به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر ایران، بر اساس برنامهريزيهاي صورت گرفته، گروهي از كارشناسان شوراي ملي هنر كره جنوبي (آركو) با حضور در فرهنگستان هنر به بررسي و گفتگو پيرامون موضوعات مختلف پرداختند.
در اين نشست ، استاد معلم، رييس فرهنگستان هنر،ضمن خوش آمد گويي به حاضران و شرحی کوتاه از فرهنگ و تمدن غنی ایران و لزوم توجه به فرهنگ غنی شرق و هنرهای بومی و منحصر به فرد ایرانی که در جهان نمونه و همتا ندارد، گفت :" امیدورام در این سفر بتوانید از برخی شهرهای تاريخي و باستاني ایران دیدار کنید به ویژه شیراز و اصفهان که نمایانگر تمدن و فرهنگی دیرینه و غنی شرق و ایران به شمار می روند و قطعا می تواند برای شما جاذبه های فراوانی داشته باشد."
رییس فرهنگستان هنر توجه به روح هنر در ایران زمین و تمدن ایران را مورد تاکید قرار داد و خواستار توجه جدی به عمق آثار هنری و معنای نهفته در این آثار هنری برگرفته از فرهنگ و تمدن غنی شد.
دكتر"كيم چان هيونگ"نماينده شوراي ملي هنر كره جنوبي هم در این دیدار با بیان این که دو کشور ایران و کره ، دو تمدن بزرگ شرق هستند گفت : یکی از اهداف اصلی هیئت فرهنگی کره نزدیک کردن دو کشور به یکدیگر با محور هنر شرقی است.
او با تاکید بر این که تاریخ ایران ، تاریخی بزرگ و قابل توجه است، ادامه داد : همکاری مشترک فرهنگی و هنری میان دو کشور می تواند دستاوردهای فراوانی داشته باشد.
"عبدالرحيم فیروززاده"مديركل روابط بين الملل فرهنگستان هنر نيز در این نشست با اشاره به این که فرهنگستان هنر ظرفیت فراوانی برای بر قراری ارتباطات فرهنگی و هنری در سطح بین المللی دارد گفت : "فرهنگستان هنر بر اساس اين فلسفه به برقراري ارتباط با تمدن هاي ديگر از جمله تمدن كهن كره علاقهمند است چرا که هنر زبان جهانی است و هر كسی از هر قشر و طبقه و فرهنگ ملتی میتواند به وسيله آن گفتگو کند.
وی ادامه داد: در جهان پیچیده و رسانه اي كنوني كه بر روی عنصر فردیت تاكيد می شود، باید فضايي براي گفتگو بيابيم و بهترین روش گفتگو به زبان هنر است. وقتی دو طرف با هم به گفتگو مينشينند به طور طبیعی حادثه ای رخ میدهد که به آن مناسبات میگوییم و فرهنگستان هنر بر انجام اين مناسبات بر اساس احترام متقابل بر فرهنگ و هنر تاكيد دارد و میتوانیم نقشه راهي با همکاری و توافق طرفین تهیه کنیم که نشان دهنده برنامهریزیهای مشترک باشد."
وي گفتگو و تعامل بین هنرمندان دو کشور را اولین پلي دانست كه بايد در نهایت به تعامل بین مردم کوچه و بازار ختم شود تا دانش بین دو تمدن به آرامی راه شکوفایی را پیدا كند.
فيروز زاده هدف فرهنگستان از این سفر را بر۴ محور تبادل هنرمندان، برگزاري نمايشگاه هنر ايراني در سئول، ترجمه مجموعه کتابهای هنر معاصر کره به زبان فارسی و برگزاري دوره آموزشي فني براي هنرمندان منتخب فرهنگستان هنر در سئول متمركز دانست.
بنابراین گزارش، دكتر بهمن كاظمي، معاون پژوهشي فرهنگستان هنر نيز در این نشست تاكيد كرد :"نگاه ما در فرهنگستان هنر متفاوت از نگاهی ست که در سازمانهاي ديگر هنري در قالب روابط ديپلماتيك به آن ميپردازند و مااز منظر فلسفی به هنر توجه ميكنيم چرا كه معتقديم انسان ها قبل از تعلق به جهان مادي، همگي دارای بعد روحانی وانساني هستند و معتقدیم که در این جهان كه تقريبا تهی از معنا شده، هنوز مردمان در مشرق زمین حامل اين روح و رسالت روحانی هستند و انتقال این روح روحاني نقطه مشترک هنرمندان ايران و كره جنوبي ست و ما در فرهنگستان هنر به دنبال شرکایی هستيم كه مفهوم معنوي و روحانی هنر را در جهان معاصر بروز بدهند و هنر آنها براي مردم نمادي از پيوستن انسانهايي باشد كه به اخلاقيات معتقدند ونشانی از جانهای آزاد را به نمایش بگذارند."
نمايندگان شوراي ملي هنر كره جنوبي به دعوت و میزبانی فرهنگستان هنر به مدت يك هفته در تهران حضور خواهند داشت