عبدالله باکیده در گفتگو با هنرنیوز؛
رسیدگی به معیشت هنرمندان کجای فعالیت خانه سینما قرار دارد؟!
عبدالله باکیده گفت: محمد مهدی عسگرپور چندی پیش گفت که وضعیت اقتصادی هنرمندان خوب نیست، پس چرا فکری نمیشود! مدیران سینمایی میدانند که چه مسائلی وجود دارد باید سریعتر رسیدگی شود، قبل از اینکه هنرمندی آبرویش را حراج کند.
تاريخ : شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۸
عبدالله باکیده در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه محمد مهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما بر اساس گفتههای خود چقدر به فکر معیشت هنرمندان بوده گفت:بدون رو بی رودرواسی میگویم بنده و خیلیهای دیگر که از همکارانم هستند زندگیمان از طریق سینما میگذرد زمانی که کار باشد زندگیمان خوب است زمانی که کار نیست و یا شرایط کار فراهم نباشد همانند یک فرد بیکار هستیم.
وی در ادامه افزود: حدود دو هفته پیش مدیر عامل خانه سینما محمد مهدی عسگرپور اعلام کرد که وضعیت معیشتی هنرمندان ما خوب نیست. ما از مسئولین میخواهیم که واقعاً اقداماتی کنند و از عسگرپور کسی که مدیریت یک خانه بزرگ و مهم سینما را بر عهده دارد میخواهیم که برنامه ریزی کنند تا در این نوع موارد به سرعت رسیدگی شود و اقدامات لازم برای بهبود شرایط صورت بگیرد. واقعاً مدتی است که به هنرمندان فشارهای زیادی میآید. هر روز در روزنامهها میخوانیم که مثلاً فلان بازیگر از وضعیت مالی خوبی برخوردار نیست و مردم میآیند و کمک میکنند. چندی پیش شاهد انتشار خبری دردناک و ناراحت کننده از بازیگر پیشکسوتمان ثریا حکمت بودیم که بسیار غم انگیز بود چرا باید وضعیت هنرمندان به جایی برسد که حریم و غرور خودشان را زیر پا بگذارند تا درخواست کمک کنند؟! آیا این شأن هنرمندان ما است؟! با این وضعیت نامناسب کاری، متاسفانه در آینده به تعداد این هنرمندان اضافه میشود.
باکیده در پاسخ به این موضوع که بیمه هنرمندان چقدر درست و اصولی به کمک آنها آمده است گفت: ما در جامعه خودمان برای هر فردی که شاغل است کمترین امکانات را در نظر میگیریم که یکی از آنها بحث مربوط به بیمه هنرمندان است در کل دنیا این امکان برای هنرمندان وجود دارد که بیمه بازنشستگی داشته باشند. یک کارمند شرایط بهتری نسبت به ما دارد. سالها است که این مباحث را پیگیری میکنیم. سالها پیش ناصر تقوایی پیگیر این مسائل بود در حال حاضر هم وضعیت بهتر شده است اما بسیار با یک فردی که در شرایط عادی بیمه شده است تفاوت داریم. برخی از دوستان و همکارانم به سراغ بیمههایشان که رفتهاند متوجه شدهاند که حق پرداخت بیمهشان مفقود شده است. بالاترین رقم دریافتی افرادی که از بیمه هنرمندان استفاده کردهاند، بین چهارصد هزار تومان و ششصد هزار تومان بوده است.
وی در ادامه افزود: در شرایط فعلی حساب کنید که چگونه یک هنرمند تئاتر با سابقه سی و الی چهل سالهاش باید با این مبالغ ناچیز روزگارش را بگذراند. با این کارها و این نوع برخوردها خودمان هنر و هنرمند مملکت مان را تحقیر میکنیم. اما در سایر کشورها به هنرمند خودشان ارزش میگذارند و شأن آن را نگه میدارد. در همین چند وقت اخیر اگر در مطبوعات و سایر رسانهها بصری پیگیر شوید متوجه خواهید شد که چقدر از هنرمندان ما شرایط بد اقتصادی را تجربه میکنند و تا چه میزان به آنها فشار میآید که مجبور میشوند به رسانهها پناه بیاورند.
تهیه کننده فیلم سینمایی «کانی مانگا» در ادامه با اشاره به جواد گلپایگانی که به دلیل یک تصادف ۱۳ سال است که در زندان بوده است گفت: جواد گلپایگانی بازیگر فیلم تلویزیونی «آیینه عبرت در نقش (آتقی)» نیز ۱۳ سال در زندان به سر برده است و یک وحدت جمعی صورت نگرفت تا وی به دلایل مادی در زندان به سر نبرد او در اوج مجبور شد که طعم شکست را بچشد چرا کسی کاری برای این هنرمند نکرد چه مکانی متولی این نوع حمایتها است؟! اگر از ابتدا ساز و کارمان را درست کنیم قطعاً به محض ایجاد اتفاقات این چنینی سریعاً مدیران وارد کار میشوند و اقدامات لازم به سرعت صورت میگیرد. افرادی که سرشناس هستند نمیتوانند مانند مردم عادی رفتار کنند و در هر جایی برای به دست آوردن پول و یا رفع مشکلاتشان شرایط بد شخصیتی را تحمل کنند به گونهای که مورد بیاحترامی واقع شوند آنها نمیتوانند هر جایی سفره دلشان را باز کنند.
باکیده در پایان با اشاره به مدیران سینمایی گفت: مدیران سینمایی ما پیش از این هم میدانستند که چنین مسائلی وجود دارد و باید به سرعت به این نوع مشکلات رسیدگی شود تا بیش از این شخصیت هنرمندان ما زیر سوال نرود. باید اقدامات مثبتی صورت گیرد نه اینکه در حد حرف و شعار باقی بماند هنرمندان باید آثار این اقدامات را در روند زندگیشان حس کنند. اگر کاری نکنند و در جایی بنشینند خلاف است به خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران که اگر هر کسی که بر روی صندلی قدرت مینشیند باید به مردم خدمت کند.