مرتضي سرهنگي در نشست تقدير از خبرنگاران كتاب با تاكيد بر لزوم تاسيس سرويس تخصصي كتاب در رسانههاي الكترونيك و مكتوب گفت: امروز، رونق كتاب مديون خبرنگاران و سردبيران اين حوزه است. اگرچه خبرگزاري تخصصي كتاب ايران در اين حوزه فعاليت ميكند، اما بسياري از روزنامههاي كشور، سرويس تخصصي كتاب ندارند، در حالي كه خبر نقد و معرفي كتاب براي روزنامه، صفحهاي اعتباري است.
به گزارش هنرنيوز به نقل از ايبنا مراسم تقدير از خبرنگاران كتاب توسط انتشارات سوره مهر، پیش از ظهر امروز (13 مرداد 89) با حضور محسن مومني، رييس حوزه هنري، محمدحمزهزاده، مدير عامل انتشارات سوره مهر و مرتضي سرهنگي، مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت، در دفتر رياست حوزه هنري برگزار شد.
محسن مومني در ابتداي اين مراسم با اشاره به ميزان مطالعه در كشور اظهار داشت: سالها از شنيدن آمارهايي مانند، ميزان مطالعه روزانه ايرانيان در حدود يك دقيقه، رنج ميبرديم، اما امروز، به لطف زحمات خبرنگاران كتاب اين عدد به 20 برابر رسيده است.
وي با اشاره به علاقه مردم كشورمان به دانستن، ادامه داد: كارشناسان كشورهاي جهان متفقالقولند، تغييري در جهان رخ خواهد داد كه اين تغيير از حوزه فرهنگ و مطالعه كتاب و درك صحيح از گذشته خود و فهم دنياي امروز نشات می گیرد.
رييس حوزه هنري درباره بخشي از مشكلات حوزه نشر كشور گفت: سالانه حدود 50 هزار تاليف در كشور صورت ميگيرد، چيزي كه در هيچ جاي جهان مرسوم نيست، اما براي اين حجم توليد، ساز و كارهايي براي توزيع مناسب آثار وجود ندارد.
وي سخنراني خود را با اشاره به شمارگان كتاب "دا" پايان داد و خاطر نشان كرد: اين اثر، نمونهاي بينظر در تاريخ ادبيات كشور است كه در كمتر از 2 سال بيش از 300 هزار نسخه از آن منتشر شده است. اين موضوع نشان از معرفي صحيح اثر، توسط خبرنگاران كتاب دارد.
سپس مرتضي سرهنگي، مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت كه خود سالها در دوران جنگ و پس از آن حرفه خبرنگاري را تجربه كرده، به سخنراني درباره اين عرصه پرداخت و تصريح كرد: خبر، في نفسه كالايي قيمتي است و زماني كه كالا قيمتي ميشود، عده زيادي مشتري خواندن و شنيدن آن ميشوند. بنابراين خبر بايد سالم، استاندارد و خوشطعم باشد و براي خبرنگار مشتري ايجاد كند.
وي با اشاره به رونق حوزه خبري كتاب در سالهاي گذشته، اظهار داشت: در دهههاي 60 و 70 با دقت و ظرافت به خبر كتاب پرداخته نميشد، اما امروز رونق كتاب مديون خبرنگاران و سردبيران اين حوزه است. اگرچه خبرگزاري تخصصي كتاب ايران در اين حوزه فعاليت ميكند، اما بسياري از روزنامههاي كشور، سرويس تخصصي كتاب ندارند. در حالي كه براي آن ها یک نياز محسوب می شود.
مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت اضافه كرد: خبر نقد و معرفي كتاب براي روزنامه، صفحهاي اعتباري است نه تيراژي. روزنامهها تركيب صفحههاي تيراژي و اعتبارياند كه حاصل آن كالايي است كه بر روي دكههاي روزنامه ديده ميشود.
مرتضي سرهنگي درباره اهميت ارسال خبر گفت: ارسال خبر به موقع، از ويژگيهاي يك خبرنگار و هميشه براي تنظيم خبر، زمان محدود است. اولين نکته ای که يك خبرنگار ياد ميگيرد، حفظ منافع ملي است و اين عجله نبايد براي منافع ملي خطر ایجاد كند.
وي در پايان يادآور شد: شايد وجود 2 واحد درسي به عنوان "اخلاق خبرنگاري" در دانشگاهها ضروري باشد كه جايش خالي است.
سپس محمد حمزهزاده، مدير عامل انتشارات سوره مهر درباره ميزان مطالعه در كشور گفت: با توجه به جوان بودن بافت جامعه، ناخودآگاه مطالعه در خانوادهها صورت ميگيرد كه ميتواند شامل مطالعه كتابهاي علمي و مذهبي نيز باشد.
وي همچنين حذف پرسشهاي مرسوم خبرنگاران از مسوولان حوزه نشر را پيشنهاد داد و تصريح كرد: حوزه نشر كشور ما گرفتار مسايلي مانند شبكه توزيع، استاندارد نبودن فروشگاهها و خارج نشدن كتاب از مركزيت تهران است كه خبرنگاران بايد با حذف پرسشهاي تكراري از اين دريچهها به مساله كتاب در كشور بپردازند.
حمزهزاده در پايان خاطر نشان كرد: بار پايين بودن فرهنگ مطالعه در كشور به ناحق به سمت مردم سوق داده ميشود، در حالي كه نواقصي از سوي نهادهاي مسوول وجود دارد كه بايد بر طرف شوند.
حيدر ايمني، مدير روابط عمومي انتشارات سوره مهر نيز در اين نشست، يادداشتي را درباره اهميت و نقش خبرنگار كتاب در زمينه افزايش ميزان مطالعه در كشور قرائت کرد.
در پايان اين مراسم كه پیش از ظهر امروز (13 مرداد 89) در دفتر رياست حوزه هنري برگزار شد، از 30 خبرنگار حوزه كتاب در رسانههاي مختلف و مرتبط با انتشارات سوره مهر تقدير به عمل آمد.