نمایشگاه دائمی آثار كمال‌الملك و خاندان غفاری گشایش یافت
همزمان با آغاز هفتاد وپنجمین سالگرد بخش گنجینه‌ی فرهنگی ـ هنری ملك؛
نمایشگاه دائمی آثار كمال‌الملك و خاندان غفاری گشایش یافت
آیین گشایش نمایشگاه دائمی آثار كمال‌الملك و خاندان غفاری و نمایشگاه تصاویر آثار كمال‌الملك در موزه‌های ایران، در موزه‌ی ملی ملك برگزار شد.
 
تاريخ : شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۵۰
به گزارش هنرنیوز، مدیرعامل مؤسسه‌ی كتابخانه و موزه‌ی ملی ملك در این مراسم كه عصر امروز (چهارشنبه، ۱۱ آبان‌ماه) برگزار شد، گفت: افتتاح این دو نمایشگاه همزمان با آغاز هفتاد وپنجمین سالگرد بخش گنجینه‌ی فرهنگی ـ هنری ملك انجام می‌شود.

سید مجتبی حسینی با اشاره به هدف مرحوم حاج حسین ملك از جمع‌آوری آثار موجود در این كتابخانه، اظهار كرد:‌ آن مرحوم این كار را با هدف برخورداری مردم از این‌گونه آثار و استفاده‌ی فرهنگی و بهینه‌ی آن‌ها از آثار موجود در كتابخانه‌ی ملك انجام داد.
او ادامه داد: اجرای پروژه‌ی نمایشگاه‌های خاندان غفاری از اردیبهشت‌ماه ۱۳۷۹ در دستور كار این مؤسسه قرار گرفت و پس از شناسایی و گردآوری اطلاعات دیگر، آثار مرحوم كمال‌الملك از هفت موزه‌ی مختلف در ایران جمع‌آوری و سپس مستندنگاری شدند. همچنین از مهر تا بهمن‌ماه ۱۳۸۹ به‌صورت همزمان مقالات و یافته‌های علمی ـ تاریخی مربوط به آثار خاندان غفاری و كمال‌الملك جمع‌آوری شدند و وب‌سایت در ۲۸ اردیبهشت‌ماه امسال به بهره‌برداری رسید.
وی بیان كرد: نمایشگاه دائمی آثار كمال‌الملك، بانك اطلاعاتی مربوط به او و این‌گونه پایگاه‌ها، هیچ‌گاه كامل نمی‌شوند و مدارك آن‌ها در طول زمان باید به‌روز شود.
حسینی گفت: پس از راه‌اندازی وب‌سایت كمال‌الملك، به این نتیجه رسیدیم كه باید در مجموعه‌ی كتابخانه به‌دلیل وجود آثار زیاد او، سالنی را به آن‌ها اختصاص دهیم. بنابراین كمال‌الملك بهانه‌ای برای پرداختن به خاندان غفاری شد.
او با اشاره به وجود چنین خاندان‌هایی در كشور مانند خاندان وصال در شیراز، خاندان امام در اصفهان و خاندان دشتكی در شیراز كه در حوزه‌های فرهنگی و هنری فعالیت داشتند، اظهار كرد:‌ جا دارد مواریث فرهنگی این خاندان‌ها را گرامی بداریم.
وی با اشاره به دسترسی به چند شیشه عكس از آثار استاد كمال‌الملك در هفته‌ی گذشته توسط یكی از شاگردانش، گفت: اسناد نویافته‌ای از آثار كمال‌الملك پیدا شده است. به همین دلیل، آن اسناد را در نمایشگاه كنونی در معرض دید قرار داده‌ایم.
مدیرعامل مؤسسه‌ی كتابخانه و موزه‌ی ملی ملك اضافه كرد: در راستای تقویت بنیان‌های موزه‌داری، موزه‌ی ملی ملك با همكاری ایكوم، مسابقه‌ای را برای انتخاب بهترین راهنمایان موزه‌داری طراحی كرد. با این كار قصد داشتیم، برنامه‌ای توسعه‌یی و كیفی برای راهنمایان برگزار كنیم و امیدوار باشیم، تأثیر خوب و حركتی رو به جلو در این حوزه اتفاق بیافتد.
علی دهباشی نیز در سخنانی، گفت: راز ماندگاری ایرانیان به‌عنوان دارندگان بهترین و بیشترین تاریخ در دنیا، وجود انسان‌هایی است كه بدون هیچ ادعا و چشم‌داشتی در این سرزمین كار و آثاری را خلق كرده‌اند.
در ادامه‌ی این مراسم از سه موزه‌دار برتر تقدیر و بیانیه‌ی هیأت داوران این مسابقه خوانده شد.
حسن اشرف‌الاسلامی به‌عنوان دارنده‌ی رتبه‌ی نخست راهنمای موزه‌داری، محمد نوروزی دومین راهنمای موزه‌داری برگزیده و ژیلا مقیم‌نژاد از مجموعه‌ی كاخ گلستان به‌عنوان نفر سوم این مسابقه انتخاب شدند و از آن‌ها تقدیر شد.
در ادامه‌ی این مراسم، نمایشگاه دائمی آثار كمال‌الملك و خاندان غفاری كه بیش از ۱۰۰ قطعه عكس را شامل می‌شد و از دیگر موزه‌های كشور با روش عكاسی صنعتی تهیه شده بود، افتتاح شد.
کد خبر: 38
Share/Save/Bookmark