کارگاه های استانی، نقطه قوت این دوره جشنواره شعر فجر است
علی آبان؛
کارگاه های استانی، نقطه قوت این دوره جشنواره شعر فجر است
 
تاريخ : دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۶

به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری هشتیمن جشنواره بین المللی شعر فجر علی آبان سخنگوی جشنواره اظهار داشت: کارگاه ها مهم ترین نقظه قوت این دور از جشنواره شعر فجر است که امکان ارتباط بهتر و موثرتر بسیاری از شاعران در سطح کشور را با جشنواره فراهم کرده است.
از جمله ویژگی های این سری از رقابت های ادبی شعر فجر برگزاری کارگاه های ادبی در استان های کشور است. به گفته سخنگوی جشنواره: کارگاه ها تا امروز طبق پیش بینی به خوبی پیش رفته اند و در استان های بسیار در فهرست برگزاری کارگاه طی روزهای آینده قرار دارند. استان ایلام به عنوان اولین استان کارگاه خود را برگزار کرده و در سایر استان ها از ۲۵ام فروردین با فاصله ۱ الی ۲ روز با حضور مهمانان منتخب جشنواره شاهد برگزاری کارگاه های استانی خواهیم بود. این کارگاه های یک روزه و بطور معمول در ۴ ساعت و با توجه به ظرفیت استان هم بیشتر یا کمتر و با حضور شاعران استانی است. برای هر کارگاه ۲ مهمان یکی از جریان گفتمان انقلاب اسلامی و دیگری از نحله دیگر ادبی درنظر گرفته شده که توسط کمیته عملی جشنواره انتخاب شده اند. حضور دو ساختار ادبی در دوره های استانی موجب می شود تا شاعران با آزادی عمل در کارگاه ها اشعار خود را قرائت کنند و بدون هیچ دخالت حاشیه ای به اشعار آنها پرداخته شود. بطوریکه تا امروز ۲۰ استان موافقت خود را در رابطه با کارگاه ها اعلام کرده اند. تدارکات لازم آماده و زمان برگزاری انتخاب شده و مهمانان ویژه نیز که قرار است از تهران اعزام شوند، کاملا مشخص شده اند. آبان افزود: همچنین از نتایج این کارگاه ها در چند استانی که تا امروز محل برگزاری بوده اند، استقبال خوب توسط شاعران و مسئولین استانی است. به عنوان مثال برای استان گلستان امروز برگزار می شود رسانه های استانی، تلویزیون، رادیو و حتی مقامات استانی چون ارشاد، آموزش و پرورش استقبال کرده اند و در این کارگاه خود من به همراه خانم مهرنوش قربانعلی و آقای سید علی اکبر میرجعفری حضور خواهیم داشت. به گفته مسئولین استان در این کارگاه شاعرانی را خواهیم دید که غیبت ۲۰ ساله داشته اند و قرار است در کارگاه شرکت کنند و جناب آقای محمدعلی بهمنی و حمیدرضا شکارسری نیز امروز در کارگاه استانی هرمزگان حاضر خواهند بود. ۲۷ام هم کارگاه استانی کرمانشاه با حضور آقایان یزدان سلحشور و محمد رمضانی برگزار خواهد شد. 
سخنگوی این دور از جشنواره در خصوص نقاط قوت داوری اظهار داشت: امسال به شکل گسترده تری داوران انتخاب شده اند که برای این منظور شورای عالی انتخاب داریم که تعیین داوران را عهده دار است. شورای داوری نیز در پی چندصدایی شدن تلفیقی از صداهای گوناگون هستند. ما کسانی را در بین داوران داریم که تا کنون اصلا وارد جشنواره نشده بودند و امسال جزو داوران ما خواهند بود و آثار را داوری خواهند کرد. شعرهایی که شاید تا سال قبل با آن شکل و ساختار کاری تمایلی به شرکت در جشنواره نداشتند اما امسال آنقدری در ذهنشان آرامش هست که از هر نحله فکری و ادبی اثار خود را ارسال کرده اند، چون بحث چندصدایی مطرح است و همین اینکه داوران ما ترکیبی از چندصدایی هاست.
وی افزود: حدود ۹۰ نفر به عنوان مهمانان شعرخوان در روزهای جشنواره شعرخوانی می کنند . این ۹۰ نفر انتخاب شده اند و به تایید شورای سیاست گذاری هم رسیده اند که همه آنها شعرخوانی خواهند کرد، مگر آنکه شاعری به دلیل گرفتاری های شخصی از حضور در جشنواره معذوریت پیدا کند. اسامی این افراد انشاالله در فرصت های آینده اعلام خواهد شد.
آبان در خصوص حضور شاعران جوان افزود: از آنجایی که عموما شاعران پیشکسوت و شاعرانی که دارای جریان های خیلی خاصی بودند، مهمان ویژه روزهای جشنواره هستند و به عنوان شعر خوان از آنها دعوت خواهیم کرد، به جرات می توان گفت که جوانان و تا حدودی زیر ۴۰ سال، حدودا ۸۰ درصد شرکت کنندگان را دربر می گیرد.

کد خبر: 70596
Share/Save/Bookmark