داود رسولیان درگفتگو با هنرنیوز:
چند تانک تمام دارایی شهرک دفاع مقدس است
یک مدیرجلوه های ویژه فیلم های دفاع مقدس گفت: متاسفانه با بی تدبیری برخی از مسئولین، تمام لوکیشن های فیلم های دفاع مقدسی مثل «بلمی به سوی ساحل» در شهر خرمشهر نابود شده است درحالی که می توانستند با کمی خردمندی برخی از آثار جنگ را به عنوان موزه برای نسل های آینده حفظ کنند.
تاريخ : سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۱۳
داود رسولیان مدیرجلوه های ویژه سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد سینمای دفاع مقدس افزود: با توجه به گذشت نزدیک به ربع قرن از اتمام جنگ، باید بپذیریم که بسیاری از فیلمسازان جنگی پا به سن گذاشتند و بایستی از توان آنان بیشتر استفاده شود تا این بچه ها بتوانند تجربیات خویش را به نسل های بعدی انتقال دهند.
وی که تاکنون مدیر جلوه های ویژه بسیاری از فیلم سینمایی مهم در عرصه دفاع مقدس را برعهده داشته است و در جشنواره دو سال قبل جشنواره فیلم فجر نیز مورد تقدیر قرار گرفت اضافه کرد: درحال حاضر با بی تدبیری برخی از مسئولین، تمام لوکیشن های فیلم های دفاع مقدسی مثل «بلمی به سوی ساحل» در شهر خرمشهر نابود شده است درحالی که می توانستند با کمی خردمندی برخی از آثار جنگ را به عنوان موزه برای نسل های آینده حفظ کنند. درحال حاضر اگر یک تهیه کننده و فیلمسازی بخواهد صحنه جنگ شهری را نشان بدهد به دلیل نابود شدن این آثار،دچار مشکلات عدیده ای خواهد شد چرا که بازسازی این دکورها مصادف با هزینه های زیادی خواهد بود.
داود رسولیان با اشاره به شهرک دفاع مقدس ادامه داد: شهرک دفاع مقدس با همه هیاهویی که دارد فقط چند تانک سرپا دارد و بقیه آنان اوراقی هستند که فقط به درد دکور می خورند. لذا اگر تهیه کننده ای بخواهد از این تانک ها استفاده کند باید آنان را سوار بار کفی چرثقیل بکند و جلوی لوکیشن بریزد به این معنا که مثلا این تانک ها در درگیری نابود شدند و تنها چند تانک باقی مانده است.
مدیرجلوه های ویژه فیلم سینمایی «گل ها و گلوله ها» تصریح کرد: دردها و گرفتاری های عرصه سینمای دفاع مقدس ابعاد زیادی دارد که تنها شامل ادوات و تجهیزات لجستکی نمی شود و همه بخش ها را شامل می شود. این درحالی است که همه اینها به اعتبارات مربوط می شود. اگر بحث اعتبارات به درستی تخصیص داده شود و پول های نسبتا خوبی تزریق سینمای دفاع مقدس شود بی شک، سبب تحرک فیلمسازان این عرصه خواهد شد وگرنه ما سینمای دفاع مقدسی که بتوان نام سینمای دفاع مقدس روی آن گذاشت نداریم.
این سینما گر خاطرنشان کرد: تا فیلم دفاع مقدسی درست و حسابی ساخته نشود نمی توان میزان استقبال و عدم استقبال مخاطب را فهمید.اول باید فیلم خوب بسازیم و آنگاه در مورد استقبال آن قضاوت کنیم.
مدیر جلوه های ویژه فیلم سینمایی «خط آتش» یاد آور شد: اگر قرار است خارج از شعار دادن ها حق مطلب را در مورد سینمای دفاع مقدس ادا کنیم می بایست دولت و حاکمیت، وظیفه خودشان را دراین راستا به خوبی انجام دهند و آن وظیفه چیزی جز شارژ مالی کردن این عرصه نیست. منتهی باید خط و جهتی به این هزینه های مالی داده شود تا ارزش های نهفته دفاع مقدس و به تعبیر حضرت آقا، این گنجینه به خوبی آشکار شود.
داود رسولیان گفت: باید از «ب» بسم الله تا «نون» پایان فیلم های سینمای دفاع مقدس مورد حمایت قرار بگیرد. باید بدانیم که کارهای فرهنگی مثل خم رنگریزی نیست که شاهد حاصل شدن آن به سرعت باشیم چرا که کارهای فرهنگی دیر جواب ده هستند اما، نفوذ و اثرگذاری آنان ماندگار خواهند بود .
به گفته این سینماگر باید دست فیلمنامه نویسان و فیلمسازان در عرصه دفاع مقدس را در حوزه پژوهش و نگارش باز گذاشته شود تا متن های دفاع مقدسی دربیایند
مدیر جلوه های ویژه فیلم سینمایی «سرباز کوچک» افزود: طبیعی است که ما باید انتظار نگارش متن های درست و حسابی را از آدم های درست و حسابی داشته باشیم و آدم های درست و حسابی هم پول های درست و حسابی می خواهند چرا که پول های اندک، زندگی آنان را نمی چرخاند.اگر بخواهیم اعتبارات کوچکی را به سینمای دفاع مقدس اختصاص بدهیم شاهد کارهای خوبی نخواهیم بود.هنگامی که ما از زمان تحقیق و پژوهش با وسعت نظر نگاه کنیم هم فیلمنامه نویسان دلگرم خواهند شد و هم تعداد بیشتری از فیلمنامه نویسان جذب این حوزه خواهند شد.
داود رسولیان در پاسخ به این سوال که هم اکنون مشغول به چه کاری هستید گفت: درحال حاضر مشغول مطالعه چندین فیلمنامه سینمایی هستم که یکی از آنها به نام « وکیل مدافع» متعلق به آقای ماشاء الله شاهمرادی زاده است که در ژانر دفاع مقدس است. این فیلمنامه بسیار زیبایی است که با نگاهی کمدی قصد بررسی آدمهایی را دارد که می خواهند با نام بچه های جنگ برای خودشان اعتبار کسب کنند. فیلمنامه دیگری هم به نام « نفرهشتم» به عنوان تهیه کننده در دست پیگیری دارم که امیدوارم با نظر مسئولین به مرحله تولید برسد.