به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي سازمان اسناد و کتابخانه ملی، اسحق صلاحي رييس اين سازمان در ديدار با معاونان، مشاوران، مدیران کل و کارکنان سازمان که روز گذشته( ۱۴ فروردین) برگزار شد، از دو مصوبه جدید کمیته فرهنگ و تمدن شورای انقلاب فرهنگی در حوزه مالکیت معنوی و محوریت ایران در منطقه خاورمیانه در حوزه سند خبر داد و افزود: قرار است مولفان لوح فشرده محتواي کتابهای خود را برای راهاندازی بهتر و آسانتر تالار دیجیتال کتابخانه ملی به همراه کتابهای واسپاری به سازمان تحویل دهند تا قابلیت جستجوی سریع برای مراجعان فراهم شود.
وي ادامه داد: همچنین ایران تلاشهایی با همکاری یونسکو انجام داده تا کمیتهای با موضوع نسخ خطی در منطقه تشکیل شود و سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز ريیس آن کمیته باشد.
صلاحي اضافه كرد: با توجه به مناسب بودن بستر و شرایط، به طور قطع در سال جدید گامهای بلندتر و مهمتری در راستای اهداف سازمان و نظام برداشته میشود و دستاوردهای خوبی در پی خواهد داشت.
ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در لحظات اولیه سال جدید گفت: جهاد اقتصادی مقدمهای برای حمایت از تولید ملی و سرمایهگذاری داخلی بود و اگر هر کدام از ما امکانات و وسایل مورد نیاز خود را از تولیدات داخل فراهم کنیم، وسیله اشتغال بسیاری از جوانان جویای کار را ایجاد خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه کار بزرگ نیازمند همت والا و صعه صدر است، گفت: افرادی که ندای خودباوری و رشد را برای خود و جامعه سر میدهند، میتوانند در تحقق اهداف نظام موثر و مفید باشند.
صلاحی از تدوین برنامه استراتژی در سازمان به عنوان یکی از مهمترین فعالیتهای انجام شده در سال ۱۳۹۰ یاد کرد و گفت: ایجاد تفکر استراتژی در سازمان بسیار مهمتر از تدوین استراتژی سازمان بود و با ورود این تفکر به بدنه اصلی و لایههای مختلف سازمان، میتوان برنامه را اجرا و به نتیجه رساند.
وی راهاندازی وبسایت جدید، سایت مرجع مجازی، نرمافزار کتابشناسی با قابلیت نصب روی موبایل را از دیگر برنامههای اجرا شده مهم سازمان در سال گذشته دانست و افزود: اگر چه در این زمینهها کارهای خوبی صورت گرفته، باید شرایطی فراهم شود که آن چه متناسب با شأن سازمان است، اتفاق بیافتد.
ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در بخش دیگری از سخنان خود اتمام اسکن همه کتابهای خطی سازمان را در ۵ ماه آینده نوید داد و گفت: با خرید ۱۰ اسکنر که از تولیدات شرکتهای داخلی است، قرار است حداکثر تا ۵ ماه آینده تمامي کتابهای خطی اسکن شود و تصاویر آن در سایت سازمان در اختیار محققان قرار گیرد، همچنین اولویت بعدی ما در تهیه تصویر از منابع، کتابهای چاپ سنگی و چاپ معمولی برای قرار گرفتن در تالار دیجیتال است.
صلاحی به ماموریتهای سازمان به کشورهای خارجی نیز اشاره کرد و افزود: در سفر به تونس، تانزانیا، گرجستان، افغانستان و هندوستان همواره مشترکات فرهنگی، زبانی، تاریخی و تمدنی مد نظر بوده است و برای سال جاری نیز همین سیاست دنبال میشود.
وی از فعالیت بسیار خوب مجموعه مهتاب در سال ۱۳۹۰ نیز یاد کرد و گفت: با همکاری مجموعه «مجمع هماهنگي مراكز تاريخپژوهي و بانكهاي اسنادي» که تشکیل شده از ۱۲ نهاد اسنادی است، همایش پنجاهمین سالگرد قیام حضرت امام خمینی (ره) را برگزار خواهیم کرد و پیگیر همایشی در سطح بینالمللی نیز در این زمینه هستیم.
ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به افزایش بودجه سال جاری سازمان گفت: امیدواریم با تزریق منابع جدید مالی بتوانیم بخش مهمی از اسناد و منابع خطی مورد نیاز سازمان را خریداری کنیم.
وی با اعلام این که فهرست نسخ خطی موجود در سازمان در ۸ جلد در حال تدوین است، گفت: فهرست نسخ خطی موجود در کشور نیز به صورت تفصیلی در ۴۰ جلد در حال انجام است که مرجعی قابل استناد برای نسخ خطی است و در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حدود ۱۰ جلد آن رونمایی میشود.
صلاحی با اشاره به عضویت سازمان در کمیسیون فرهنگی دولت، فاوا و کمیته فرهنگ و تمدن شورای انقلاب فرهنگی گفت: باید با حضور در مراکز مهم تصمیمگیری فرهنگی کشور، نقش بیشتری برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان یک مرکز مهم فرهنگی به دست آوریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ثبت دو اثر «نقشههای تاریخی وزارت خارجه» و «ذخیره خوارزمشاهی» در حافظه جهانی یونسکو گفت: سعی داریم با ثبت آثار مشترکی که در کشورهای همسایه داریم، تعداد آثار ثبت شده در حافظه جهانی یونسکو را افزایش دهیم.
ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به این که هنر سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمعآوری صرف نیست و تنها بخشی از وظایف سازمان است، گفت: ساماندهی اطلاعات، اشاعه و اطلاعرسانی آن از مهمترین و اثر بخشترین وظایف سازمان است که میتواند در تولید علم و ساختن فرهنگ و تمدن کمک زیادی کند.
وی به برخی آمار و ارقامهایی که در حوزه دیجیتال برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی به دست آمده است نیز اشاره کرد و گفت: تا قبل از اسفند ۱۳۹۰، ۲۰ هزار شی دیجیتالی در وب سایت سازمان موجود بود که تا پایان هفته دوم اسفند ۴۰ هزار شی دیجیتالی به آن افزوده و در اختیار پژوهشگران قرار گرفت، در حوزه سند نیز ، ۲۵ فهرست میلیون برگ سند در وب سایت سازمان وجود داشت که در اسفندماه سال گذشته، فهرست ۶۵ میلیون برگ سند به آن اضافه شد و این روند افزایشی ادامه خواهد داشت.
صلاحی با اشاره به وظیفه نظارتی سازمان اسناد و کتابخانه ملی در حوزه سند و کتاب افزود: در بحث استانداردسازی فعالیتهای اسنادی و کتابخانهای فعالیتهای خوبی صورت گرفته و امیدواریم که بتوانیم نظارت بهتری در این راستا در سطح ملی انجام دهیم.
ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی راهاندازی تالار دیجیتال را وسیلهای برای از بین بردن محدودیتهای دسترسی مراجعان به منابع دانست و افزود: با راهاندازی تالار دیجیتال، فیزیک کتاب از گردونه تالارها خارج میشود و کتابها و منابع بدون محدودیت در اختیار مراجعان قرار میگیرد.
صلاحی در بخشی از سخنان خود در حوزه داخل سازمانی با اشاره به اعتقاد سازمان به دورکاری گفت: خروجی کار برای دورکاران سازمان حدود ۴/۱برابر کارکنان مستقر در سازمان است و به طور جدی در سازمان پيگیری میشود.
وی اشاره به برگزاری همایش ۱۹ اردیبهشت در روز ملی اسناد و میراث مکتوب گفت: ۱۹ اردیبهشت روز ملی اسناد و میراث مکتوب است و به همین مناسبت معاونت اسناد با مشارکت معاونت کتابخانه همایش و نمایشگاهی را در سطح ملی برگزار میکند.
صلاحي اضافه كرد: همایش مبانی نظری و فلسفی علم کتابداری و اطلاعرسانی نیز از همایشهای مهم سال جاری توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی است که باید با جدیت تمام در این زمینه فعالیت شود.