به گزارش هنرنیوز؛ بخش دوم برنامه تلویزیونی «هفت» جمعه شب در خصوص میزگرد «اخلاق در سینما» با حضور «منوچهر شاهسواری» از تهیهکنندگان سینما و «جهانگیر الماسی» بازیگر برگزار شد.
در ادامه برنامه هفت سینمایی جهانگیر الماسی نیز اخلاق سینمایی را همان آداب حرفهای خواند و بیان داشت: اهمیت سینما در خلق و خو نیست بلکه سینما ابزاری است و سینما در مقابل اخلاق موجودیت مییابد و سینما در خدمت انسان است برای پیشبرد اخلاق. سینمای ایران بر طبق سنت و نه قواعد حرکت میکند و هنگامی که از آن عدول کنیم ارزشهای بیاخلاقی است و باید دید دلایل آن چه هستند. عدم کارایی عدالت، تبعیض، دور بودن سینما از معرفت از مشکلات مهم سینمای امروز است.
شاهسواری نیز گفت: سینما را باید به عنوان یک پدیده اجتماعی بشناسیم و آن را به عنوان یک فعالیت بعد از انقلاب قبول کنیم. همه ما بیاخلاقی را نکوهش و مذموم میدانیم اما باید گفت کسی بیاخلاق نیست. نمونه این است که ما هر سال ۸۰ فیلم میسازیم اما کسی درباره آن حرفی نمیزند اما در یک پروژه سینمایی از وزیر و معاون و رئیسجمهور درباره آن صحبت میکنند.
وی با بیان این مطلب که به صورت رسمی در سینمای ما فقدان قانون وجود دارد و با اشاره به زمان مدیریت مرحوم سیفالله داد تصریح کرد: در دوران مدیریت ایشان زمینه را برای تدوین قانون سینما فراهم کرده بود. معتقدم که فقدان قانون مانع به عمل اخلاق حرفهای نیست و جوامع بر اساس رشد خود قانونها را نوشته و تغییر میدهند. قانون بر اساس شرایط ایجاد میشود و قانون عمری است از زمان نیاز تا پایان نیزام اما اخلاق حرفهای چه در مدیران و سینماگران وجود دارد و دائمی است.
الماسی نیز در پایان تمام مشکلات در سینما را «منیت» افراد خواند و گفت: تمام درگیری ما در سینما به خاطر همه منها است و معتقدم اخلاق والاتر از قانون است.