تشکیل کارگروه
افتتاح نمایشگاه بیست و سوم با دو اتفاق مهم
تاريخ : چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۵۱
مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با دو اتفاق مهم در عرصه کتاب و کتابخوانی همراه بود؛ یکی از این اتفاقات وعده معاون اول رئیس جمهور برای تشکیل کارگروه "کتاب و دولت" بود و رویداد دیگر درخواست ارشاد برای حمایت از پروژه "شهر آفتاب و اعلام یاری هیات دولت.
به گزارش خبرنگار هنرنیوز، مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، عصر روز گذشته در حالی برگزار شد، که رئیس جمهور بر خلاف هر دوره، در این مراسم حضور نداشت. البته این غیبت به دلیل حضور در نیویورک بود و رحیمی به گفته خود آمده بود تا جای خالی وی را پر کند.
طبق معمول پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، نوبت به خوشامدگویی های مجری رسید و بالاخره با انجام تشریفات بسیار، محسن پرویز؛ معاون فرهنگی وزیر ارشاد را برای ایراد سخنرانی روی سن دعوت کردند.
دست یاری ارشاد به سوی هیات دولت برای "شهر آفتاب"
پرویز هم که مجبور بود در میان صحبت های خود، مدام به تازه واردان، خوشامدی بگوید و سلام و علیکی کند، به برگزاری چهار دوره نمایشگاه در محل مصلی اشاره کرد و از نداشتن مکان دائمی برای برگزاری این رویداد اظهار تاسف کرد. او البته ضمن درخواست از هیات دولت برای یاری در به نتیجه رسیدن پروژه "شهر آفتاب" اظهار امیدواری کرد با حمایت هیات دولت، نمایشگاه های فرهنگی صاحبخانه شوند.
بخشی از صحبت های پرویز به استقبال ناشران از نمایشگاه مربوط بود. او با تاکید بر استقبال بالای ناشران داخلی و خارجی، گفت: این رخداد به دلیل بزرگترین رویداد بودن در عرصه کتاب، مورد توجه است هرچند برخی می کوشند با انتقادهای بی دلیل، آن را به سوی تعطیلی بکشانند.
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود، دو مشکل عمده این حوزه را عدم حمایت از چاپخانه ها و هم چنین کمبود کتابفروشی در شهرستان ها عنوان کرد و از هیات دولت خواست تا در سفرهای استانی خود به این دو مشکل رسیدگی کنند. در ادامه مراسم افتتاحیه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون رفت و طبق معمول سخنرانی خود را با قرائت یک متن به پایان رساند.
وعده تشکیل کارگروه "کتاب و دولت"
سپس نوبت به سخنرانی معاون اول رئیس جمهور رسید. وی گفت: سوگند قرآن کریم به پدیدههای با عظمت هستی است، قرآن به قلم سوگند میخورد و این مساله شان بالای مکتوب را در محضر ربوبی مینمایاند. انقلاب اسلامی ایران یک نهضت فرهنگی بود که پیروزی آن باب علم را به روی ملت فرهیخته ایران گشود به طوری که آمار نشر کتاب در سال 57 در اثر جوهر فکری انقلاب اسلامی دو برابر شد. رحیمی معتقد است در عمر قریب به 32 ساله انقلاب اسلامی، تعداد کتاب های چاپ شده هر سال با رشد روبه رو بوده است. او در این باره تصریح کرد: در سال 57 یک هزار عنوان به چاپ رسیده است و امروز شاهد چاپ سالانه، 5 هزار عنوان کتاب در کشور هستیم. حال اگر آمار کنونی انتشار کتاب را با سالهای پیش از 57 مقایسه کنیم، افزایش صد برابری را شاهد خواهیم بود. به گفته رحیمی توسعه دانشگاهها، افزایش دانشجویان و طلاب حوزه علمیه قم رونق کتاب را به دنبال داشته است و اگر این رشد استمرار یابد باید ارتقاء روزافزون هرم علمی جامعهمان را در پی خواهد داشت. معاون اول رئیس جمهور هم چنین گفت: نباید از یاد برد که کتاب علاوه بر وجهه فرهنگی، وجهه صنعتی نیز دارد و اشتغالزا است که از همین رو از وزارت ارشاد انتظار میرود سیاستهای اصل 44 را که پشتیبانی از بخش خصوصی است را در حوزه نشر نیز به این موضوع اهتمام ورزد و فعالان این عرصه حوزه نشر را حمایت کند. وی هم چنین در میان صحبت های خود وعده تشکیل کارگروه کتاب و دولت را داد و افزود: به اهالی فرهنگ نوید میدهیم که با هدف ترویج کتابخوانی و پاسخ به نیازهای بنیادین عرصه کتاب و نشر کارگروهی به عنوان کارگروه کتاب و دولت تشکیل شود تا با هماندیشی و همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه نهادهای مسئول حمایتی در سطح فرابخشی از این حوزه راهبردی که آئینه فرهنگ و تمدن کشورمان است، صورت گیرد. بنابر گزارش هنرنیوز، بیست و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، عصر روز گذشته با حضور محمدرضا مخبر دزفولی؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور، حجت الاسلام گلپایگانی؛ مسئول دفتر مقام معظم رهبری، سید محمد حسینی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقوی؛ رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جماعات، محسن پرویز؛ معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هم چنین تعدادی از سفرای خارجی، در مصلای تهران افتتاح شد.