سونامی تغییر مدیرت ضد فرهنگ سازی است
افسانه ماهیان در گفتگو با هنرنیوز:
سونامی تغییر مدیرت ضد فرهنگ سازی است
افسانه ماهیان گفت: در طی چند سال چندین تغییر مدیریت در تئا‌تر داشتیم. در سالی که با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» هم نامگذاری شده است این رفتار کمکی نمی‌کند و عملی است که برخلاف فرهنگ سازی خواهد کرد.
 
تاريخ : دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۰
افسانه ماهیان در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز مبنی بر اینکه با توجه به نامگذاری سال جدید با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» و چگونگی تلاش مدیران درذ این عرصه گفت: درواقع چند سال است که ما در حال شعار دادن فرهنگ هستیم و دولت مردان و هنرمندان نیز به خوبی این را می‌دانند که امسال هم توسط مقام معظم رهبری به فرهنگ همانند گذشته توجه ویژه ای شده است اما اتفاقی که به صورت این زمینه می‌افتد این است که ما در این حوزه فقط حرفش را می‌زنیم و شاهد حرکت عملی نیستیم و یا برخی از کارهای عملی مان نیز نصفه نیمه می‌مانند. تا دولتی می‌آید کاری را به سر منزل مقصود برساند زمان خدمتش تمام شده است و دولت جدیدی سر کار می‌‌اید با ایده‌های جدید، برنامه‌های جدید و مدیران جدید.

ماهیان در ادامه در ارتباط با تغییر مدیریت‌های پی در پی در تئا‌تر و تاثیر آن بر فرهنگ گفت: نزدیک به یک سال و نیم پیش ما سونامی تغییر مدیریت در تئا‌تر داشتیم. هر شش ماه یک بار مدیریت تغییر می‌کرد تا هنرمند و افرادی که کار هنری می‌کنند بیایند با برنامه‌ها و سیاستگذاری‌های مدیر جدید آشنا شوند زمان مدیریت آن فرد به اتمام رسیده است. چرا باید در طی چند سال کوتاه در تئا‌تر این همه تغییر مدیریت داشته باشیم؟

وی در ادامه افزود: خود تغییر مدیریت قطعاً به تغییر سیاست گذاری کمک می‌کند و این یعنی اینکه ما همه کار‌هایمان نصفه نیمه می‌ماند و خودش عمل غیر فرهنگی را به وجود می‌آورد. دولت ما باید یک دور نمای فرهنگی داشته باشد و نگذارد که تغییر مدیران بر موضوع فرهنگ تاثیر بد بگذارد و آن را مخدوش کند ما باید بدانیم که برای چند سال آینده چه تصویری را از فرهنگ و توسعه آن در نظر داریم تا طبق‌‌ همان مسیر حرکت کنیم.

کارگردان نمایش «هم هوایی» با اشاره به اینکه مدیران نباید فقط در مراسم‌ها از تئا‌تر حرف بزنند، گفت: آیا با این رویه می‌توانیم بگوییم که ما انسجام کاملی برای رسیدن به فرهنگ مد نظر را داریم؟ اگر دولت و دولت مردان ما دغدغه تئا‌تر ندارند تلاش‌های هنرمندان ما هم شخصی می‌شود و تاثیراتش کوتاه و مقطعی خواهد شد. بنده این را می‌خواهم از این رسانه عنوان کنم که رئیس جمهور ما در گفتگو‌ها و اشاره‌های فرهنگی خودشان چقدر در مورد تئا‌تر حرف زده‌اند وزیر ارشاد هم همین طور چقدر در مورد تئا‌تر و حساسیت های موجود در این حوزه حرف زده اند؟ آیا باید فقط در اختتامیه‌ها و افتتاحیه‌ها باید مراسمی تشکیل شود و بیایند و سخنی بگویند؟

وی درباره تاثیر گذاری تئا‌تر بر فرهنگ مردم و با اشاره به اینکه باید تئا‌تر را در سبد فرهنگی مردم جای دهیم گفت: ما توقع داریم که مدیران بدانند که وزارت فرهنگ و ارشاد فقط سینما نیست. تئا‌تر در این سازمان چه تعریفی دارد؟ باید ریشه‌ای نگاه کنند چون تئا‌تر تاثیرات ریشه‌ای دارد. تاثیر گذاری تئا‌تر همانند شنیدن یک موسیقی زنده است باید با تئا‌تر هم نفس شد و به آن توجه کرد. اگر مسائل فرهنگی برای ما مهم و جدی است پس باید به صورت عملی وارد آن شویم و کار کنیم و برای این عرصه و هنرمندانش برنامه داشته باشیم و تا بتوانیم نتیجه مثبت و خوبی بگیریم.

ماهیان در ادامه با بیان این مطلب که باید کاری کنیم که مسئولین به اهمیت تئا‌تر در امر فرهنگ سازی پی ببرند گفت: خیلی از مدیران و دولت مردان شاید در درونشان بگویند که فعلاً در حوزه فرهنگ کار‌های مهم تری وجود دارد در صورتی که تئا‌تر تاثیر شگفت انگیزی بر روح و روان مخاطب می‌گذارد و بسیار زیاد می‌تواند در امر فرهنگ و فرهنگ سازی موفق باشد. تئا‌تر تاثیر مستقیمی بر روی بیننده دارد تاثیری که در کمتر هنری می‌توان آن را یافت.

وی در ادامه گفت: سینما و تلویزیون این گونه نیست و این تاثیر گذاری را با واسطه انجام می‌دهد و تئا‌تر این هنر ارزشمند تاثیر گزاری خودش را بر روی مخاطب بدون هیچ واسطه‌ای انجام می‌دهد. قطعاً اگر مسئولین به توانایی تئا‌تر در زمینه فرهنگ سازی پی ببرند حتماً در سال جدید با توجه به نامگذاری آن که مرتبط با فرهنگ و اقتصاد است حتماً برنامه ریزی ویژه‌ای برای آن می‌کنند.

گفتگو: علی اکبر دهبان
کد خبر: 70810
Share/Save/Bookmark