به گزارش هنرنیوز، فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ضایعه درگذشت «سید محمدعلی جعفریان» را به اعضای فرهنگستانها، جامعه علمی و دانشگاهی کشور و خانواده ایشان تسلیت گفت و از درگاه باریتعالی برای آن استاد فقید، رحمت واسعه و برای بازماندگانشان صبر و اجر و سلامت مسئلت کرد.
این استاد فقید از سال ۱۳۸۰ به عنوان عضو وابسته در گروه علوم پایه فرهنگستان علوم عضویت داشت. آخرین حضور وی در فرهنگستان علوم روز چهارشنبه ۲۵ بهمن (۴ روز پیش) بود که در یک نشست تخصصی که به همت گروه علوم پایه فرهنگستان برگزار شده بود، در سخنانی به موضوع بحران جهانی آب پرداخت. سید محمدعلی جعفریان در سال ۱۳۱۳ در شهرستان نائین اصفهان به دنیا آمد. در سال ۱۳۳۲ از دانشسرای کشاورزی شیراز دیپلم کشاورزی و در سال ۱۳۳۴ از دبیرستان شاپور شیراز دیپلم تجربی گرفت. ایشان در سال ۱۳۳۷ موفق به اخذ درجه کارشناسی رشته علوم طبیعی از دانشگاه تهران شد. سپس به فرانسه عزیمت نمود و در سال ۱۳۵۱ موفق به کسب درجه کارشناسی ارشد در مجموعههای رسوبی از دانشگاه کلود برنارد شد. دکتر جعفریان در سال ۱۳۵۳ به اخذ درجه دکترای تخصصی بیواستراتیگرافی و فسیلشناسی از دانشگاه لیون فرانسه نائل آمد.
وی در همان سال به ایران بازگشت و به مرتبه استادیاری گروه زمینشناسی دانشگاه اصفهان رسید. در سال ۱۳۵۸ دانشیار شد و در سال ۱۳۶۷ به مرتبه استادی دانشگاه اصفهان نائل آمد.
تألیف بیش از ۸۰ مقاله پژوهشی در مجلات و سمینارهای بینالمللی و داخلی، تألیف و چاپ ۱۲ جلد کتاب علمی دانشگاهی، انتشار بیش از ۱۳ راهنمای آموزشی، کاربردی و تحقیقاتی و ارائه بیش از ۲۳ گزارش علمی و کاربردی در مسائل معدنی، عمرانی، سد سازی، تأمین آب شیرین، طرحهای آبرسانی، آمایش سرزمین، تأمین مواد اولیه معدنی برای صنایع کشور و... و اجرای دهها طرح پژوهشی موفق در کارنامه فعالیتهای علمی و پژوهشی شادروان دکتر جعفریان است.
دکتر جعفریان استاد راهنما و مشاور نزدیک به ۱۰۰ پایاننامه کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بوده که از این تعداد ۸ پایاننامه دکترای تخصصی را راهنمایی کرده و استاد مشاور ۵ پایاننامه دکتری دیگر بودهاند.
از جمله سوابق شغلی استاد جعفریان میتوان به عضو هیأتممیزه دانشگاه اصفهان، عضو کمیته تخصصی زمینشناسی شورایعالی برنامهریزی علوم پایه در وزارت فرهنگ و آموزش عالی، مؤسس و مدیر موزه تاریخ طبیعی اصفهان، مدیرمسئول و مؤسس مجله پژوهشی دانشگاه اصفهان، عضو شورای سردبیری مجله عمران و گسترش، کارشناس پژوهشی کمیته مواد معدنی شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، کارشناس معدنی اداره کل معادن و فلزات استان اصفهان، عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، عضو انجمن زمینشناسی نفت امریکا، عضو هیأتمؤسس و هیأتمدیره انجمن زمینشناسی ایران، عضو انجمن دیرینهشناسی ایران، عضو هیأتمؤسس و هیأتمدیره انجمن موزهداران اصفهان، و دبیر و عضو شورای مرکزی انجمن طبیعتیاران و محیطزیست اشاره کرد.
از جمله جوایز و افتخارات ایشان میتوان: دریافت دو لوح تقدیر از رؤسای محترم جمهوری اسلامی ایران در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۲، کسب عنوان استاد نمونه دانشگاه اصفهان در سالهای ۱۳۷۰، ۱۳۷۱ و ۱۳۷۲، کسب عنوان استاد نمونه کشور در سال ۱۳۷۲، زمینشناس نمونه کشور در سال ۱۳۸۱ و جایزه سال انجمن ترویج علم در سال ۱۳۸۱ را نام برد.