جشنواره هنرهای تجسمی کودک و نوجوان، سال گذشته دوره اول خود را سپری کرد. این جشنواره با وجود آن که نقصان کم نداشت نقاط بسیاری داشت که سبب می شد تا از آن به عنوان راه حل بنیادین مشکلات هنرهای تجسمی کشور یاد کنند. به همین سبب در آستانه دوره دوم با جلیل جوکار دبیر این جشنواره به گفتگو نشسته ایم.
سال گذشته جشنواره مشکلاتی داشت. عدم اطلاع رسانی است و مناسب عدم وجود شرایط برای پوشش خبری، عدم حضور خبرنگاران حوزه هنرهای تجسمی تهران در اصفهان و مشکلات دیگر امسال تدابیری برای اطلاع رسانی بهتر انجام گرفته است؟
یکی از اجزای جشنواره اطلاع رسانی است. اطلاع رسانی پیش و پس از یک جشنواره و همچنین در زمان برگزاری آن بسیار حایز اهمیت است. من از گله مندی مطبوعات اطلاع نداشتم و امیدوارم بتوانیم آن را اصلاح کنیم و پوشش خبری مناسبی برای جشنواره شاهد باشیم. حتی با شبکه اصفهان دیداری ترتیب داده ایم که امروز اتفاق می افتد تا بتوانیم جشنواره کودک اصفهان را به طور زنده پوشش دهیم. شبکه های سراسری هم قطعاً جای خود را دارند.
سیر مختصری از جشنواره کودک بیان می کنید؟
جشنواره کودک و نوجوان از طریق سایت kodaakart.com در حال ثبت نام کودکان برای شرکت در جشنواره است مهلت ارسال آثار ۱۵ مرداد و زمان برگزاری این جشنواره نیز ۷ تا ۹ شهریور در نظر گرفته شده است.
معتقدم لزوم اطلاع رسانی به شکل گسترده مشهود است. جشنواره اول پوشش خبری مناسبی نداشت اما جشنواره دوم به یقین نیازمند اطلاع رسانی است. آیا جشنواره دوم از نظر بخش بین الملل مانند جشنواره سال قبل است این جشنواره به صورت بین المللی برگزار می شود این جشنواره گروه سنی ۶ تا ۸ سال را پوشش می دهد.
یکی از ضعف هایی که سال گذشته
امسال رده سنی شرکت کننده در جشنواره گروه سنی ۶ تا ۸ سال هستند یعنی طیفی که میان دو تاریخ ۱/۷/۷۷ تا ۱/۷/۸۴ متولد شده اند.
در جشنواره سال گذشته رشته تصویرگری هم جزء رشته های مسابقه بود. داوران معتقد بودند. در مسابقه کودک که تفاوتی میان نقاشی و تصویرسازی قائل نیست. وجود این رشته ضروری به نظر نمی رسد. امسال این رشته در جشنواره لحاظ شده؟
خیر امسال دو رشته نقاشی و خوشنویسی تنها رشته های جشنواره هستند.
اکنون هیأت انتخاب آثار مشخص شده اند؟
تا حدودی مشخص است امیدواریم داوران استعدادهای برتر را شناسایی کنند و ما برای آنها برنامه ریزی هایی دراز مدت داشته باشیم و از دریچه های درست آنها را به سمت هنر حرفه ای سوق دهند.
نزدیک به ۳۷ روز به آغاز جشنواره باقی مانده است. معتقدم مسائل اجرایی باید به طور مشخص اتفاق افتد. امیدواریم بتوانیم این کودکان را کم کم به سمت جشنواره های دیگری از جمله جشنواره جوانان فجر و جشنواره های بین المللی سوق دهیم.
فکر می کنید انتصاب شما نباید زودتر صورت می گرفت؟
البته حدود یک ماه به آغاز جشنواره باقی مانده است و مسائل اجرایی تقریباً انجام نشده.
فراخوان به چه نحوی ارائه شده؟ آیا جنبه بین المللی آن فرمایشی نیست؟
البته فراخوان ما بین المللی نیست به مدارس ایرانیان خارج از کشور فراخوان داده ایم. سال گذشته هم شاگردان مدارس خارجی در جشنواره شرکت کردند.
اگر فرصت مناسبی برای انتصاب شما در نظر گرفته می شد؛ چه تدابیری برای برگزاری جشنواره اتخاذ می کردید؟
اگر وقت داشتیم ترجیح می دادم بخش همایش به این جشنواره اضافه شود و محققین راجع به آثار شکل گرفته در جشنواره قبل در حوزه روانشناسی و نماد شناسی هنر کودک به پوژهش می پرداختند و