سیدناصر هاشم زاده در گفتگو با هنرنیوز:
فیلم « سیب و سلما» صدای ابوذر روزگار است
نویسنده فیلمنامه « سیب و سلما» گفت: من حتی به ساختار قوی تری می اندیشیدم ساختاری که بتواند پاسخگوی انسان امروز باشد و به همین دلیل نسبت به نوع ساخت این فیلم، خیلی حساسیت داشتم .
تاريخ : دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۸
سیدناصر هاشم زاده نویسنده فیلمنامه «سیب و سلما» در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در خصوص نگارش این فیلمنامه افزود: ما همواره از این دست قصه ها در تاریخ زیاد داریم و دغدغه هر انسان دین مداری بحث « حرام و حلال» است.
وی با بیان اینکه طرح اولیه این فیلمنامه متعلق به آقای جهانگیر الماسی است ادامه داد: روزی آقای جهانگیر الماسی این طرح را به من ارائه دادند تا من بر اساس آن فیلمنامه ای بنویسم و ایشان قصد داشت خودش آن را کارگردانی کند که توفیق یارش نبود اما آنچه که مهم بود این بود که این طرح برای من انگیزه ای شد تا با یک دیدگاه جدیدتری شروع به نوشتن فیلمنامه بکنم و احساس کردم که با ورود به این مساله، می توان اصل شریعت دین را بهتر مطرح کرد.
این
” فیلم سیب و سلما ارزش هایی را به انسان امروز و بویژه مسئولین گوشزد می کند و به آنها نهیب می زند که نباید نسبت به این موضوع دچار غفلت عمدی شد. “
فیلمنامه نویس، موضوع حرام و حلال را نکته اساسی این فیلمنامه عنوان کرد و یاد آور شد: این موضوع نه تنها مساله امروز جامعه ماست بلکه می تواند دغدغه هر جامعه بشری که از دین و خدا فاصله گرفته است نیز باشد .
هاشم زاده تصریح کرد: معتقدم پرداختن به این مساله می توانست خیلی عالی تر باشد. من حتی به ساختار قوی تری می اندیشیدم ساختاری که بتواند پاسخگوی انسان امروز باشد و به همین دلیل نسبت به نوع ساخت این فیلم، خیلی حساسیت داشتم لذا هنگامی که فیلمنامه را نوشتم فیلمنامه یک کار شاعرانه ای از کار در آمد و با فیلمنامه ای که هم اکنون به فیلم تبدیل شده تفاوت داشت و تفاوت هایش هم بیشتر به خاطر ریزه کاری های آن بود اما درعین حالی که من کار عزیزان در امر تهیه و کارگردانی فیلم سیب وسلما را ارج می نهم اما معتقدم می شد این کار را وزین تر از این ساخت برای اینکه ما در عرصه هنر، هنگامی که از دین سخن می گوئیم باید دقت های لازم هنری را هم داشته باشیم و با زبان هنر وارد صحنه شویم چون دشمن از هر جهت تجهیز شده و معاند هم در این عالم کم نیست پس چه خوب است که قدرتمندانه تر وارد این عرصه شویم.
این مدرس فیلمنامه نویسی با بیان اینکه اگر چه من به عنوان نویسنده انتقادهایی به ساختار فیلم سیب و سلما دارم اما این انتقادها هیچگاه نافی ارزشهای نهفته در فیلم نیست اظهار داشت: من به همه کسانی که در زمان ساخت این اثر در حوزه هنری مسئول بودند و همچنین به تمامی
” در دوره ای که پولهای میلیاردی به راحتی خورده می شود مطرح شدن چنین سوژه ای حکم یک هشدار را ایفا می کند. این فیلم به نوعی صدای ابوذر روزگار را تداعی می کند. “
کسانی که در ساخت آن سهیم بودند تبریک می گویم که با همکاری خود به مساله بغرنج امروزی اشاره کردند.
به گفته وی، فیلم «سیب و سلما» ارزش هایی را به انسان امروز و بویژه مسئولین گوشزد می کند و به آنها نهیب می زند که نباید نسبت به این موضوع دچار غفلت عمدی شد.
نویسنده فیلمنامه «سیب و سلما» اضافه کرد: جامعه ای که دین مدار است و انقلابش بر اساس دین شکل گرفته است نباید گرفتاریهایی از این دست داشته باشد امری که در کشور ما متاسفانه وجود دارد.
هاشم زاده از فیلم « سیب و سلما» به عنوان دین مدارترین فیلم یاد کرد و گفت : اگر چه این فیلم ممکن است ضعف هایی داشته باشد اما در پیام، بسیار قوی و بلند است و این پیام آنقدر بلند است که می تواند به بسیاری از مسئولین و مردم اعلام کند که این مشی مکتب امام جعفر صادق (ع) است که اگر حتی بدون اجازه صاحبش، سیبی را گاز زدید باید از او حلالیت بجوید.
وی افزود: در دوره ای که پولهای میلیاردی به راحتی خورده می شود مطرح شدن چنین سوژه ای حکم یک هشدار را ایفا می کند. این فیلم به نوعی صدای ابوذر روزگار را تداعی می کند.
این فیلمنامه نویس تصریح کرد: در زمانی که برخی از فیلمهای مبتذل تولید و اکران می شود می توان به راحتی از این فیلم دفاع کرد لذا باید صدا وسیما اینگونه فیلمها را تبلیغ کند و به مردم بگوید که چنین فیلمهایی هم ساخته می شود که منعکس کننده دردهای شماست.