ایمان ذوالفقاری راد فیلمنامه نویس و بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: این روزها مشغول نگارش همزمان چند مجموعه تلویزیونی هستم که امیدوارم بتوانم هرکدام از این فیلمنامه ها را برای ساخت آماده کنم و با توجه به مشکلاتی که امروز سازمان صدا وسیما با آن دست و پنجه نرم می کند، یکی از آنها را به مرحله تولید برسانم.
وی افزود: از سه سال قبل مشغول نوشتن فیلمنامه مجموعه تلویزیونی «سکاندار خون وعشق» بودم که داستان این سریال از زمان مرگ معاویه و جانشین او یزید این مجموعه آغاز می شود و به بررسی حرکت امام حسین(ع) از مدینه به مکه و از مکه به کربلا را به تصویر می کشد. در ادامه این سریال به حوادث بعد از عاشورا و حرکت به کوفه و شام و قصر یزید را به تصویر می کشد.
***مجموعه تلویزیونی«سکاندار خون وعشق» در ۵۰ قسمت به نگارش می آید
ذوالفقاری راد تصریح کرد: مجموعه تلویزیونی«سکاندار خون وعشق» در ۵۰ قسمت به نگارش می آید و تا کنون توانسته ام ۲۵ قسمت از این مجموعه تلویزیونی را به نگارش دربیاورم. در عین حال این سریال به دلیل اینکه نیاز شدیدی به تحقیق و پژوهش دارد و در این مدت من نزیدک به ۵۰۰ کتاب و مرجع مهم تاریخ اسلام را مطالعه کردم و تا توانستم نگارش این سریال را تاکنون ادامه دهم.
بازیگر مجموعه های تلویزیونی «ملک دل» و «در چشم باد» عنوان داشت: در خصوص مجموعه های آماده ساخت خود نیزعنوان داشت: علاوه بر نگارش مجموعه تلویزیونی «سکاندارخون وعشق» درژانر تاریخی و مذهبی، مجموعه تلویزیونی دیگری را نیز در ۱۵ قسمت به نام «آفتابه گلزار» به نگارش درآوردم که درژانر طنز و کمدی برای تلویزیون نوشته شده است. درعین حال یک سریال دیگری به نام «مهره هرز» را نیز در حال نگارش دارم که به معضلات و مشکلات سالمندان می پردازد. که تلاش شده در این سریال نگاه نو و تازه ای به معضلات اجتماعی شود.
*** «سئوال های بی جواب» به حضور زنان در جنگ می پردازد
وی در ادامه اضافه کرد: فیلمنامه«سئوال های بی جواب» من که در ژانر دفاع مقدس و با نگاه نو به حضور زنان در جنگ به نگارش در آمده است برای یکی از شبکه های سیما تصویب شده است و منتها به دلیل مشکلات مالی که این روزها صدا و سیما با آن درگیر است ، زمان ساخت آن فعلا مشخص نیست. ضمن اینکه ازسوی شبکه اوج نیز این سریال قرار شده برای ساخت مورد حمایت قرار گیرد. در عین حال برای ساخت «گورکن ها»هم که کاری طنز و اجتماعی است صحبت هایی برای ساخت صورت گرفته است.
ذوالفقاری راد در خصوص ضعف سریال های تلویزیونی هم ابرازداشت: متاسفانه فیلمنامه عمده آثار تلویزیونی در بخش تله و سریال ضعف ساختاری ، داستان نامناسبی دارند و مشخص است که پشت این گونه فیلمنامه ها تفکر ، پیام ، هیجان ، جذابیت و نگاه نو به مسائل روز جامعه وجود ندارد و کلیه این عوامل باعث نوعی مخاطب گریزی از برنامه های تلویزیونی شده است ، تا جایی که مخاطب با تماشایه این گونه آثار دلسرد شده و نمی تواند با اثر همذات پنداری لازم را داشته باشد.
*** فیلمنامه نویس باید درک عمیقی از مسائل روز جامعه و اجتماع خویش داشته باشد
وی با تاکید بر ویژه گی های یک فیلمنامه نویس ماهر در نوشتن آثار تلویزیونی یادآورشد: یک نویسنده و فیلمنامه نویس تلویزیونی باید به قدری زیرک و با سواد باشد ، که بتواند نیاز های مخاطبین تلویزیون را شناخته و با توجه به این نیاز ها و همچنین با درک عمیق مسائل مختلف روز جامعه و اجتماع خویش، در آثار خود به آسیب های شنای جامعه شناسی و اجتماعی مشکلات و معضلات بپردازد تا بتواند مخاطب با هوش امروز تلویزیونی را مجاب به نشستن پای تلویزیونی و تماشای سریال ها و تله فیلم های ایرانی کند.
ذولفقاری راد تاکید کرد: فیلمنامه نویس و کارگردان در آثار تلویزوینی باید دهها میلیون مخاطب را راضی و مُجاب کنند و از پس سلیقه های متنوع افراد به خوبی برآیند و نهایتاً حرف خودشان را هم در این میان بتوانند به مخاطب بگویند. وقتی چنین اتفاقی در تلویزیون نیافتد ، در نتیجه ضعف آثار تلویزیونی باعث می شود که مخاطب به راحتی به سمت تماشای مجموعه های تلویزیونی ماهواره ای گرایش پیدا کند و به برنامه های وطنی اهمیتی ندهد. چون دغدغه و جذابیت لازم را در آنها نمی بیند.
*** مخاطب امروز تلویزیون بسیار زیرک و باهوش است
وی در پایان گفت: هنرمندان ما اعم از تهیه کننده، فیلمنامه نویس و کارگردان در حوزه تلویزیون نباید فراموش کنند که مخاطب امروز در قرن بیست و یکم زندگی می کند و در نتیجه بسیار زیرک و باهوش است و به راحتی نمی توان با فریب دادن او و ساخت هر نوع اثری اعم از فیلم یا سریال به شکل کلیشه ای و سطحی و ضعیف به شعور بالا و فهم اش توهین شود. چرا که مخاطب ما به درستی فرق بین یک اثر فاخر و جذاب را با یک اثر سرهم بندی شده و مبتذل را می داند.