ضرغامی: با مترجم سخنان محمد مرسی برخورد کردیم
ضرغامی: با مترجم سخنان محمد مرسی برخورد کردیم
سیدعزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صداوسیما در پاسخ سئوالی مبنی بر این که چرا در برخی برنامه‌ها گاف‌هایی می‌بینیم که از تلویزیون بعید است، چرا ناظران پخش به اندازه کافی به برنامه‌ها و محتوای آنها توجه ندارند؟ مانند چند روز پیش که در سریال خانه اجاره‌ای،‌حدیث پیامبر به اشتباه خوانده شد و یا چندی پیش زندگینامه پدر و مادر آیت‌الله مقدس اردبیلی در برنامه‌ای طنز مورد استفاده قرار گرفت، گفت: «مجموعه نظارتی سازمان همه تولیدات را در حوزه‌های مختلف بررسی می‌کند و بسیاری از انتقاداتی هم که به ویژه در فضای هنری کشور نسبت به ما انجام می‌شود به خاطر سخت‌گیری‌هایی است که می‌شود و بخش زیادی از آنها را شما که همکاران رسانه‌ای ما هستید منعکس می‌کنید.»
 
تاريخ : چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۴۵

سخت‌گیری فراوانی در بحث‌های نظارتی داریم
وی ادامه داد: «آن سخت‌گیری‌ها به همین دلیل است. یعنی چه طرف فردی حزب‌الهی باشد و یا فردی که چنین ادعایی نداشته باشد اثری را تولید می‌کند، مجموعه نظارتی ما راجع به آن سخت‌گیری می‌کند و بحث‌‌های اسلامی، اجتماعی، عقیدتی، قومی و ... همه بحث‌های مهمی هستند که سخت‌گیری فراوانی درباره آنها صورت می‌گیرد.»
ضرغامی تصریح کرد: «ما ۱۶۰ شبکه رادیو و تلویزیون داریم و حجم تولیدات صداوسیما فوق‌العاده است. هیچ رسانه‌ای در دنیا به اندازه صداوسیمای جمهوری اسلامی با همه ویژگی‌های نظارتی که دارد، این همه تولیدات ندارد. خیلی پیش می‌آید که یک شخصیت دینی یا سیاسی و یا حتی تریبون نماز جمعه، یک مطلبی را اشتباه گفته و بلافاصه با ما تماس گرفته و از ما درخواست کرده که یک بار که در رادیو پخش شده و رفته، ولی ما در تکرار آن مساله آن را اصلاح کنیم.»
رئیس سازمان صداوسیما توضیح داد: «بعضی‌وقت‌ها یک اشتباه بسیار کوچک و جزئی می‌تواند در سطوح بالا حتی در شخصیت‌های برجسته فکری صورت بگیرد که همه در صداوسیما اصلاح می‌شود.»
با مترجم سخنان مرسی برخورد کردیم
وی گفت: «ممکن است از یک برنامه یک رابطه یا سوء برداشت خاصی بشود. مانند همان ترجمه‌ای که از صحبت‌های آقای محمد مرسی شد. هیچ‌کس نگفت که این همه ترجمه به زبان‌های زنده دنیا حتی زبان فارسی در این گستردگی پخش شده اما در یک جا، یک شبکه به دلیل اینکه ترجمه اصلی قطع شد، یک کلمه را اشتباه ترجمه کرد و برخورد هم شد، رسانه‌های بیگانه سر و صدا به پا کردند. در حالی که با آن مترجم برخورد اداری لازم صورت گرفت.»
مناظره‌های سازنده‌ای برای انتخابات ۹۲ ترتیب می‌دهیم
ضرغامی همچنین در پاسخ به سئوال دیگر مبنی بر پخش مناظره‌های کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ نیز توضیح داد: «در حال بررسی است و امیدوارم که بتوانیم با یک برنامه‌ریزی خوب مناظره‌های سازنده‌ای را سامان بدهیم.»
رسانه ملی از هیچ رسانه‌ای شکایت نکرده است
وی همچنین راجع به موضوع شکایت صداوسیما از سایر رسانه‌های تصویری که در ایران فعالیت می‌کنند، عنوان داشت: «صداوسیما در طول ۸ سالی که بنده مسؤولیتش را داشتم از هیچ رسانه دیگری شکایت نکرده است. برخی رسانه‌ها هرچه خواسته‌اند نوشته‌اند، دروغ گفته‌اند، دشنام داده‌اند، حرف‌های بسیار بی‌ارتباط با رسانه ملی زده‌اند اما ما از هیچکدام شکایت نکرده‌ایم و این را برای خودمان افتخار می‌دانیم.»
وی ادامه داد: «اما یک بحث دیگر که ربطی به ما ندارد، این است که مدعی العموم موظف است قانون اساسی را عینا اجرا کند. قانون اساسی با تفسیر شورای نگهبان وظیفه هرگونه پخش صوت و تصویر به صورت فیلم چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی صرفا در اختیار صداوسیماست و هرگونه فعالیتی در این زمینه غیرقانونی است و مدعی‌العموم آن را پیگیری می‌کند.»
اختلاس در صداوسیما را تکذیب می‌کنم
ضرغامی همچنین در پاسخ به این سئوال که چند ماهی است خبرهایی مبنی بر اختلاس در بخش اداری مالی سازمان صداوسیما مطرح شده، اما تا به حال تائید و تکذیبی از سوی سازمان صداوسیما نداشته‌ایم، این موضوع در نهایت صحت داشت یا خیر؟ پاسخ داد: «این موضوع جزء اخبار قدیمی است. در مورد صداوسیما شاید انواع و اقسام حرف‌ها گفته شود اما هیچ گونه سندیتی درمورد هیچ کدام از این شایعات وجود ندارد و همه را تکذیب می‌کنم. نه در مورد صداوسیما بلکه درباره هر مورد دیگری من توصیه‌ام این است که اگر شبکه‌های بیگانه و شبکه‌هایی که از دشمن جیره و مواجب می‌گیرند، شایعه‌پراکنی می‌کنند، وظیفه رسانه‌های متعهد داخلی این است که جلوی آنها بایستند.»
وی گفت: «دستگاه قضایی در هر مورد و تخلفی برخورد کرد و اعلام کرد وظیفه سایر رسانه‌ها اطلاع‌رسانی است.»
رئیس سازمان صداوسیما راجع به شبکه مشترک ایران، افغانستان و تاجیکستان و زمان راه‌اندازی آن نیز عنوان داشت: «ما نقطه نظراتی درباره محتوای برنامه‌هایش داشتیم آمادگی نسبی هم برای راه‌اندازی آن بود. من در جریان آخرین خبرهای این شبکه نیستم ولی احتیاج به مقدماتی داشت و دوستان ما در حال پیگیری این موضوع هستند.»
ضرغامی در ادامه سخنانش درباره شبکه گردشگری نیز توضیح داد: «صحبت‌هایی مشترک با معاون رئیس جمهور انجام گرفت و هفته قبل جلسه مشترکی بین ما و مدیران مربوطه‌مان با آقای موسوی و مدیران مرتبط در دفتر بنده تشکیل شد و بعد از آن قرار شد جلسه کارشناسی مشترک از هر دو طرف راجع به این شبکه گفت‌وگوی بیشتری کنند و ما فعلا طرحی که ارائه دادیم، شبکه شما به خاطر قابلیت‌هایی که دارد، به عنوان شبکه گردشگری معرفی شود و بخش عمده‌ای از محتویات این شبکه به گردشگری بپردازد. در این رابطه به ۱۳ محور رسیدیم. از معرفی آثار تاریخی، طبیعت، مستند و ... و فکر می‌کنم در آینده نزدیک که چارچوب کارها مشخص شود، به طور رسمی اعلام شود و با همکاری مشترک و اشتراک امکانات این بحث را جدی‌تر پی‌گیری کنیم.»
رسانه‌ها قیمت پخش مسابقات فوتبال را بالا می‌برند
رئیس رسانه ملی در پاسخ به پرسشی با مضمون پخش مسابقات فوتبال تصریح کرد: هر بازی یک قیمتی دارد. خیلی از اوقات رسانه ملی بیش از آن قیمیت که باید پرداخت کند، برای یک بازی پرداخت می‌کند، اما ممکن است دلال‌هایی بخواهند از جیب ملت و بیت‌المال مبالغی بسیار بیشتر از چیزی که حقشان است مطالبه کنند.
وی ادامه داد: «صداوسیما بودجه دولتی و بیت‌المال دارد و حق ندارد قیمتی چندین برابر و یا چندین ده برابر نسبت به قیمت واقعی که آن بازی دارد، پرداخت کند. ما اجازه چنین کاری را به لحاظ قانونی و شرعی نداریم. متاسفانه برخی از افراد در داخل به گونه‌ای برخورد می‌کنند که آنهایی که در خارج از کشور هستند فکر کنند حتما این بازی باید پخش شود. بنابراین یک بازی که می‌تواند ۵ میلیون تومان باشد، با فضاسازی دوستان رسانه‌ای ما بشود ۱۰۰ میلیون تومان و با یک فضا سازی دیگر بگوید ده میلیارد تومان.»
وی در پایان گفت: «هرچقدر که رسانه‌ها بدون اطلاع و ناشیانه و جاهلانه به این موضوع دامن بزنند، نتیجه‌اش این می‌شود که قیمت‌ها بالا برود. رسانه‌های متعهد باید این موضوع را بررسی کنند و شما باید از ما بخواهید که ارقام نجومی در‌این‌باره پرداخت نشود.»

کد خبر: 46880
Share/Save/Bookmark