دانشور جلد سوم «صدا و بيان براي بازيگر» را نوشت
تاريخ : چهارشنبه ۸ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۰۷
داود دانشور، نويسنده و كارگردان تئاتر، از تدوين و چاپ جلد سوم كتاب «صدا و بيان براي بازيگر» خبر داد. جلد نخست اين مجموعه در سال 85 برنده جايزه كتاب سال شده است.
به گزارش هنر نیوز ،دانشور به ايبنا،گفت: مباحث جلد نخست اين مجموعه درباره اندامهاي تنفسي، تمرينهاي تنفس، آواشناسي، زبانشناسي، ريتمشناسي و تمرين نمايش كوتاه است. جلد دوم تحقيق جداگانهاي درباره اندامها و تمرينهايي از حنجره است؛ مباحث نو و جديدي كه تاكنون كتابي از آن منتشر شده است.
وي ادامه داد: مطالب جلد سوم كه سه سال مشغول تحقيق و نوشتنم درباره موسيقي صدا و كار صدا است. مبحث جديد و پيچيده «سلامتي صدا» هم در اين اثر مطرح و بررسي شده است.
دانشور افزود: در فارسي منبعي درباره صدا و بيان نداريم و تمام منابعي كه براي نوشتن اين كتاب مورد استفاده قرار گرفته انگليسي است.
وي از پيش از انقلاب به موضوع صدا و بيان علاقه داشته و پيگير اين مباحث بوده است. دانشور تاكيد كرد: آگاهانه يا ناآگاهانه به نقش صدا در صحنه توجه داشتم. هر كتابي كه درباره اين موضوع منتشر شده خريداري و بررسي كردم.
دانشور با بيان اينكه نياز من روز به روز به اين موضوع بيشتر و شديدتر ميشد، اظهار داشت: كمبود منابع، عدم استفاده از صدا، مسووليت و ذوقم موجب شد به اين موضوع بپردازم. حدود سي سال است اين مبحث را دنبال ميكنم.
وي گفت: معلمان و مربيان كمتر سراغ اين كتابها ميروند. بازيگران نياز به استفاده اين متون را احساس نكردهاند و با همين امكاناتي كه دارند سر صحنه حاضر ميشوند. بخش اعظم موجوديت يك بازيگر صداي اوست او بايد صدا را بسازد و از آن استفاده كند. اين نياز احساس نشده چون متنهایی كه نوشته ميشود به شخصيتپردازي آنچناني نياز ندارد.
دانشور افزود: جلد سوم مجموعه «صدا و بيان براي بازيگر» از سوي انتشارات سمت منتشر خواهد شد.
وي ترجمه كتاب «نگارش ژنريك فيلمنامه» نوشته استفان دانكن كه در سال 2008 نوشته شده را به پايان رسانده است. اين اثر به دنياي ژانرها ميرود و مفهوم بنيادي ژانر، فيلمنامهنويسي دراماتيك را مطرح ميكند. ژانر اكشن، حماسي، تخيلي، وحشت و فانتزي را ميشكافد و توضيح ميدهد.
دانشور تصريح كرد: مشغول ترجمه كتاب «چگونه براي تلويزيون متن بنويسم» هستم. اين اثر نوشته مادلين دميماگيو است و در سال 1993 منتشر شده است. در اين اثر از شروع و پايان خوب گفته شده است. ساختار شوخينويسي، نوشتن از كنش، ساختار حركت دادن، ايده و شخصيتپردازي، نوشتن فيلمنامه در دو ساعت و از قرارداد تا فروش در اين كتاب بررسي شده.