اسفندارمز: پالت محدود به هیچ ژانری نیست
گزارش هنرنیوز از نشست خبری گروه «پالت»؛
اسفندارمز: پالت محدود به هیچ ژانری نیست
نشست خبری برنامه های گروه «پالت» ظهر امروز با حضور احسان رسول‌اُف تهیه‌کننده، امید نعمتی خواننده، روزبه اسفندارمز سرپرست گروه موسیقی «پالت»و دیگر عوامل این گروه در تالار وحدت برگزار شد.
 
تاريخ : شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۹

در آغاز این نشست احسان رسول‌اُف با تاکید بر رویکرد تازه گروه پالت گفت: امیدواریم بتوانیم کنسرتهایمان در شهرستانها هم ببریم. در این سه سال ما مسیر دشواری را طی کرده‌ایم، اما واقعیت این است که آنچه برای ما دلگرم‌کننده بود، مخاطبان جوانی بودند که هم در کنسرت‌ها و هم در فضای مجازی یاری‌مان دادند و جا دارد از همین جا تقدیر ویژه خود را اعلام کنم که ما را رها نکردند.
امید نعمتی خواننده گروه «پالت» نیز با اشاره به انتشار آلبوم «شهر من بخند» توضیح داد: بسیار دوست داشتیم که غیر از تالار وحدت و مکان‌های از این دست، بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که در مناطق مختلف شهر تهران نیز کنسرت‌هایی را برگزار کنیم، چرا که من هم خوب می‌دانم هزینه رفتن به کنسرت زیاد است اما متاسفانه ما مشکل کمبود جا داریم و در میان تمام اماکنی که برای برگزاری کنسرت موجود است، تالار وحدت بود که ما آن را برای اجرای‌مان انتخاب کردیم. البته باید به این نکته هم اشاره کنم که ما بسیار تمایل داریم غیر از اجراهای صحنه‌ای، نمایش‌های خیابانی را نیز اجرا کنیم؛ کما اینکه در همین چند وقت پیش که چنین تجربه‌هایی را به صورت محدود انجام دادیم، اتفاقات جذابی برای ما افتاد که ما را به ادامه راه در این مسیر امیدوار کرد.
وی افزود: ما در این زمینه با محدودیت‌هایی مواجه هستیم و قطعا ایده‌هایی هم در این زمینه داریم که می‌توانیم برای اجراهای بعدی‌مان از آن استفاده کنیم اما چون هنوز به نتیجه لازم در این باره دست پیدا نکرده‌ایم، نمی‌توانیم از ایده‌ها صحبت کنیم.
احسان رسول‌اُف نیز در ادامه صحبت‌های نعمتی تصریح کرد: اجرا رفتن، فقط اراده و میل ما نیست چرا که خیلی از عوامل باید کنار هم قرار گیرند که بتوان کنسرتی را اجرا کرد. به عنوان نمونه ما در سه سال گذشته شهرهای زیادی را برای برپایی کنسرت انتخاب کردیم اما همین چند وقت پیش که برای اجرای اصفهان، اقدامات لازم را انجام دادیم، از طرف امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به ما اطلاع دادند که کیفیت اجرای گروه «پالت» به لحاظ اجرایی، مناسب اجرا در اصفهان نیست.
خواننده گروه موسیقی «پالت» در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این سؤال که چرا در هر آلبوم گروه «پالت» تاکید زیادی روی اجرای قطعات نوستالژیک است؟ توضیح داد: ما ارادتی به موزیسین‌های بزرگ داریم که تصمیم گرفتیم در هر آلبوم از کارهای آنها استفاده کنیم و این فقط ارادتی است که ما نسبت به این فضا داریم. بنابراین هیچ اصراری برای سوء استفاده از نوستالژی نداریم، به هر حال به عنوان یک ایرانی خاطراتی داریم که بالاخره در یک جایی بروز پیدا می‌کند. در نتیجه اگر شما نوستالژی و فضایی شبیه آن را مشاهده می‌کنید، به خاطر ارادتی است که در تک‌تک ما وجود دارد.
روزبه اسفندارمز سرپرست گروه موسیقی «پالت» نیز درباره سبک این گروه موسیقایی توضیح داد: من درباره سبک گروه چیزی را نمی‌توانم توضیح دهم چرا که بر این باورم گروه «پالت» دوست ندارد خود را در یک چارچوب خاص بگذارد، زیرا موسیقی‌ای که ما کار می‌کنیم ریشه‌های گوناگونی دارد و یک حجم بزرگی از انواع موسیقی است که اعضای گروه آن را در میان هم توزیع می‌کنند. بنابراین باید یکی بیاید و بگوید که ما در چه ژانری هستیم.
احسان رسول‌اُف تهیه‌کننده گروه «پالت» نیز در بخش دیگری از این نشست خبری، توضیح داد: در فضای فرهنگی که ما کار می‌کنیم به بخشی از سینما، سینمای بدنه می‌گویند که بیشتر جنبه سرگرمی دارد. اصولاً جریان‌هایی نیز وجود دارند که وابسته به حوزه سرگرمی هستند که موسیقی هم از این قاعده جدا نیست. بنابراین جا دارد در اینجا به این نکته اشاره کنم که ما تحت هیچ شرایطی به موسیقی به مثابه یک عنصر سرگرمی نگاه نمی‌کنیم. آنچه در «پالت» و مسیر کاری‌مان وجود دارد، تاثیر فرهنگی است که باید موسیقی ما دارا باشد. اینکه خروجی ما در جامعه چیست. پس بی‌تعارف بگویم که تاثیر فرهنگی به شدت برای ما مهمتر از وجوه سرگرمی است.
وی یادآور شد: من احساس می‌کنم بچه‌های گروه «پالت» حرف نسل خود را با موسیقی اعلام می‌کنند. این‌ها برآمده از مردمان دهه شصتی هستند که مدیوم اول آنها برای بیان دغدغه‌های اجتماعی موسیقی است. به نظر من اتفاقاً ارزش این فضای موسیقایی هم همین دیدگاه اجتماعی است که هنرمندان گروه «پالت» به آن توجه ویژه دارند. چیزی که در «پالت» وجود دارد و من را به هیجان می‌آورد، این ارتباط نسلی بی‌واسطه با مردمان جامعه امروزی است که این تجربه بسیار ارزشمندی هم برای من و هم برای گروه «پالت» است که می‌توانیم به آن بیشتر از این‌ها توجه کنیم.
تهیه‌کننده آلبوم «شهر من بخند» در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه ما برای انتشار این آلبوم موسیقایی، زمان از قبل تعیین شده‌ای را مد نظر خود قرار نداده‌ بودیم، توضیح داد: به جرات می‌گویم که وقتی کارهای آلبوم تمام شد، این آلبوم را بدون در نظر گرفتن یک برنامه‌ریزی از قبل تعیین شده به بازار وارد کردیم و این روشی است که من و اعضای گروه به شدت به آن توجه می‌کنیم. آنچه برای «پالت» اتفاق افتاده، شاید دیر باشد اما من معتقدم این گروه دوران گذار خود را تجربه کند.
وی با اشاره به مراحل مختلف تولید آلبوم «شهر من بخند»، از اجرای ویژه گروه «پالت» برای دانشجویان در روز یازدهم خرداد خبر داد و گفت: بسیار تمایل داشتیم که روزی را برای دانشجویان عزیز که همواره برای آنها احترام ویژه‌ای قائل هستیم، برنامه‌ریزی کنیم که بتوانند از کنسرت ما دیدن کنند. بنابراین طی برنامه‌ریزی که انجام گرفته، ساعت ۲۱:۳۰ دوشنبه (۱۱ خردادماه) به صورت ویژه اجرایی را برای دانشجویان در نظر گرفته‌ایم که می‌توانند از طبقه همکف تا بالکن سوم با قیمت‌های واحد ۲۵ هزار تومانی و ارائه کارت دانشجویی خود، از کنسرت ما استفاده کنند. این دینی بود که دوست داشتیم که آن را ادا کنیم؛ ضمن اینکه کل عواید این اجرا برای مصرف فرهنگی که در این زمینه در حال مذاکره با دو نهاد هستیم، استفاده خواهد شد.
رسول‌اُف در بخش پایانی صحبت‌های خود تاکید کرد: امیدواریم چنین اقداماتی بتواند بخشی از رفتار فرهنگی یک گروه هنری باشد زیرا به جامعه مدیون هستیم.

کد خبر: 81160
Share/Save/Bookmark