به گزارش هنرنیوز، چندی پیش انجمن دوستداران میراث فرهنگی رامسر بیانیهای با عنوان « یک بام و دو هوا » خطاب به مسعود سلطانیفر ( رییس سازمان میراث فرهنگی)، محمد حسن طالبیان(معاون میراث فرهنگی)،سیاووش صابری( مدیر کل دفتر حفظ و احیا بناها، بافتها و محوطههای تاریخی)، محمد جوادعباباف ( مدیر کل حراست)، سید رحمت الله رئوف(مدیرکل دفتر عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات)، صادر کردند که در بخشی از آن آمده است: در تابستان ۱۳۹۲ شایع شده بود که برخلاف ضوابط بافت قدیمی شهر رامسر، مرکز خرید آرامش به صورت «ویژه» (مطابق با عکسی که در بیلبورد مشخص شده) مجوز ارتفاع سازی تا پانزده متر را دریافت کرده است. حال که ساخت و ساز « مرکز تجارت آرامش» با قدرت هر چه تمامتر آغاز شده است، پرسش این است که: آیا ضوابط حاکم برای حفظ بافت قدیمی شهر رامسر لغو شده است یا خیر؟ اگر لغو شده به مردم آگاهی داده شود. اگر لغو نشده صدور مجوز برای یک مورد« خاص» چه توجیهی دارد؟ چرا یک بام و دو هوا؟ »
این بیانیه در بخش دیگری نوع برخورد با شهروندان متقاضی ساخت و ساز با هدف رعایت ضوابط میراثی را به سه دسته تقسیم و تأکید کرده است:
۱- برابر حکم دادگاه اضافه بنای ساختمان دو شهروند تخریب شده است.
۲- پرونده اضافه بنای ساختمان ۲۳ شهروند در دادگاه در دست بررسی است.
۳- پنج شهروند به اضافه بنا داشتن ساختمان شان تمکین و خود اقدام به تخریب آن کردهاند
حال با صدور مجوز خاص برای «مرکز تجارت آرامش» هر سه گروه به نحوی خسارت دیدهاند، چه کسی پاسخگوی این خسارت است؟ هنگامی که خود سازمان میراث فرهنگی، هرازگاهی حتی در عرصه میراثی مجوز ساخت و ساز صادر میکند، مردم حق دارند خود این سازمان را سرچشمه سردرگمیها بدانند.
به گزارش هنرنیوز، از سویی در اصلاح پرونده ساختمانی «مرکز تجارت آرامش» قید شده که مالک بنا « س. پهلواننژاد» فرزند «عباسعلی» است و این اصلاحیه به شماره پرونده ۶/۴۷۶۲ پیرو پروانه شماره ۱۰۹۳۲۰۶ مورخه ۰۷/۱۱/۹۱ و به استناد شماره ۳۷۲۰/۱۴۳/۹۳۲ مورخه ۵/۵/۹۳ اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران و نقشههای ممهور به مهر و امضای اداره کل میراث فرهنگی و دستورات شماره ۷۰۴۱ و ۷۰۵۰ به مورخه ۶/۵/۹۳ شهردار به مساحت ۴۱۲۷.۹۴ متر مربع صادر شده و به امضای جعفرناصح- مدیر شهرسازی- و نصرالله کوزهگر- شهردار رامسر- رسیده است.
با توجه به این که این ملک متعلق به آقای پهلوان نژاد است و مجوز بنام دختر نابالغ ایشان صادر شده است این پرسش مطرح میشود که در صورت تخلفات قضایی مسئولان میراث فرهنگی و خریداران میبایست چند سال به انتظار بنشینند تا این کودک به سن قانونی برسد.اما آنچه در این جواز بیش از همه باید مورد توجه قرار گیرد ارتفاع طبقات است چرا که در این اصلاحیه ارتفاع طبقه همکف، طبقه اول، طبقه دوم به ترتیب ۲۵/۴ متر مجاز شناخته شده که در مجموع ۷۵/۱۲ متر را شامل میشود اما در این جواز مجموع ارتفاع ۱۰.۳۵ متر اعلام شده است؟!!! و ۲.۴۰ متر این ارتفاع نادیده گرفته شده است. آیا واقعاً کارشناس شهرداری سه عدد ۴.۲۵ را نمیتواند با هم جمع کند؟! این اشتباه سهوی است یا عمدی؟ در این زمینه چه کسی پاسخگوست؟
از سویی سطح اشغال ۶۰ درصد و تراکم ۱۲۰ درصد اعلام شده است. در صورتی که طبق حریم ابلاغی سطح اشغال باید ۴۵ درصد باشد، فرض کنیم کارشناس در این مورد هم اشتباهی ۴۵ درصد را ۶۰ درصد نوشته است. حال این پرسش مطرح است که پس چرا بنا با سطح اشغال۹۰ یا ۹۵ درصد ساخته میشود و چه کسی باید جلوی ساخت آن را بگیرد؟
نکته دیگر این که در جواز صادره آمده است تأمین پارکینگهای تعیین شده علاوه بر زیر زمین در ملک مجاور برابر تعهدنامه اخذ شده تأمین گردیده است. و آنچه به عنوان پرسش در ذهن با قید این مسأله در اصلاح پروانه ساختمانی به ذهن خطور میکند آن که اگر مالک زمین کناری تصمیم به فروش ملک خود به شخص دیگری گرفت و آن فرد تمایلی به در اختیار گذاشتن پارکینگ ملکش به « مرکز تجارت آرامش» نداشت، تکلیف چیست؟
همچنین کارشناسان سازمان مرکزی میراث فرهنگی مورخ ۶ آذر ۹۳ به طرح ارسالی از سوی مدیریت میراث فرهنگی استان مازندران در رابطه با بازنگری حریم هتل رامسر ایراداتی به شرح ذیل وارد کردهاند:
۱- ارتفاع طبقات که تماماً براساس مطالعات نبوده فقط مجوز خلافی که توسط شهرداری صادر شده را میخواهند قانونی کنند.
۲- تراکم ساخت و ساز
۳- عدم در نظر گرفتن پارکینگ و قید این نکته که همسایه تعهد نمودهاند که پارکینگ در اختیار این برج قرار خواهد گرفت.آیا این عمل قانونی و عقلانی است. چرا از خود بنا با قید پارکینگ این تعهد گرفته نمیشود.
۴- ندیدن عقبنشینی در هیچ بخشی، در صورتی که باقید این مسئله میتوان به فضای سبز شهری افزود.( در تمامی شهر حدود دومتر عقب نشینی برای ایجاد فضای سبز در نظر گرفته شده است.)
۵- میبایست با قید حذف خرپشته و بام مسطح، ارتفاع بنا متناسب به فضا و معماری استان با قید شیروانی شیبدار ۱۶ درصد که در طرح حریم دیده شده، محاسبه شود.
به گزارش هنرنیوز،معمولاٌ در بناهای ساخته شده در طرح حریم عنوان شده که بنا باید شیروانی باشد. چرا که منطقه رامسر به دلیل بارندگی زیاد نیازمند پشت بام شیروانی است. حال اگر بخواهیم روی یک سقف مسطح ۱۶ درصد شیروانی قرار بدهیم. فرضاً اگر عرض ساختمان ۲۰ متر باشد ۱۶ درصد میشود ۳.۲۰ متر و بلندی این شیروانی به بلندی ساختمان اضافه میشود. پس با توجه به این موضوع باید ارتفاع طبقات به علاوه ارتفاع شیروانی شده و درمجموع ارتفاع بنا اعلام شود.
۶- محدوده پشت هتل دارای قدمت ایلخانی بوده و شامل « قلعه بند» یا «شاه نشین» است و در مجموعه شهری نیز بناهای ارزشمندی مانند«مرکز مرکبات»، «بیمارستان» با داشتن باغ ایرانی، «فرودگاه» نیاز به ثبت داشته و لازم است سریعاً به ثبت رسیده و به طرح حریم اضافه شود.
۷- در نمای شهری و منظری که از محوطه جلوی هتل میتوان دید، درصورت افزایش ارتفاع طرح خط آسمان دچار تنش و شکستگی خواهد شد.