آشنا: همه چیز را در حوزه نمایش تعطیل کنیم و به نمایشنامه‌نویسی بپردازیم
گزارش هنرنیوز از نشست خبری اولین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی؛
آشنا: همه چیز را در حوزه نمایش تعطیل کنیم و به نمایشنامه‌نویسی بپردازیم
قادر آشنا رییس مرکز هنرهای نمایشی گفت: حوزه نمایشنامه نوسی حوزه بسیار مهمی است و حتی اگر ما در حوزه نمایش همه چیز را تعطیل کنیم و به نمایشنامه‌نویسی بپردازیم ارزشمند خواهد بود.
 
تاريخ : يکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۱۰

به گزارش خبرنگار تئاتر هنرنیوز، نشست خبری اولین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی با حضور «قادر آشنا» مدیرکل هنرهای نمایشی ، «علی ایزدی» دبیر جشنواره ،«مصطفی محمودی» امور ارتباطات رسانه ای این جشنواره و خبرنگاران در سالن کنفرانس مجموع تئاتر شهر برگزار شد.
در این نشست «قادر آشنا» رییس مرکز هنرهای نمایشی اظهارداشت: اولویت اول مرکز هنرهای نمایشی در سال آینده توجه به متون نمایشی خواهد بود و به همین دلیل به آن عمل خواهیم کرد . به نظرم حوزه نمایشنامه نوسی حوزه بسیار مهمی است و جا دارد حتی اگر ما در حوزه نمایش همه چیز را تعطیل کنیم و به نمایشنامه‌نویسی بپردازیم ارزشمند خواهد بود.
وی افزود: نمایشنامه پایه و اساس هنر نمایش است و ما در بنیاد ادبیات نمایشی باید پیش از اینها فعالیت خود را آغاز می‌کردیم و به بحث نمایشنامه نویسی بیشتر از این ها می پرداختیم اما به دلیل اینکه ما جشنواره‌ها و برنامه‌های متعددی را برگزار می‌کنیم ، مبحث نمایشنامه‌نویسی بعد از برنامه‌ها و جشنواره‌ها همیشه دیده می‌شود.
رییس مرکز هنرهای نمایشی اضافه کرد: نمایشنامه‌نویسی ام بسیار مهمی در هنر نمایش است و ما می‌توانیم افتخاری را با برگزاری جشنواره نمایش نامه نویسی در عرصه نمایشی کشورمان رغم بزنیم و در این خصوص بنیاد ادبیات نمایشی نیز برای پرداختن به حوزه نمایشنامه، نمایشنامه‌نویسی و سامان پیدا کردن آثار نمایشی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: ما سفارش نگارش متون نمایشی نیز به هنرمندان خواهیم داد و جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی با توجه به بحث نمایشنامه‌نویسی بنا شده و تمام تلاشمان را جهت دستیابی به متون ارزشمند انجام خواهیم داد تا بتوانیم به هنر نمایش کشور مان کمک کنیم.
آشنا در ادامه این نشست با اشاره به تدوین اساسنامه بنیاد ادبیات نمایشی خاطرنشان کرد: اساسنامه ادبیات نمایشی تدوین شده و به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده و در حال حاضر منتظر پاسخ این شورا هستیم و هیئت مدیره موقت بنیاد نیز فعالیت خود را آغاز کرده و در حال انجام فعالیت‌های خود است وبه زودی فعالیت های اصلی این مرکز سروسامان اساسی به خود خواهد گرفت.
وی تاکید کرد : امیدوارم در سال های آینده نیز جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی به کار خود ادامه دهد و کار ما سیستماتیک نیست و مدیریتی است بنابراین مشخص نخواهد بود که دولت یا مدیر بعدی این جشنواره را ادامه دهد اما به قدری این اقدام پایه ای و اصولی است که ادامه پیدا خواهد کرد امیدوارم کسانی که بعد از ما می آیند هم این مسیر را برای بهبود وضعیت نمایش نامه نویسی کشورمان پیگیری کنند تا شاهد رشد ادبیات نمایشی کشورمان باشیم.
در ادامه این نشست «علی ایزدی» دبیر اولین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی نیز طی سخنانی اظهار داشت: اولین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی ۲۱ فروردین ماه سال آینده قرار بود طی یک روز برگزار شود اما پس از برگزاری جلسه با معاونت هنری و رئیس مرکز هنرهای نمایشی به این نتیجه رسیدیم تا به دلیل مشغله هنرمندان و برگزاری جشنواره تئاتر فجر و با توجه به اینکه آثار باید اورجینال باشد، مهلت ارسال آثار را تا ۲۰ فروردین ماه تمدید کنیم.
وی ادامه داد: قرار شده جشنواره طی ۳ روز در دهه ۳ اردیبهشت ماه برگزار و در دو روز اول آن نیز کارگاه‌های آموزشی برگزار شود و به طور احتمال یکی از اساتید ادبیات نمایشی را از خارج کشور برای حضور در این جشنواره دعوت خواهد شد.
ایزدی تاکید کرد: آیین پایانی این جشنواره نیز در روز سوم و پایانی جشنواره با حضور ۲۰ هنرمند برگزار می‌شود و در این جشنواره نفر اول ۱۲ میلیون تومان، نفر دوم ۸ میلیون تومان، نفر سوم ۶ میلیون تومان جایزه دریافت خواهند کرد. همچنین به ۱۰ نفر از شرکت‌کنندگان در این جشنواره نیز مورد تقدیر قرار گرفته و مبلغ ۲ میلیون تومان اهدا خواهد شد.
وی عنوان داشت: تا به این لحظه حدود ۲۱۵ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است و قرار است آثار ارسالی توسط ۳ گروه داوری مورد خوانش و قضاوت قرار گیرند. به این ترتیب که ۲ تیم ۳ نفره آثار را در مرحله اول مورد خوانش قرار خواهند داد که در نهایت ۲۰ تا ۳۰ اثر انتخاب خواهند شد که این تعداد در مرحله ۲ توسط یک تیم ۵ نفره مورد داوری نهایی قرار خواهد گرفت.
دبیر جشنواره اولین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی یادآورشد: برای ۳ نفر اول نیز شرایطی دیده شده تا آثارشان به چاپ برسد. همچنین هماهنگی‌هایی با مدیر مجموعه تئاتر شهر صورت گرفته تا آثار ۳ نفر نخست در تئاتر شهر به اجرا درآیند .
وی در ادامه ابرازداشت: یکی از حمایت‌های دیگری که ما می‌توانیم از استعدادهای کشف شده حوزه ادبیات نمایشی به عمل آوریم برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک با همکاری انجمن نمایشنامه نویسان خانه تئاتر برای برگزیدگان خواهد بود وامیدوارم سال آینده شاهد جشنواره خوبی در خصوص نمایشنامه نویسی در کشورمان باشیم.
بنابراین گزارش در پایان این نشست از پوستر نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی با حضور «قادر آشنا»، «علی ایزدی» و «اسماعیل خلج »نمایشنامه پیشکسوت کشورمان رونمایی شد.

کد خبر: 54936
Share/Save/Bookmark