انتشار كتاب سيماي دمشق
 
تاريخ : شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۴۳
چاپ نخست كتاب «سيماي دمشق، تاريخ شهر دمشق با نگاهي به زندگاني حضرت ‌زينب عليهاالسلام» تاليف محمد صحتي سردرودي از سوي انتشارات ميثم تمار منتشر شد.

به گزارش هنرنيوز به نقل ازايبنا، نويسنده اين كتاب پيشينه تاريخ شهر دمشق سوريه را با مراجعه به منابع معتبر معرفي مي‌كند و مي‌كوشد تا آنجا كه مي‌تواند، تاريخ تشيع را در آن ديار بررسي كند.

در روزگار پيشين، فلسطين، اردن، حمص، دمشق، لبنان و... همگي به نام شام مشهور و معروف بودند و درست به همين اعتبار، شام را جمع بسته و به همه آن كشورها و شهرهاي بزرگ «شامات» مي‌گفتند؛ اما امروز ـ‌ از باب اطلاق عام بر خاص‌ ـ شام تنها به دمشق اطلاق مي‌شود.

درباره علت نامگذاري «شام» سخنان مختلفي گفته مي‌شود. نخست اين كه شام به اسم سام، فرزند نوح خوانده شده، چرا كه او در آن ديار اقامت داشت و از آنجا كه سام در زبان سرياني، شام تلفظ مي‌شد، محل و ماواي سام‌بن نوح به شام شهرت يافت.

ديگر اين كه شام را براي اين شام گفتند كه سرزميني زيبا، دل‌انگيز و بسيار فرح‌زا بود. همچنين اين كه به اين دليل كه شام در شمال كعبه واقع شده و شام نيز در برخي لغت‌ها به معناي شمال آمده است، آن سرزمين را شام گفتند.

قدمت دمشق را از ماقبل تاريخ مي‌دانند و پيشينه آن را حتي به پيشتر از نوح(ع) بلكه عصر آدم(ع) ارتباط مي‌دهند. همچنان كه در برخي از متون آمده است؛ آدم ابوالبشر، پس از آن كه از بهشت رانده شد، به ديار دمشق هبوط كرد و در دشت شام بود كه نخستين جنايت در تاريخ بشر رخ داد و قابيل برادرش ‌هابيل را كشت.

ابراهيم خليل‌الرحمن(ع) هم در دمشق زاده و در آن ديار به آتش افكنده شد. قبر موسي(ع) را در آنجا دانسته‌اند و جايگاهي از آن را مسجد ابراهيم(ع) و جايي ديگر را ماواي عيسي بن مريم(ع) مي‌خوانند، همين‌طور قسمتي از آن را به حضرت هود(ع) نسبت مي‌دهند و مسجد كوچكي را كه در پشت «جيرون» قرار دارد، مشهد و قتلگاه يحيي بن زكريا(ع) نوشته‌اند.

رد پاي پيامبران زيادي به ويژه پيغمبران بزرگ و اولوالعزم در آنجا ديده مي‌شود؛ چنان كه برخي دمشق را خانه نوح ناميده‌اند و مي‌گويند كه كشتي را در آنجا ساخت و پس از طوفان نيز، نخستين خانه در دمشق ساخته شد. البته بايد دانست كه برخي از اين سخنان را به آساني نمي‌شود، پذيرفت و تحقيق بيشتر درباره احاديث مربوط به همه شهرها ضروري است.

كتاب حاضر در شش فصل به بررسي شهر دمشق پرداخته است. از شام تا دمشق، همگام با تاريخ، خطه خطابه‌ها، زيارتگاه‌ها و آثار تاريخي، فرهنگ و مذهب در دمشق و مفاخر و مراكز فرهنگي دمشق، عناوين فصول ششگانه اين اثرند.

چاپ نخست كتاب «سيماي دمشق، تاريخ شهر دمشق با نگاهي به زندگاني حضرت ‌زينب عليهاالسلام» را انتشارات ميثم تمار در شمارگان 1200 نسخه، 167 صفحه و بهاي 30000 ريال راهي بازار نشر كرده است.
کد خبر: 14740
Share/Save/Bookmark