انتقاد شدید سیما تیر انداز از برنامههای ماه مبارک رمضان در گفتگو با هرنیوز:
«ماه عسل» را اصلاً دوست نداشتم
سیما تیرانداز گفت: در بین سریالهایی که پخش میشود یکی از آنها طنز بود و سایر آنها به شدت از غم و غصه و ناراحتی حرف میزد و برنامههای ترکیبی هم تقریباً همین کار را انجام میدهند.
تاريخ : دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۰
تلویزیون در سرآشیبی
سیما تیرانداز در گفتگو با خبرنگار سرویش تلویزیون هنرنیوز در ارتباط با عملکرد رسانه ملی در ماه مبارک رمضان گفت: به نظرم تلویزیون به عنوان یک رسانه ملی هر سال نسبت به گذشته یک سرآشیبی را طی میکند که اصلاً امیدوار کننده نیست. موضوعات سریالها نسبت به سالهای گذشته به ضعیفتر بودهاند و هم نوع پرداخت فیلم نامهها جذابیت نداشته است. دراین شرایط نمیتوان خیلی به بازیگران و یا فیلم نامه نویسان و هر کس دیگری ایراد گرفت بیش از همه این سیاستگذارانی هستند که برای گروه سازنده تصمیم گیری میکنند و با برنامه ریزی اعلام میکنند که چه نوع سریالهایی باید برای ماههای مناسبتی ساخته شود. سریالهای ماه مبارک رمضان همیشه جذابیت داشته است چون مردم زمانهای خالی زیادی را دارند و با فراغ بال بیشتری پای برنامههای تلویزیون خواهند نشست.
تنوع در بین ژانرهای سریال ها و موضوعاتشان وجود ندارد
وی در ادامه گفت: به این دلیل به ماه رمضان میگویند ماه مبارک که این ماه، ماه میهمانی خداوند است و شرایط ایجاد میکند که افراد لحظات مفرحتر و شاداب تری را در رسانه ملی رقم بزنند. به نظرم خوب است که سازندگان برنامههای تلویزیونی تعادل را حفظ کنند و شخصاً نظرم این است که این همه ناراحتی و نشان دادن غم و غصه برای مخاطب جذاب نباشد. چند سال پیش زمانی که هر شبکه در تلویزیون برای خودش سریال میساخت بیننده توانایی انتخاب داشت. میتوانست از بین موضوعات مختلف و هم چنین تنوعی که وجود دارد برنامه مورد نظر خود را انتخاب نماید.
افراط و تفریط در تلویزیون
بازیگر مجموعه «دودکش» با اشاره به اینکه نباید در مضامین سریالها افراط و تفریط داشت گفت: در بین سریالهایی که پخش میشود یکی از آنها طنز بود و سایر آنها به شدت از غم و غصه و ناراحتی حرف میزد و برنامههای ترکیبی هم تقریباً همین کار را انجام میدهند. تلویزیون در عین اینکه باید برنامههایی را پخش کند که مناسب با ماه عبادت خداوند باشد باید بخش شاد و مفرح را نیز در نظر داشته باشد هر چیزی که بیش از اندازه به مخاطب و بیننده خورانده شود قطعاً او آن را پس خواهد زد و نتیجه عکس خواهد داد نباید مسئولین فکر کنند که زیاد نشان دادن موضوعات این چنینی مخاطب را علاقهمند میکند بلکه آنها باید میزان تاثیر گذاری برنامهها را مورد مطالعه قرار دهند.
«فاخته» از همه ضعیف تر بوده است
وی در ارتباط با کیفیت سریالهای پخش شده در ماه مبارک رمضان گفت: در بین سریالهایی که در این دوره از رسانه ملی پخش شد مجموعه «فاخته» متاسفانه از همه ضعیفتر عمل کرد و سریال «هفت سنگ» هم با مخالفتهای عجیب غریبی روبرو شده است مثلاً اینکه از یک سریال آمریکایی اقتباس شده است. شخصاً با این نوع اقتباسها مخالف نیستم به نظرم اگر ما این قدرت را نداریم که سریالی با موضوع جدید و نو بسازیم متاسفانه مجبور میشویم که کپی برداری کنیم که اگر یک مرور ساده در بین سریالها و حتی فیلمهای سینمایی مان داشته باشیم نمونههای زیادی را میتوانیم بیابیم.
کجای اقتباس ایراد دارد؟!
تیرانداز این گونه ادامه داد: سوال بنده اینجا است که چه ایرادی دارد که ما از یک سریال خارجی که موفق بوده است اقتباسی داشته باشیم و آن را ایرانیزه نماییم و در نهایت هم آن را بسازیم؟! اما ای کاش ما آنقدر قدرت داشتیم که خودمان موضوعات جدید خلق کنیم.
مدینه یک سرو گردن بالاتر
این هنرمند در ادامه گفت: مجموعه «مدینه» از نظر ساختار از سایر سریالها یک سر و گردن بالاتر بوده است اما انتقادی دارم که خیلی سلیقهای است بنده این همه غم و غصه و تراژدی را در یک مجموعه نمیپسندم ترجیه میدهم که حق انتخاب داشته باشم و به همان نسبت هم برنامههای شاد وجود داشته باشد و جامعه ما به اندازه کافی مشکل دارد و مردم گرفتاریهای خاص خودشان را دارند که از صبح تا شب باید با آنها دست و پنجه نرم کنند.
«ماه عسل» را اصلاً دوست نداشتم
بازیگر مجموعه «ستایش» این چنین ادامه داد: برنامه «ماه عسل» جزو آن دسته از برنامههایی است که اصلاً دوستش ندارم آن هم به همان دلایلی که عرض کردم. واقعاً این درست نیست که در این برنامه سی شب اشک مردم را در بیاورند بارها از دوستانم شنیدهام که وقتی به خانه میروند چشمان مادر و یا سایر افراد خانه را می بینند که کاسه خون شده است چرا باید این برنامه سی شب موضوعاتی را نشان دهد که به روح مخاطب صدمه بزند حده اقل در بین موضوعاتش تعادل ایجاد کند.
تمام پیشنهادها شبیه به هم است
وی در ارتباط با کارهایی که به او برای ایفای نقش پیشنهاد شده است گفت: کیفیت کارها در همه حوزهها به شدت پایین آمده است مثلاً در بخش نویسندگی اصلاً متنهای خوبی نوشته نمیشود با پیشنهادهایی روبرو میشوید که همه شبیه به هم هستند ولی متاسفانه در نهایت باید به دلایل مادی یکی از آنها را انتخاب کنید. بسیاری از افراد که در این حرفه فعالیت دارند فقط میخواهند بسازند و بروند البته این را باید بگویم که فیلم نامه نویسان ما تقصیری ندارند افرادی که تصمیم گیرندهاند و در این بخشها سیاستگذاری میکنند باید در ابتدا جوابگو باشند چرا باید فیلم نامهای در حد متوسط برای ساخت و پخش از یک رسانه ملی تصویب شود؟!