مومنی: معرفی سالانه  50 هزار کتاب کار دشواری است
گزارش هنرنیوز از نشست صمیمانه عوامل انتشارات سوره مهر با خبرنگاران کتاب:
مومنی: معرفی سالانه 50 هزار کتاب کار دشواری است
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۵۵
رییس حوزه هنری گفت: وقتی در ایران سالانه 50 هزار کتاب منتشر می شود مسلم است که معرفی آنها به مردم امری دشوار خواهد بود و از آنجا که سازو کارهای مناسبی برای معرفی به مردم ایجاد نشده کتاب ها به دست مردم نمی رسند، در این صورت یافتن کتاب خوب و معرفی آن به مردم کار دشواری است که خبرنگاران عرصه کتاب آن را به خوبی انجام داده اند.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات هنرنیوز؛ نشست تجلیل از خبرنگاران فعال حوزه کتاب توسط روابط عمومی انتشارات سوره مهر با حضور محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری، محمد حمزه زاده مدیر انتشارات سوره مهر و قائم مقام معاونت هنری حوزه هنری، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر مطالعات هنر و ادب پایداری در حوزه هنری، حیدر ایمنی مدیر روابط عمومی انتشارات سوره مهر و خبرنگاران فعال عرصه کتاب در سالن کنفرانس حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای این نشست طباطبایی مدیر ارتباط با رسانه‌های انتشارات سوره مهر گفت: به زودی سایت جدید این انتشارات به نشانی اینترنتی www.souremehr.ir و www.souremehr.com افتتاح خواهد شد.در ادامه ایمنی نیز با اشاره به نقش حیاتی خبرنگاران در عرصه اجتماع گفت: خبرنگاران نقشی حیاتی و انکار نشدنی در اطلاع رسانی دارند و یکی از مهم ترین و اساسی ترین این حوزه‌ها مربوط به خبرنگاری کتاب است که متاسفانه تحلیلی جامع از آن تا به حال ارائه نشده و شاخه جداگانه‌ای را در عرصه خبرنگاری به خود اختصاص نداده است.

وی افزود: سوره مهر در تلاش است تا نگاهی تخصصی و حرفه‌ای به خبر‌‌رسانی در عرصه کتاب داشته باشد و مباحث و مسائل مربط به این حوزه را نیز بررسی کند از این رو سعی می‌کنیم به مباحثی چون مجموعه سازی، بازار یابی و ... بپردازیم و مشکلات ریشه های عرصه نشر را بررسی کنیم.

مدیر روابط عمومی انتشارات سوره مهر ادامه داد: متاسفانه علیرغم تمامی تلاش‌هایی که انجام شده هنوز اطلاع رسانی‌ها در عرصه کتاب ضعیف است؛ این حق کتاب است که در روزنامه‌ها صفحه ای را به خود اختصاص دهد نه ستونی را.

سپس مومنی گفت: تا چند سال گذشته آمار مطالعه در ایران تا حدی پایین بود که می گفتند میانگین مطالعه در ایران یک دقیقه است؛ این مساله مایه خجالت و ناراحتی ما بود اما خوشبختانه امروزه تلاش‌ها نتیجه داده و این میزان به بالای 20 دقیقه رسیده است.

وی افزود: اگر به پیشینۀ فرهنگ و تمدن ایران نگاهی بیندازیم می‌بینیم که گذشته‌ای پر افتخار داشته‌ایم و با توجه به اینکه مردم ما و نسل جوان نشان داده‌اند که دوستدار آگاهی و دانش هستند باید شرایط را برای آگاهی آنها مهیا کنیم.مومنی ادامه داد: انقلاب اسلامی ايران در دهه چهارم پيروزی خود برنامه‌ها و ادعاهايی دارد و اين امر مهم محقق نمی‌شود مگر با بالا رفتن اطلاعات مردم درباره انقلاب. همچنين اطلاع‌رسانی به جوانان در اين حوزه كه مطلب چندانی نمی‌دانند، موضوع مهم ديگری است كه با مطالعه و كتابخوانی فراهم می‌شود.

رییس حوزه هنری با اشاره به تحولات روز در جهان گفت: تحلیل‌گران مطالعات سیاسی در دنیا معتقدند جهان در آستانه تغییر است و این تغییرات از جنس فرهنگ خواهد بود. در این شرایط ما باید با آگاهی بیشتر و فهم گذشته خود با فرهنگ اصیلی که داریم مشکلات خود را در دنیای امروز برطرف کنیم. مومنی ادامه داد: وقتی در ایران سالانه 50 هزار کتاب منتشر می شود مسلم است که معرفی آنها به مردم امری دشوار خواهد بود و از آنجا که سازو کارهای مناسبی برای معرفی به مردم ایجاد نشده کتاب ها به دست مردم نمی رسند، در این صورت یافتن کتاب خوب و معرفی آن به مردم کار دشواری است که خبرنگاران عرصه کتاب آن را به خوبی انجام داده اند.

وی کتاب «دا» را نمونه ای مناسب دانست که خبرنگاران به مردم معرفی کرده اند و اظهار کرد: «دا» نمونه ای بود بی نظیر از آنچه خبرنگاران در جامعه معرفی کردند و که انتشار و فروش بیش از 300 هزار نسخه از این کتاب نشان داد که مردم به شما خبرنگاران اعتماد کرده اند و همچنین موجب شد تا ما به فکر تولید آثاری قوی تر باشیم. سرهنگی نیز ضمن تقدیر از زحمات خبرنگاران عرصه کتاب گفت: خبر فی نفسه کالایی قیمتی است و وقتی قیمتی می شود که عده زیادی نیز طالب شنیدن و دنبال کردن آن باشند، خبر برای رسیدن به این درجه نیاز دارد برای مخاطب لذت بخش باشد.

وی افزود: حوزه خبری کتاب طی چند سال گذشته رونق پیدا کرده و این جای بسی خوشحالی است چرا که دهه های 70 و 60 چنین شرایطی وجود نداشت و به حوزه خبر کتاب با این دقت و ظرافت پرداخته نمی شد که این پیشرفت مدیون خبرنگاران عرصه کتاب و سردبیران آنهاست.

مدیر دفتر مطالعات هنر و ادب پایداری ادامه داد: اما با همه این اوصاف هنوز بسیاری از روزنامه ها صفحه کتاب ندارند در حالی که صفحه کتاب می تواند مایه اعتبار یک روزنامه باشد و ترکیبی از مطالب تیراژی و اعتباری است که کالایی قابل تامل و مناسب را عرضه می کند. چرا که در حال حاضر کتاب کالایی ضروری شده که اقبال عمومی به آن در نمایشگاه کتاب دیده می شود.

وی خطاب به خبرنگاران گفت: ارسال خبر به موقع از ویژگی های یک خبرنگار است، از اینرو همیشه وقت برای تنظیم خبر تنگ است و در این عجله ها خبرنگاران باید مواظب باشند منافع ملی را فراموش نکنند و خبر به سمتی نرود که به حفظ منافع ملی منافع احزاب و دسته جات مختلف بپردازد، از اینرو شاید گذراندن دو واحد درس اخلاق خبرنگاری در دانشگاه های ما ضروری باشد.

در ادامه حمزه زاده گفت: زمان آن رسیده که تحولی در عرصه اطلاع رسانی کتاب و همچنین نشر رخ دهد و شکل مسائل مطرح شده ازجانب خبرنگاران نیز تغییر پیدا کند. شبکه توزیع کتاب فروشگا ها و بسیاری موارد دیگر در شرایطی غیر استاندارد به سر می برند و اطلاع رسانی نامناسب نیز موجب شده کتاب ها در مرکز شهر بمانند و فراتر حرکت نکنند.

وی افزود: در حوزه تولید نیز شاهد تورم عناوین هستیم و مشکلات حوزه نشر مغفول مانده و مسوولان مسائل و مشکلات حوزه نشر را به سمت مردم سوق می دهند و می گویند میزان مطالعه مردم پایین است در حالی که مشکلات حوزه نشر به مسئولین است.حمزه زاده اظهار کرد: سوره مهر یک ناشر معمولی نیست؛ نوع خاصی از ادبیات را منتشر می کند که این مردم در راه حفظ آن چه جان ها و خون ها داده اند، پس وظایف مهم تری دارد و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند حوزه هنری امید هنر انقلاب است ما نیز باید قدم های جدی تری برداشته و با توجه به فرمایشات رهبر در حوزه نشر، خبرگزاری‌ها و خبررسانی‌ها را متحول كنيم
کد خبر: 14688
Share/Save/Bookmark