تاريخ : چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۰۷
صنعت توریسم یکی از پربازدهترین و بزرگترین فعالیتهای اقتصادی دنیا است که بالاترین میزان ارزش افزوده را ایجاد میکند و مستقیم یا غیر مستقیم دیگر فعالیتهای اقتصادی و فرهنگی را تحت تاثیر قرار میدهد. گرچه میتوان گفت گردشگری به تنهایی نمی تواندباعث توسعه کشور شود ولی با ورود گردشگر به تدریج نیاز به تغییر و ایجاد امکانات برای اقامت ، جابه جایی و دیگر مسائل مربوط ایجاد میشود که در دراز مدت باعث توسعه میشود.
کتاب گردشگری فرهنگی 6 فصل دارد.
کلیات، گردشگری و انواع آن ،عناصر و آثار گردشگری، جایگاه ایران در گردشگری جهانی، گردشگری فرهنگی، پیشنهادها و راهکارها و پیوستها عنوان فصلهای این کتاب هستند.
رحیم یعقوب زاده از نویسندگان کتاب در گفت و گو با خبرنگار فارس با اشاره به ضعفهای ساختاری گردشگری در ایران و لزوم استفاده از جاذبههای موجود گفت:در مجموع گردشگرهای کمی وارد کشور ما میشوند. انواع گردشگری وجود دارد که به سابقه کهن و تمدنی ما بر میگردد. فرهنگها و خرده فرهنگهای متعدد، آداب و رسوم مختلف و میراث مادی که برای ما مانده جاذبههای خوبی برای رونق گردشگری است.
وی همچنین درباره کتاب گفت: در این کتاب انواع گونههای گردشگری فرهنگی، انواع گردشگری، راهکارهایی برای برنامه ریزی و ایجاد فضای بیشتر، عناصر و آثار گردشگری از مباحث مطرح شده هستند و علاوه بر اینها در این کتاب ما تنها به بررسی ابعاد گردشگری کفایت نکردهایم. آثار مثبت و منفی این پدیده در کنار هم بررسی شده و یک مطالعه تطبیقی با وضعیت فعلی ایران در این حوزه صورت گرفته است تا موانع توسعه گردشگری از میان برداشته شود.
انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی این کتاب را در221 صفحه با قیمت 3300 تومان منتشر کرده است.