یک نویسنده در گفتوگو با هنرنیوز مطرح کرد
افزایش آمار کتابخوانی با ساخت انیمیشن درباره زندگی بزرگان ادب
سهیلا علوی زاده برگزیده جایزه ادبی پروین اعتصامی، به هنرنیوز گفت که تولید انیمیشنهایی درباره بزرگان ادب و هنر کشور، بهتر از کتاب میتواند آنها را به گروه سنی کودک و نوجوان معرفی کند. به باور علویزاده کودکان با دیدن این انیمیشنها به مطالعه ترغیب شده و در نتیجه آمار کتابخوانی بالاتر میرود.
تاريخ : شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۲
سهیلا علوی زاده نویسنده فیلمنامه انیمیشن «پیراهن صورتی» به خبرنگار هنرنیوز درباره ایده نگارش این فیلمنامه گفت: در سال ۱۳۸۷ مشغول تالیف کتابی با موضوع زندگی پروین اعتصامی بودم. برای نگارش این کتاب چیزی نزدیک به پنج ماه درباره زوایای زندگی این شاعر تحقیق کردم. همین تحقیقات باعث شد تا من تصمیم به نگارش فیلمنامهای در موضوع زندگی این شاعره شهیر بگیرم.
وی افزود: فیلمنامه «پیراهن صورتی» در همان سال ۱۳۸۷ نوشته شد و کار نگارش آن چیزی در حدود یک ماه به طول انجامید. این فیلمنامه برای یک انیمیشن ۳۰ دقیقهای نوشته شده است.
نویسنده فیلمنامه «پیراهن صورتی» در ادامه در پاسخ به این سوال که: «ساخت انیمیشنهایی با موضوع زندگی بزرگان ادب و هنر ایران زمین، تا چه میزان میتواند در معرفی بهتر این بزرگان به مخاطبان موثر باشد؟» گفت: بهطور کل تولید انیمیشنهایی درباره بزرگان ادب و هنر بهتر از کتاب میتواند این بزرگان را بهویژه به گروه سنی کودک و نوجوان معرفی کند. بهنظر من حتی این گروه سنی با دیدن این انیمیشنها به مطالعه کتاب نیز بیشتر ترغیب میشوند. بر این اساس ساخت انیمیشنهایی درباره زندگی و شرح منظومه فکری بزرگان اندیشه، ادب و هنر ایران زمین، آمار کتابخوانی در کشور را بسیار افزایش میدهد.
وی همچنین درباره روایت اصلی و بنیادی فیلمنامه «پیراهن صورتی» توضیح داد: فیلمنامه «پیراهن صورتی» به دنبال نشان دادن سبک زندگی و معرفی خانواده پروین اعتصامی به ویژه پدرش است، دلیل اهمیت به شخصیت پدر پروین در این اثر این است که ایشان مهمترین نقش را در شکلگیری شخصیت ادبی و اجتماعی پروین داشت.
علوی زاده در ادامه در پاسخ به این سوال که «آیا انیمیشن «پیراهن صورتی» با اقتباس از کتابی که در سال ۱۳۸۷ مشغول به پژوهش آن بودهاید، نوشته شده است یا خیر؟» گفت: خیر. هیچ کدام از مطالب این کتاب در فیلمنامه وجود ندارد. تمام تلاش من در فیلمنامه پرداختن ویژه به دوران کودکی پروین و سالهای شکلگیری شخصیت او بود.
این فیلمنامهنویس درباره چرایی پرداختن به دوران کودکی پروین گفت: به دلیل آنکه اساس شخصیت هر انسانی از دوران کودکی او شکل میگیرد، ترجیح دادم برای شناساندن پروین اعتصامی به سراغ کودکیاش بروم تا آن معصومیت و عاطفی بودنش را که تا آخر عمر همراهش بود، بهتر معرفی کنم. همچنین به دلیل آنکه من در حوزه نویسندگی برای گروه سنی کودک و نوجوان فعالیت دارم، ترجیح دادم داستان را بهگونهای بنویسم که مربوط به این گروه سنی باشد و به آنها را در شناساندن این شاعره بزرگ کمک کند.
علوی زاده در پایان درباره کار ساخت این اثر و زمان پخش آن گفت: پس از اتمام کار نگارش این فیلمنامه آن را در اختیار مرکز صبا قرار دادم. متاسفانه این مرکز تا کنون اقدامی در رابطه با ساخت آن انجام نداده است. امیدوارم کسب جایزه پروین اعتصامی انگیزهای برای ساخت این فیلمنامه در مدیران مرکز صبا ایجاد کند.
درباره سهیلا علوی زاده
سهیلا علوی زاده متولد ۱۳۳۷ است. او نویسندگی را از سال ۱۳۶۰ با هفتهنامه «کیهان بچهها» شروع کرد. در کارنامه کاری علوی زاده عضویت در بنیاد فارابی و شورای فیلمنامه کودک و همچنین داوری در چند جشنواره بین المللی دیده میشود.
مصاحبه از الناز مردی