مرتضی شریفی در گفت و گو با هنرنیوز گفت: از ۸۴ هتل چهار ستاره ۳۰ هتل ارزیابی شدهاند و ۵۴ هتل دیگر باقی مانده است. از ۱۷۸ هتل سه ستاره ۶۱ هتل ارزیابی شدهاند و ۱۱۷ هتل مانده است. همچنین از ۳۱۲ هتل دو ستاره ۴۶ هتل ارزیابی شده ولی ۲۶۶ هتل در مرحله اجرا قرار دارد.
وی بیان کرد: از ۲۸۸ هتل یک ستاره ۳۲ ارزیابی شده و ۲۵۶ هتل باقی مانده است بنابراین تمام هتلهای باقی مانده در این گروهها تا پایان شهریور ماه وارد فرایند ارزیابی میشوند.
او گفت: بیشتر هتلهای خراسان رضوی و کیش ارزیابی شدهاند و ۸۵ واحد از بین این واحدها گواهینامه استاندارد دریافت کردهاند.
شریفی با تاکید بر این که زمانی که هتلی در یک محدودهی جغرافیایی قرار میگیرد ( مثل ایران و دبی) باید بر اساس استانداردهای جهانی تغییراتی اعمال و ضوابطی جهت تاسیسات و خدمات بر اساس استانداردهای جهانی و با توجه به ویژگیهای فرهنگی کشور مورد نظر اعمال شود، متذکر شد: اگر این هتلها استاندارد سازی شوند بستر مناسبی برای رقابت سالم بین تاسیسات سالم بوجود میآید و خدماتشان از نظر کمی و کیفی بهبود مییابد.
او اظهار کرد: در آیین نامه ایجاد و اصلاح تأسیسات حدود ۱۵ تاسیسات مثل هتل، متل، مهمانسرا، رستوران، مراکز بین راهی، پانسیون، مراکز تعطیلات و سرگرمی و...مشمول قانون بازنگری و تعریف و تدوین ضوابط هستند.
مدیرکل دفتر امور مراکز و خدمات گردشگری با تأکید بر این که فعلاً فقط هتلها استانداردسازی میشوند در پاسخ به این پرسش که آیا خانههای اقامتی روستایی هم در دستور کار قرار میگیرند، گفت: خانههای روستایی از طریق اداره کل طبیعتگردی پیگیری میشود.
او خاطر نشان کرد: در حال حاضر در ده منطقه کمیته فنی عامل تطبیقی دارد و به طور مستمر استانهای دیگر درخواست اضافه شدن به لیست استانداردسازی را ارائه میکنند چرا که پس از اتمام این طرح فقط در صورت داشتن گواهینامهی استاندارد پرونده بهره برداری تمدید میشود.