قادر آشنا مدیر مرکز هنرهای نمایشی در گفتگو با هنرنیوز در مورد وضعیت اخیر تئاترشهر گفت: مجموعه تئاترشهر خاستگاه و جایکاه اصلی تئاتر ایران است و مردم، تئاتر ایران را با تئاترشهر است که میشناسند چرا که مهمترین و بهترین جشنوارههای ما در این مجموعه برگزار شده است و قلب تئاتری کشور محسوب میشود.
وی افزود: این ساختمان که نماد ملی است و به ثبت هم رسیده از گنجینههایی فرهنگی ما است که بدون تردید باید از آن حفاظت کرد، اما به هر حال این مجموعه مانند دیگر مجموعههای کهن بعد از مدتی فرسوده شده و احتیاج به تعمیرات دارد و البته باید توجه داشت که این فضا روزانه به جز اجراهای محیطی و خیابانی، ۵ اجرا دارد جمعیت بسیاری به آن رفت و آمد دارد، بر همین اساس دو نکته پیرامون این مجموعه وجود دارد که دغدغه همه است و نمیتوان نسبت به آن بیتوجه بود.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی ضمن بیان پیگیریهای لازم برای تعمیر این مرکز ادامه اداد: از زمان حضورم در مرکز سعی کردهام تا آنچه را که در توان دارم برای بهبود فضای این مجموعه به کار گیرم به گونهای که در بودجه سال ۹۱ حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان بودجه برای ایمن سازی مجموعه اختصاص دادیم و سعی کردیم برخی مشکلات این مجموعه را برطرف کنیم که از جمله آن سیستم برق اضطراری و اطفا حریق است، البته باید اشاره کنم که مشکلات این مجموعه بسیار زیاد است اما با بودجهای که دریافت کردیم توانستیم تا این مشکلات را برطرف کنیم.
آشنا در ادامه تاکید داشت: البته ما در دوران وزارت محمد حسینی چند نامه به ایشان در رابطه با وضعیت مجموعه تئاترشهر ارائه کردیم و در دوره جدید نیز نامهای به وزیر ارشاد فعلی مبنی بر اینکه شرایطی را فراهم کنند تا معاون اداری مالی ارشاد از این مجموعه بازیدید کنند شاید بتوان مشکلاتی از این مرکز را برطرف کرد.
وی با اشاره به اینکه بودجه سال ۹۲ برای این مجموعه ۳ میلیارد تومان اعلام شده خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بودجه سال ۹۲ برای تئاترشهر ۳ میلیارد تومان تعریف شده است، باید دید با توجه به بودجه کل کشور چه مقدار از بودجه اعلام شده به تئاترشهر داده میشود، اما پیگیر آن هستیم تا بتوانیم وضعیت تئاترشهر را بهتر کنیم.
قادر آشنا در ادامه از فضای بیرونی این مجموعه گفت: در خصوص فضای بیرون مجموعه نیز با همکاری شهرداری تهران قرار است تا فضای بیرونی این مجموعه نیز تغییراتی ایجاد شود البته الان میان مجموعه همکاران و شهرداری براساس طرحها اختلاف نظرهایی وجود دارد که اگر آنها برطرف شود، فضای بیرونی این مجموعه نیز تغییراتی خواهد کرد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی در ادامه از پردیس تئاتر در خاوران گفت: خوشحال هستیم که جنین فضاهایی برای تئاتر در سطح شهر ساخته میشود چرا که با توجه به جمعیت شهر تهران ما چنین فضاهایی را کم دارم اما برگزاری جشنواره تئاتر فجر با چنین حجم و گستردگی در این پردیس امکان پذیر نیست چرا که ما با مشکل مخاطب رو به رو میشویم و اگر این اتفاق بیافتد مشکل ریزش مخاطب را در فجر خواهیم داشت.
وی ادامه داد: پردیس تئاتر خاوران ابتدا باید میزبان جشنوارههای کوچکتر باشد تا مخاطب با این مجموعه آشنا شود و. بعد در اجراهای عمومی شاید به سراغ این پردیس برویم، زیرا فاصله زیاد این پردیس از مرکز رفت و آمد را برای مخاطب سخت میکند.