نسل خوش‌آتيه‌اي از نويسندگان در حال شكل‌گيري است
 
تاريخ : دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۳۸
محمدرضا شمس، نويسنده كودكان و نوجوانان مي‌گويد، نسل خوش‌آتيه‌اي از نويسندگان و تصويرگران حوزه كتاب كودك در كشور شكل گرفته كه نياز به حمايت دارند.

به گزارش هنرنيوز،شمس در گفت‌وگو با ايبنا گفت: «احساس مي‌كنم نسل جواني در ادبيات كودك و نوجوان ايران در حال شكل‌گيري است كه مي‌توان به آن اميدوار بود.»

وي تصريح كرد: مثلا نويسندگان خوش آتيه‌اي مثل نويد سيد علي اكبر، محمدرضا فريد و حديث لزر غلامي توليدات بسيار خلاقانه ‌دارند كه مي‌توان روي آن‌ها سرمايه‌گذاري كرد.

نويسنده كتاب «منِ منِ كله گنده» معتقد است، هم‌اكنون حمايت مطلوبي از اين نويسندگان صورت نمي‌گيرد و اضافه مي‌كند: اين نسل دغدغه‌هاي زيادي دارد كه نوشتن فقط يكي از آن‌هاست؛ به‌نظرم حمايت‌هاي دولتي و غيردولتي مي‌تواند بخشي از اين دغدغه‌ها را كم كند.

وي با اشاره به اينكه همواره به كودك و كتاب كودك در كشورمان كم توجهي شده مي افزايد:نوشتن براي كودكان كم ارزش جلوه شده و زماني‌كه يك نويسنده كودك و نوجوان نمي‌تواند حتي كوچك‌ترين اختيارات را از ناشر بگيرد و حتي تصويرگر كتابش را نمي‌شناسد، در نتيجه كار با معيارهاي حرفه‌اي جور در نمي‌آيد و عملاً توليد مطلوبي عرضه نمي‌شود.

اين نويسنده كودك درباره وضعيت كنوني كتاب‌هاي كودك و نوجوان نيز مي‌گويد: واقعيت اين است كه كتاب كودك ايران در بحث كتاب‌سازي و صنعت چاپ تا حدودي پيشرفت كرده، اما به اعتقاد من كيفيت كتاب‌ها بهتر نشده است.

وي مي‌افزايد: در سال‌هاي اوايل انقلاب تيراژ كتاب‌هاي كودك و نوجوان به 20 هزار نسخه رسيد، اما اكنون به زحمت كتاب‌هايي با تيراژ 3 تا 5 هزار منتشر مي‌شود و اين واقعيت تلخي‌ است.

شمس اضافه مي‌كند: با اين وجود احساس مي‌كنم نسل جواني كه در ادبيات كودك و نوجوان ايران در حال شكل‌گيري است، قابليت بهبود شرايط را دارد.

اين فانتزي‌نويس به مسوولان معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پيشنهاد مي‌كند براي مشخص شدن علل كاهش تيراژ كتاب‌هاي كودك و نوجوان، جلساتي با نويسندگان اين حوزه برگزار كنند.

وي مي‌گويد: ادبيات كودك و نوجوان ايران را جهانيان نمي‌شناسند و اگر قرار است توليدات بين‌المللي داشته باشيم، بايد تعامل خود را با نويسندگان ديگر كشورها بيشتر كنيم.
کد خبر: 14958
Share/Save/Bookmark