جاوید: متولی موسیقی نواحی مردم هستند
گزارش هنرنیوز از نشست دومین همایش کارآواها (آیین‌های موسیقی کار)/2/؛
جاوید: متولی موسیقی نواحی مردم هستند
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : يکشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۲۴
هوشنگ جاوید، پژوهشگر عرصه موسیقی در رابطه این همایش توضیح داد: ما فقط برگزار کننده این همایش ها هستیم اما متولی اصلی موسیقی نواحی خود مردم هستند.

به گزارش خبرنگار موسیقی هنرنیوز هوشنگ جاوید، دبیر همایش کارآواها (آیین‌های موسیقی کار) در رابطه با این جشنواره توضیح داد: سال پیش برای برگزاری این همایش طرحی را ارائه کردیم و 114 هنرمند را از نواحی ایران به تهران دعوت کردیم و 42 درصد افراد زیر 30 سال سن داشتند، این نشان از علاقه جوانان دارد.

وی با اشاره به ایراداتی که به این همایش گرفتند توضیح داد: ما از پژوهشگرانی استفاده می‌کنیم که در منطقه خود متخصص‌اند و جای هیچ ایرادی باقی نمی‌ماند، در حال حاضر هم 36 پژوهشگر از 36 به فعالیت مشغول‌اند. سال گذشته 16 مقاله از پژوهشگران مناطق را ارائه کردیم که امسال در قالب کتابی منتشر خواهند شد. این مقالات هم اکنون در مرحله چاپ و ویرایش قرار دارند و با اتمام کار به صورت مجلد منتشر خواهند شد.

وی با اشاره به حضور 20 پژوهشگر در دومین همایش موسیقی کارآوا افزود: امسال 20 سخنران از مناطق و نواحی ایران در کنار گروه‌های موسیقی به بررسی موسیقی‌های مناطق مختلف خواهند پرداخت.

جاوید ادامه داد: تمامی اهداف ما بر این است که موسیقی‌های محلی‌مان را برای نسل بعد مستندسازی کنیم و با حفظ آنها به صورت میراث بزرگی به آیندگان منتقل کنیم. من معتقدم تمامی جوانانی که در این همایش معرفی می‌شوند در قرن‌های آتی به عنوان اساتیدی در این حوزه شناخته خواهند شد.

جاوید بیان داشت: در دومین همایش موسیقی کارآوا که 13 تا 15 مهر ماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار می‌شود گروه‌هایی از 16 استان گیلان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، تهران، سمنان، خراسان شمالی، ایلام، کرمان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، هرمزگان، اصفهان،‌مازندران، زنجان، خراسان رضوی و خوزستان حضور خواهند داشت و موسیقی‌های کار مربوط به منطقه خودشان را اجرا خواهند کرد. به طور کلی 94 هنرمند در قالب 18 گروه و 20 سخنران حضور خواهند داشت.

جاوید ادامه داد: جوانان موزیسین استان کرمان در قالب گروهی 19 نفره قصد دارند به صورت ارکسترال آوازهای منطقه خودشان را اجرا نمایند که تاکنون مذاکراتی مبنی بر حضور این گروه صورت گرفته و امیدواریم بتوانیم شاهد حضور آنها در این دوره از جشنواره باشیم.

این پژوهشگر موسیقی نواحی با اشاره به حضور 48 هنرمند بومی برای نخستین بار در یک جشنواره موسیقیایی افزود: در این دوره از جشنواره این تعداد هنرمند در کنار 14 پژوهشگر برای نخستین بار در یک جشنواره ملی حضور خواهند داشت و 22 گونه آوازهای کار و 3 گونه موسیقی کار را بررسی خواهند کرد.

دبیر دومین همایش موسیقی کارآوا با اشاره به برنامه‌های هر روز این همایش گفت: نخستین روز همایش کارآوا با سخنرانی محمدرضا درویشی و محمد میرشکرایی آغاز و در روز دوم و سوم شاهد سخنرانی بهمن کاظمی درباره موسیقی کار در ایران ، پیروز ارجمند، محمد میرزمانی و محمد جعفری قنواتی، رضا مهدوی و مؤمنی شریف خواهیم بود.

جاوید با اشاره به حضور پررنگ جوانان در این همایش گفت: امسال در این دوره جوانانی حضور خواهند داشت که شاید صد سال است که موسیقی در خانواده‌های آنها جاری است.

وی در خصوص آثار ضبط شده موسیقی‌های کار در همایش سال گذشته افزود: از جشنواره پارسال 5 ساعت اثر صوتی و 9 ساعت تصویری به ثبت و ضبط رسیده که قصد داریم با مجموعه‌های امسال آنها را منتشر نماییم.

جاوید با اشاره به توجه رسانه ملی برای اولین بار به بحث موسیقی افزود: در راستای برگزاری این همایش سال گذشته شبکه خبر یک گروه تصویربرداری در اختیار من گذاشت که توانستیم موسیقی‌های کار چند استان را ضبط و در قالب 5 برنامه پخش کنیم البته 7 برنامه از این مجموعه نیز در حال مونتاژ است که به زودی پخش خواهند شد.

وی افزود: در کنار این همایش تا پایان سال جشنواره خنیاگر انقلاب اسلامی و همایش معراج‌نامه‌خوانی در ایران را که بخش بزرگی از موسیقی مذهبی ما را در برمی‌گیرد با کمک حوزه هنری برگزار خواهیم کرد.

در پایان این نشست رضا مهدوی در خصوص تبلیغات گسترده برای این همایش گفت: نگاه ما تبلیغاتی نیست و اگر 10 دانشجوی موسیقی تنها از این جشنواره دیدن کنند ما به اهداف خود رسیده‌ایم چرا که وظیفه‌مان الگوسازی است و تولید فیلم، پژوهش و مقاله برایمان بیشتر اهمیت دارد.

‌دومین همایش موسیقی کارآوا 13 تا 15 مهرماه بعد از اذان مغرب و عشاء در تالار سوره حوزه هنری برگزار می‌شود.
کد خبر: 32641
Share/Save/Bookmark