به گزارش هنرنیوز؛ ناصر برهانآزاد، عضو هیأت انتخاب دومین جشنواره ملی فیلمهای صنعتی در گفتگو با ستاد خبری این جشنواره با بیان این که سينما يكي از راه هاي اصلي براي معرفي كالاهاي داخلي است اظهارداشت: اکنون بسیاری از کالاهای ایرانی با وجود کیفیت بسیار بالا به دلیل نگاه نادرستي که از سالها پیش شکل گرفته است، با مارکهای خارجی ارايه مي شود و اگر صاحبان صنايع براي معرفي توليدات خود از افراد توانمند در عرصه سينما كمک بگيرند، صنعت سينما مي تواند به عنوان يك ابزار قدرتمند براي معرفي كالاها و توليدات ايراني استفاده شود.
وي با اشاره به نامگذاري سال ۱۳۹۱ از سوي مقام معظم رهبري با عنوان سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني، افزود: امسال فرصت مغتنمي است تا تلاشي را كه در قالب جشنواره ي فيلم هاي صنعتي، از سالهاي گذشته در زمينه ي معرفي صنعت فيلم و فيلم سازان حرفه اي به صاحبان صنايع كشور، آغاز شده است، با پشتكار و تلاش بيشتري در سالجاري و سالهاي آينده از سوي دبيرخانه ي دائمي اين جشنواره دنبال شود.
عضو هیأت انتخاب دومین جشنواره ملی فیلمهای صنعتی، با بيان اينكه سال گذشته استقبال بسیار خوبی از سوی سازندگان فیلمهای صنعتی از جشنواره شد و امسال نيز فيلم هاي زيادي به جشنواره ارايه شده است گفت: با اين حال هنوز فیلمهای صنعتی به اندازه صنایع کشور پیشرفت نداشتهاند و تلاش ما بر این است که این جشنواره بتواند به عنوان الگویی برای فیلمسازی در عرصه صنایع کشور معرفی شود.
وی افزود: با وجود اینکه صاحبان صنایع برای فیلمسازی سرمایهگذاری خوبی کردهاند اما به دلیل عدم شناخت كافي، این سرمایهگذاری بر روی افرادی که توانایی انجام این کار را داشته باشند، نشده است.
اين استاد دانشگاه، با بیان این که جشنواره امسال در محیطهای دانشگاهی برگزار میشود، اظهار داشت: با اين كار دانشجويان كه صاحبان صنايع فرداي كشورمان هستند، به معنای واقعی با سینما و نقش آن در عرصه صنعت آشنا میشوند و در آینده میتوان از سینما به عنوان یک ویترین پیشرفته برای تولیدات داخلی استفاده کرد.
برهانآزاد با اشاره به اينكه هم اكنون بسياري از فيلم هايي كه از صدا و سيما پخش مي شود، فيلم هاي خارجي است گفت: يكي از تبعات منفي پخش فيلم هاي خارجي با اين حجم، تبليغ كالاهاي خارجي و ترغيب و تشويق مخاطبان به خريد اين كالاها است، چرا كه هر اثر سينمايي در كشورهاي غربي، تبليغ يكي از صنايع مهم كشور سازنده است و ما با پخش هر فيلم خارجي، كالاهاي داخلي را از عرصه ي تبليغ دور نگه مي داريم.
اين مستندساز، عدم شناخت صاحبان صنايع و روابط عمومي ها از صنعت فيلم سازي را از دلايل عمده ي ضعف فيلمهاي ساخته شده در عرصه ي صنعت و تبليغ توليدات داخلي عنوان كرد و گفت: بيشتر فيلمهايي كه به سفارش صاحبان صنايع داخلي ساخته مي شود، بيشتر يك مصاحبه ي تصويري و رپرتاژ آگهي است نه فيلم تبليغاتي.
عضو هیأت انتخاب دومین جشنواره فیلمهای صنعتی در ادامه افزود: برای آشنایی صاحبان صنایع با فیلمسازان، «انجمن فیلمسازان صنعتی ایران» در دبيرخانه دومين جشنواره فيلم هاي صنعتي تشکیل خواهد شد.
وي با دعوت از فيلم سازان صنعتي براي ثبت نام در اين انجمن، تشكيل انجمن را مقدمه اي براي معرفي بيشتر فيلم سازان صنعتي به صاحبان صنايع كشور عنوان كرد.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد که در جشنواره امسال با توجه به مساعدتهای صورت گرفته، فیلمسازان صنعتی بتوانند صاحب یک کرسی در اتاق صنعت و معدن شوند و از طریق ایجاد ارتباط، امکان ساخت بهترین فیلمهای صنعتی فراهم شود.
برهانآزاد با تأکید بر این امر که فیلمهای سینمایی کشور برای مطرح شدن در جشنوارههای بینالمللی و اسکار باید بتوانند صنایع را معرفی و در این عرصه فعالیت کنند، گفت: با تشکیل انجمن فیلمسازان صنعتی ایران یک هیأت موسس تشکیل میشود که ارکان انجمن را تعیین و در یک مجمع عمومی اعضای اصلی را که صاحبان فیلمسازی هستند، معرفی میکند.
برهان آزاد افزود:امیدواریم با تشکیل این انجمن، بتوانیم دورههایی را برای صاحبان صنایع و روابطعمومیها براي آشنايي با سينما برگزار کنیم.
عضو هیأت انتخاب دومین جشنواره فیلمهای صنعتی همچنین به فیلمهای ارسال شده به دومین جشنواره اشاره کرد و گفت: از میان هزار فیلم رسیده حدود ۸۰ اثر انتخاب شدند که در میان اين فيلم ها، تنها ۸ اثر میتوانند به عنوان استانداردهای جهانی مطرح شوند.
وی تصریح کرد: مشکلي كه هم اكنون بسياري از فيلم ها دارند این است که هدفمند نیستند و سئوالی را مطرح نمیکنند که به جواب روشنی دست پیدا کنند. این قاعده که در هر فیلم سینمایی، یک صنعت معرفی شود از ابتدا وجود داشته و در فیلمهای قدیمی و حرفهای کاملا مطرح است، ولي سينماي ما صد سال از این عرصه دور است.
برهان آزاد با اشاره به اينكه، سفارشدهندههاي فيلم، سینما و كاربردهاي آنرا به خوبي نمیشناسند،افزود: آمریکا با فیلم «پیاده شدن انسان در کره ماه» توانست قدرت خود را در جهان به صورت تقلبی اشائه دهد و بسیاری از فیلمهای دیگری از این دست همچون «جنگ ستارگان » و... وجود دارند که توانستهاند تکنولوژی و قدرت کشورها را به دنیا نمایش دهند و این در حالی است که هنوز اغلب فیلمهای سینمایی در کشور ما جنبه تلویزیونی دارند و تنها برخی مسائل سطحی اجتماعی را مد نظر قرار می دهند.
عضو هیأت انتخاب دومین جشنواره فیلمهای صنعتی، در ادامه به بخشهای مختلف جشنواره اشاره کرد و اظهار داشت: فیلمها در ۴ بخش ارائه شدهاند كه یکي از بخشها، ویژه ي انیمیشن است که عليرغم اينكه افراد با استعداد زیادی در این زمینه وجود دارند ولي علاقه ي آنها به انجام کار کم است.
وی ادامه داد: بخش دیگر، مربوط به تیزرها مي باشد که عليرغم ارسال تعداد زیادی تیزر به جشنواره، به ندرت توانستیم از بین آنها تیزر خوب پیدا کنیم. البته بسیاری از سازندگان موفق تیزر در کشور آثار خود را به جشنواره ارائه نکردهاند که دلیلش را نمیدانیم و امیدواریم در این زمینه آسیبشناسی شود.
برهانآزاد به بخش فیلمهای داستانی نیز اشاره کرد و افزود: سینمای ما هنوز در خرابهها و زیر بازارچه است و این درحالی است که در کشور، دارای صنایع پیشرفته هستیم و فیلمسازان سعی نمیکنند نگاه اجتماعی خود را به سوی آنها جلب کنند. ۹۰ درصد اهالی شهرها به یک صنعت متصل هستند و بر اساس تحقیقاتی که در دبیرخانه جشنواره انجام دادهایم در میان صاحبان صنایع مشکلات اصلی بیشماری وجود دارد که میتوان برای فیلمسازی از آنها استفاده کرد.
وی تصریح کرد: متأسفانه فیلمهای داستانی اصلا قابل استفاده نبود و هیچ یک از فیلمهایي كه به اين بخش ارسال شده است نتوانست انتظارات را برآورده کند.
این استاد دانشگاه به بخش مستندها نیز اشاره کرد و گفت: مستندهايي که در قالب مستندهای بلند ارئه شدهاند، آنقدر طولانی هستند که بیننده را خسته میکند و در نهایت نیز نمیتواند آنچه را که تماشاچی نیاز دارد، بیان کند. در جشنوارههای خارجی میبینیم که صنایع بزرگ مانند کارخانههای «بنز» و... همه محصولات خود در ۵ یا ۶ دقیقه به بهترین شکل به تماشاچی معرفی میکنند.
وی مشکل اصلی در این حوزه را ضعف در آموزش عنوان کرد و افزود: در اغلب مدارس سینمایی، سینماگر تربیت نمیکنیم. اغلب فارغالتحصیلان با ساختار و متولوژی سینما آشنا نیستند و آنچه را که باید نمیبینند و به این ترتیب سینما، سینما نمیشود.
برهان آزاد در پایان اظهار امیدواری کرد: دومین جشنواره فیلمهای صنعتی بتواند فرصتی رافراهم کند تا مشکلات این حوزه مطرح و فیلمسازان صنایع به مردم معرفی شوند.