انقلاب اسلامی در سینما مهجور واقع شده است
عباس رافعی ؛
انقلاب اسلامی در سینما مهجور واقع شده است
عباس رافعی نویسنده و کارگردان سینما گفت: انقلاب اسلامی نه فقط در سینما ، بلکه در ادبیات هم مهجور واقع شده است.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۳۷

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی اولین جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب ؛ عباس رافعی کارگردان در گفتگو با ستاد خبری اولین جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب درباره نگارش فیلمنامه و ساخت فیلم درباره انقلاب اسلامی، اظهار داشت: علت این مهجوریت این است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی نویسندگان و فیلمسازان هم به درک جدیدی از انقلاب رسیده بودند و قصد داشتند از این تابلو بسیار بزرگ جزئیاتی را کشف و به نمایش بگذارند اما با جنگ تحمیلی مواجه شدند و فضای کشور تبدیل به یک فضای جنگ شد. در ادامه، هنرمندان در عرصه سینما ، ادبیات، نقاشی و... احساس وظیفه کردند که به جنگی که پیش آمده واکنش نشان بدهند. این جنگ هشت سال ما را درگیر کرد. به دلیل دفاع از کشور فرصتی پیش نیامد که فیلمسازان به علت‌های وجودی انقلاب بپردازند.
کارگردان فیلم سینمایی «راز مینا» در ادامه افزود: هنرمندان کشور در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی که مقارن با جنگ تحمیلی بود با نوشتن رمان و ساخت فیلم‌های حماسی جوانان را ترغیب به حضور در جنگ کردند و در سال‌های آخر نیز تلاش کردند زوایای جدیدی از جنگ را به نمایش بگذارند و به همین دلیل ما درباره جنگ و دفاع مقدس فیلم‌هایی بسیار خوب داریم چراکه هنرمندان متمرکزروی مسئله دفاع شدند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا پس از پایان جنگ هنرمندان به دلایل وجودی انقلاب اسلامی نپرداختند، گفت: فضای معماری تهران و شهرستان‌ها به گونه‌ای تغییر یافته بود که ما موقعیت یا خیابانی که بتوانیم درآن یادگاری از زمان انقلاب را ببینیم و موزه ای طبیعی از انقلاب باشد وجود نداشت. در حال حاضر نیز اینگونه است شما نمی‌توانید لانگ شاتی از میدان ژاله (۱۷ شهریور)، میدان ۲۴ اسفند (انقلاب) که تظاهرات مردمی بسیاری در آن زمان در این میدان‌ها به وجود می‌آمد و حکومت نظامی مردم را به خاک و خون می کشید، به تصویر بکشید.
سازنده فیلم سینمایی «آزادراه» و «بیگانگان» در ادامه به اهمیت لمس کردن انقلاب ۵۷ و تاثیر آن بر فیلمنامه و ساخت اثر گفت: باید هنرمندانی که قصد دارند درباره انقلاب فیلمنامه بنویسند یا بسازند انقلاب و آن روزها را درک کرده باشند. تظاهرات معروف عاشورا، واقعه ۱۷ شهریور و ۲۲ بهمن را احساس کرده باشند. نباید یک فیلمنامه تخیلی بنویسند و یا بسازند. به این دلیل که هنوز آدم هایی که در پیروزی انقلاب حضور داشتند و سهیم بودند زنده هستند و خاطره دارند. انقلاب مشروطه را می توان با کمک گرفتن از تاریخ و تخیل به تصویر کشید و فیلمنامه برای آن نوشت اما انقلاب ۵۷ ایران را نمی توان حتی اگر با این شرایط فیلمی ساخته شود تاثیر قابل توجهی بر مخاطب نخواهد گذاشت.
وی درباره ساخت اثر «کیمیا و خاک» توضیح داد: من در این فیلم به آدم‌هایی که خاک ایران را به کیمیا تبدیل کردند پرداختم در این فیلم سعی کردم به آدم های سال ۵۷ و رشادت هایشان بپردازم نه خود انقلاب. یا در اولین ساخته ام «راز مینا» به مبارزین انقلاب که جزء اولین شهدای انقلاب بودند پرداختم. در آن زمان احساس می کردم باساخت این فیلم که درباره جریان انحرافی بود باید هشدار بدهم انقلاب زمانی که مسیر توفنده ای را طی می کند ممکن است دچار انحراف شود که باید با هوشمندی و درایت جلوی آن ایستاد.
کد خبر: 39276
Share/Save/Bookmark