هنر نقاشي و مجسمهسازي دوره قاجار كتاب ميشود
تاريخ : يکشنبه ۶ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۲۷
عبدالمجيد حسينيراد، كتاب «هنر نقاشي در دوره قاجار» و «ويژگي مجسمهسازي در دوره قاجار» را در دست تاليف دارد.
به گزارش هنر نیوز ، حسينيراد در گفتوگو با ايبنا، با بيان اينكه مشغول جمعآوري اطلاعات و اسناد لازم براي تدوين اين دو كتابم، گفت: هنر و فرهنگ ايراني در دوره قاجار ويژگيهاي منحصر به فردي دارد ولي تحقيقات كافي در اين زمينه صورت نگرفته و منابع موجود در اين زمينه پراكنده است.
وي ادامه داد: متاسفانه درباره هنر و فرهنگ دوره قاجار تحقيق و پژوهش نشده و با برگزاري همايش مكتب قاجار فرهنگستان هنر اين فرصت را در اختيار محققان قرار داده تا درباره اين دوره اطلاعات خود را گردآوري و ارايه كنند.
حسينيراد افزود: اگرچه تحقيقات جامعي در زمينه هنر و فرهنگ دوره قاجار صورت نگرفته و بيشتر مطالب باقي مانده از اين دوره سياسي است ولي در اين دوره با اختراعات هنري زيادي روبرو هستيم.
وي گفت: بعد از دوره صفويه ركودي در عرصه فرهنگ و هنر به وجود آمد و تا يك قرن فعاليت چشمگيري در زمينه هنر در تاريخ هنر يافت نميشود. اين جريان تا اوايل قاجار ادامه پيدا ميكند ولي از دوره زنديه رخدادهاي هنري آغاز ميشود و در دوره فتحعلي شاه قاجار با زايش مجدد هنر ايراني روبرو ميشويم.
حسينيراد معتقد است، هنر در دوره قاجار به دو بخش تقسيم ميشود، دوره نخست از نيمه اول قاجار تا پايان محمد شاه و دوره دوم به زمان حكومت ناصرالدين شاه اختصاص دارد. در دوره دوم به دليل ارتباط ايرانيان با اروپا سيستم نوگرايي سياسي و اقتصادي در جامعه به وجود ميآيد و هنر ايراني در زمينههاي مختلف دچار تحول ميشود.
وي افزود: دو كتاب «هنر نقاشي در دوره قاجار» و «ويژگي مجسمهسازي در دوره قاجار» از سوي موسسه تاليف ترجمه و نشر آثار هنري «متن» همزمان با برگزاري گردهمايي بينالمللي مكتب تهران (فرهنگ و هنر دوره قاجار) روانه بازار كتاب ميشود.