اجرای متفاوت «رمیو و ژولیت» در توئیتر
تاريخ : سه شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۸۹ ساعت ۲۳:۰۱
در نسخه توئیتری «رومیو و ژولیت» پیغامهای نوشتاری توئیتر جای جملات شکسپیر را گرفتهاند.
شش تن از اعضای گروه سلطنتی شکسپیر The Royal Shakespeare Company به شکلی بداهه در حال پرورش داستانی هستند که آن را میتوان اقتباسی آزاد از «رومیو و ژولیت» شکسپیر دانست، این داستان در پنج هفته آتی در شبکه اجتماعی توئیتر اجرا میشود.
از شش شخصیت این اجرا خواسته شده که با پیغامهای متنی حداکثر 140 کلمهای پاسخ شخصیتهای دیگر، کاربران توئیتر و واکنشاشان به وقایع دنیا را ابراز کنند.
بازیگران این اجرا باید دیالوگهای خود را از طریق تلفن همراه خود بیان کنند.
در این اجرا نقش ژولیت را شارلوت ویکفیلد 19 ساله از بازیگران گروه سلطنتی شکسپیر بازی میکند، در این اجرا او دختر نوجوانی است که تنها از طریق «چت کردن» به آرامش میرسد و دوستی خارج از دنیای مجازی ندارد.
برای جذاب کردن داستان مادر ژولیت به نام سوزان کاپولت 10 سال پیش در سن 34 سالگی در تصادف رانندگی کشته شده است.
ژولیت پیامی تصویر در توئیتر میگذارد که اتاقش را نشان میدهد و در انتهای پیام تصویر قابشدهی مادرش را میبینیم.
برای اینکه درک بهتری از شیوه این اجرا داشته باشیم بخشی از این اجرا را میخوانیم، این پیغام را ژولیت ارسال کرده است:«خب حالا بابا هی بوق میزنه بیا دیرت شد، کاش میشد تو مدرسه هم پیغام بدم... اما نمیشه): قول میدم بعد از مدرسه برگردم.»
در جایی دیگر تیبالت برادر ژولیت که به دلیل شیطنت در مرز اخراج از مدرسه است این پیغام را ارسال میکند:«باز دیر میرسم مدرسه چون باید صبحونه بخورم. به جهنم!»
از بازیگران خواسته شده داستان را به شکلی بداهه اجرا کنند و تصور کنند محل وقوع داستان بریتانیای معاصر است نه ورونای نمایشنامهی شکسپیر، بدین شکل وقایع داستان در زمان واقعی رخ میدهند.
بازیگران پیغامها را خودشان ارسال میکنند و برای این کار از تجربیات خود و دفترچه خاطراتی که به آنها داده شده استفاده میکنند.
این پروژه «چه غم توئیتری» نام دارد که این نام بازی است با جملهی «غم بزرگی است فراق» از نمایشنامه «رومیو و ژولیت». تهیهکنندگان این اجرا گروه سلطنتی شکسپیر و گروه سرگرمیسازی است که برای موبایل، تلویزیون و اینترنت برنامه تولید میکند. (نام این شرکت ذکر نشده است.)
مایکل بوید، مدیر هنری گروه سلطنتی شکسپیر هدف این گروه از این کار را «نزدیکتر ساختن بازیگران و مخاطبان» خوانده، امری که هدف همیشگی گروه شکسپیر بوده. او میافزاید:«منتظریم واکنش مردم در قبال این شیوه جدید اجرا را ببینیم.»
خبرگزاری فرانسه / 12 آوریل