مقدم‌دوست: آدم ها به دلایل مختلف شهامت ابراز نماز خواندن را ندارند
گزارش نشست پرسش و پاسخ فیلم «سر به مهر»؛
مقدم‌دوست: آدم ها به دلایل مختلف شهامت ابراز نماز خواندن را ندارند
هادی مقدم‌دوست کارگردان فیلم سینمایی«سر به مهر» گفت: آدم ها به دلایل مختلف از جمله خانواده و جامعه شهامت ابراز نماز خواندن را ندارد و این موضوع همیشه ذهن من را با خوداش برای ساخت این فیلم سینمایی درگیر می کرد.
 
تاريخ : شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۷

به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «سر به مهر» با حضور «هادی مقدم‌ دوست» کارگردان فیلم ، «محمد‌رضا شفیعی» تهیه‌کننده ، «خشایار موحدیان» تدوین‌گر، «آرش مجیدی»، «خاطره اسدی» بازیگران فیلم « روزبه رایگا» مدیر فیلمبرداری و «محمدرضا شهیدی فر» مجری برنامه در تالار سعدی مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.
در این نشست «هادی مقدم‌ دوست» کارگردان فیلم سینمایی«سر به مهر» اظهارداشت: برخی از افراد شهامت ابراز نماز خواندن را ندارند. این دلیل اصلی بود که من این فیلم سینمایی را ساختم . ازطرفی آدمی به دلایل مختلف از جمله خانواده و جامعه شهامت ابراز نماز خواندن را ندارد و این موضوع همیشه ذهن من را با خوداش درگیر می کرد.
وی افزود:می خاستم با ساخت این فیلم بگویم که ما نمی‌توانیم ارتباط با خدا را نادیده بگیریم. کم‌رویی و ناتوانی در ابراز نماز خواندن برایم اهمیت داشت در واقع ایده اصلی این فیلم قبل از فیلم سینمایی«بی‌پولی» و مجموعه تلویزیونی «وضعیت» سفید شکل گرفت، با آقای حمید نعمت‌الله صحبت کردیم.
مقدم دوست اضافه کرد: اسم فیلم پیشنهاد «حمید نعمت‌الله » بوده، بعد از ساخت سریال وضعیت سفید تلاش کردیم فیلمنامه را نوشته و بارها آن را بازنویسی کنیم، امیدوارم فیلمی ساخته باشم که برای مخاطب فایده و خاصیتی داشته باشد. از سویی شخصیت اصلی فیلم خجالتی نیست و علت اصلی ساخت فیلم هم این موضوع نیست، او ضعف در اعتماد به نفس دارد که در چند سطح قابل بررسی است.
وی ادامه داد: در واقع شرایط اجتماعی، تاثیر خانواده، شخصیت خود فرد در کنار دیگران زندگی نکردن و زیست مجردی را انتخاب کردن همه و همه باعث می‌شود در ابراز نماز خواندن دچار مشکل باشند و فکر می کنم مخاطب اصلی فیلم من افرادی هستند که درباره نماز نخواندن فلسفه‌بافی نمی‌کنند و اعتماد به نفس دارند. با خود صادق هستند و به نوعی می‌توان گفت پذیرندگی دارند.
این کارگردان ونویسنده تلویزیون تاکید کرد: هیچ کس نمی‌تواند منکر خداوند و پرستش آن باشد. کسانی مخاطب فیلم من هستند که محبت به نماز دارند و شخصیت اصلی داستان به دلیل خجالت و ضعف در وجودش از ابراز نماز خواندن پرهیز می‌کند. فیلم به گونه‌ای شناسایی این شخصیت و عبور از ضعف‌هایش است و می‌خواستم در مراحل مختلف صبا از ضعف‌هایش عبور کند و نماز خواندنش را ابراز کند.
مقدم‌دوست در پایان سخنان خود گفت: نمی‌توانم بگویم عمر وبلاگ‌نویسی به سر آمده، بسیاری از افراد در این جمع وبلاگ‌نویس اند و ایران پایتخت وبلاگ‌نویسی جهان است و من با وبلاگ‌نویسی شخصیتم سعی کردم بیشتر به او نزدیک شوم و تا این شخصیت بتواند سخنان خود را داشته باشد.
در ادامه این نشست «محمد‌رضا شفیعی» تهیه کننده این فیلم سینمایی هم اظهارداشت: متاسفانه زمان ما یک سال برای ساخت این فیلم سینمایی هد رفت و فیلمنامه را که ما به ارشاد برای پروانه ساخت دادیم معطلمان کرد. در واقع هیچ وقت مستقیم و صریح به ما نگفتند اشکال کجاست و ابراز می‌کردند فیلم ضد نماز است. خوشبختانه با روی کار آمدن مدیریت آقای عظیمی در اداره نظارت و ارزش یابی گفتگوها جدی‌تر شد و ایشان اعتماد کردند.
وی یادآورشد: اگر زودتر پروانه ساخت را می‌گرفتیم فرصت بیشتری برای تولید کار داشتیم . به هرحال فیلم اثر گران قیمتی نبوده و حدود ۴۰۰ میلیون تومان برای آن هزینه شده است. برای شخصیت اول داستان باید از یک بازیگر چهره که بتواند با بیننده ارتباط برقرار کند باید استفاده می‌کردیم. در مورد عوامل فنی نیز نباید صرفه‌جویی می‌کردیم و معتقدم که در جامعه امروز و در میان جوانان ابراز به دین‌داری کار ساده و راحتی نیست.
این تهیه کننده عنوان داشت: برخی از افراد در ابراز به دینداری خجالت می‌کشند و این تنها در نماز خواندن نیست بلکه در پوشیدن لباس، نوع آرایش وغیره نیز دیده می‌شود. در این فیلم ابراز به دین موضوع اصلی است و فیلم تلفیقی از درام اجتماعی و مذهبی است و شخصیت داستان در اجتماعی زندگی می‌کند که او به سمت مذهب می‌رود.
در این نشست «خشایار موحدیان» تدوین گر این فیلم هم یادآورشد: اگر فیلم دیر شروع می‌شود مسئله مربوط به قصه و داستان فیلم است، اما به عقیده من داستان به گونه‌ای است که ریتم کند را نیاز دارد و به نظرم خسته‌کننده نیست. هر چند می توانست بهتر این باشد.
در ادامه این نشست «خاطره اسدی» بازیگر این فیلم نیز اظهارداشت: مانند اکثر پروژه‌های سینمایی که به بازیگر پیشنهاد می شود ، اول فیلمنامه را خواندم به عقیده من شخصیت‌پردازی آن بسیار خوب بود و با جزئیات فراوان به زن در فیلم اشاره شده بود.
اسدی گفت: قصه و روایت آن برایم جذاب بود و به نظرم فیلم زنانه آمد در شرایطی که کمتر فیلمنامه‌ها به زنان و شخصیت آنها می‌پردازند این فیلمنامه ویژگی مورد علاقه من را داشت و من تلاش کردیم که به نحو مطلوبی بتوانم با این فیلم با مخاطبان ارتباط برقرار کنم.
در ادامه این نشست «آرش مجیدی» هم ابرازداشت: همبازی شدن با لیلا حاتمی و حضور در گروهی بی‌نظیر و موفق برایم دلیل کافی بود که در این فیلم حضور داشته باشم و نقش حامد را بازی کنم . در واقع حامد فردی است که مدتهاست به صبا فکر می‌کند و هیچ کجا مشخص نیست واکنش او درباره نماز چه باید باشد. فردی کاملا خاکستری است.
در ادامه این نشست « روزبه رایگا» مدیر فیلمبرداری این فیلم هم تاکید کرد: شانس بزرگی بود که در کنار هادی مقدم‌ دوست قرار بگیرم ایشان پیشنهادات بسیار خوبی در کار داشتند و در حوزه نور‌پردازی به عقیده من بسیار صاحب فکر هستند که از ایشان کمک گرفتم و امیدوارم نتیجه کار راضی کننده باشد.

کد خبر: 54016
Share/Save/Bookmark