محمد مهدی طباطبایینژاد عنوان کرد؛
با نیک نژاد به نتیجه نرسیدیم «لاله» روی دستمان ماند!
نشست خبری مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی (محمد مهدی طباطبایینژاد) در سالن سینما حقیقت برگزار شد.
تاريخ : دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۳
در ابتدای نشست خبری جشنواره بین المللی سینما حقیقت طباطبایینژاد مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ضمن عرض تسلیت به دلیل سقوط هواپیمایی که جان تعدا زیادی از هم وطنان مان را گرفت در ادامه به مناسبت روز خبرنگار تبریک گفتم و افزود: در ابتدا علاقهمند بودیم که این نشست در زمانی برگزار شود که به ایام برگزاری جشنواره بین المللی سینما حقیقت نزدیکتر شده باشیم اما زمانی که متوجه شدم نزدیک به روز خرنگار است آن را به فال نیک گرفتم تا عرض تبریکی هم داشته باشیم. حدود یک سال از حضور بنده و سایر دوستانم که البته برخی از آنها مانند مرتضی رزاق کریمی با تاخیر به جمع ما پیوستند میگذرد و تلاش شده که کارهای مثبتی انجام شود.
وی در ادامه افزود: در ابتدای سال طبق قول و قرارهایی که با هم داشتیم شورای انیمیشن و فیلمهای داستانی تشکیل شد. و فعالیتش را شروع کرد و در ابتدای سال ۹۳ هم شورای فیلمهای بلند سینمایی هم شروع به کار کرد تا این نقطه، پروازی باشد برای فیلم اولیها. تا به این لحظه حدود بیست فیلم بررسی شده است که ۶ تای آن تصویب شده و یکی از آنها قرار دادش را نیز بسته است.
طباطبایی نژاد گفت: در بخش سینمای مستند از ابتدای دی ماه ۲۲ قرار داد مستند بسته شده که عدهای از آنها در حال تولید هستند و برخی نیز تمام شده است و در سال ۹۳ هم تا به این لحظه ۴۴ فیلم مستند تصویب شده که بسیاری از آنها در حال تولید هستند و تعدادی هم در حال پیش تولید به سر میبرند.
مدیر عامل مرکز گسترش این چنین ادامه داد و گفت:در بخش انیمشن تلاش شده است به دلایل مختلف سختگیریهایی صورت بگیرد و هر کاری را قبول نکنیم. کارهایی مورد توجه ما هستند که در بحث الگو سازی موفق عمل کرده باشند. که تعداد قرار دادهایمان در این زمینه ۴ الی ۵ فیلم انیمیشن است و دوستانی مانند دهستانی و توکلیان کمکهای قابل توجهی را به این بخش داشتهاند. در بخش فیلمهای داستانی تلاش شده تا بین مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوان تفکیکهایی صورت بگیرد ما در این مرکز به گونهای رفتار خواهیم کرد که بتوانیم فیلم اولیهایی را تربیت کنیم که آماده کارکردن در سینمای حرفه بشوند. موضوع ما تربیت فیلم ساز بلند است.
وی در ادامه افزود: تا به این لحظه ۷۰ فیلم اولی در خواست مجوز کردهاند. این آمار از یک طرف برای ما خوشحال کننده است که نشان دهنده نیروی جوان آماده به کار در سینما است که بسیار انگیزه دارند اما باید قبول هم کرد که این تعداد نمیتوانند کاملاً حرفهای باشند و تمام امکانات لازم برای فیلم سازی را داشته باشند باید ما آن تعدادی را که صلاحیت دارند حمایت کنیم. به این اعتبار ما مجوز ۲۰ فیلم کوتاه حرفهای را گرفتیم.
مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: در بخش پژوهش ۱۵ کتاب را مختص سینمای مستند در حال آماده سازی است و در حوزه تالیف و ترجمه تلاش شده که کارهای خوبی صورت بگیرد. در ادامه باید بگویم که ما اولین فصل نامه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی را در آوردیم البته من علاقهمند هستم که اگر امکانش فراهم باشد در ابتدای هر فصل این فصلنامه منتشر شود اما تا به امروز با تلاش دوستان فصل نامه فصل بهارمان منتشر شد که این اولین شماره فصلنامه ما است. در این مدت سینمای مستند ما بیشترین حضور بین المللی را داشته است که البته نمیتوان از تلاش مدیران دوره قبل گذشت اما همکاران بنده در این بخش برای ایجاد ارتباط زحمات زیادی کشیدند و خوشحال هستیم که در بخش دریافت جوایز در بخش بین الملل هم اتفاقات درخشانی افتاد.
رزاق کریمی در ادامه گفت: تلاش شده است که بیشتر تصمیم ها به لحاظ کیفی گرفته شود تا خروجی کارها خوب باشد. تمام طرحهای فرستاده شده به مرکز از سال ۸۴ را بررسی کردیم و همچنان هم این بررسیها ادامه دارد. در ضمن ما در مدت هر فصل یک ماه سایت را باز می کنیم تا علاقه مندان طرحهای خود را ارسال کنند. قرار داریم که برای هر کسی که طرحی را میفرستند کد رهگیری در نظر گرفته شود و در نوبت پی گیری قرار بگیرد. تا پایان سال ۹۲، ۲۸۹ طرح مستند دریافت کردیم. که ۲۶ طرح نیز تصویب شد. در بهار ۹۳، ۲۳۱ طرح ارسال شد که تا امروز ۲۰۵ طرح بررسی شده است. در بخش داستانی کوتاه ۱۹۷ طرح فرستاده شد و ۱۸۷ طرح برسی شده.
محمد مهدی طباطبایی نژاد در ارتباط با مدت زمان باقی مانده از ماموریتش گفت: بنده تهیه کننده رسمی سازمان صدا و سیما هستم و مدت ماموریت بنده ۱ سال دیگر تمدید شده است و تا پایان سال ۹۳ حضور دارم و مدت زمانهایی که میتوانستم برای ماموریت استفاده کنم دیگر به پایان رسیده و شاید اگر مسئولین صدا و سیما متوجه شوند دیگر موافقت نکنند. در حال حاضر هیچ چیزی مشخص نیست.
وی در ارتباط با روند جشنواره سینما حقیقت گفت: بخشهایی از سینما حقیقت را حذف کردیم و همچنین شهید آوینی را به جای اینکه دو سالانه برگزار کنیم از این پس به صورت سالانه شروع به کار میکند و نباید این بخش را دست کم گرفت و فقط با این نگاه که کاری صورت داده باشیم با آن برخورد کنیم. در ضمن قرار است امسال مستند اصفهان را برسی کنیم و از بزرگان مستند ساز این استان تقدیری به عمل آوریم.
طبابایینژاد در بخشی از صحبتهای خود به سوالات خبرنگاران جواب داد و گفت: در بررسیهای انجام شده به این نتیجه رسیدیم که سنوات و بدهیهای و بدهکاریهای مرکز به چندین دسته تقسیم میشود. برخی هستند که میدانند بدهکار هستند اما تلاشی برای پرداخت آن نمیکنند که برای آن اقدام قانونی انجام داده ایم عدهای قبول دارند بدهکار هستند ولی توانایی پرداخت ندارند که تلاش شده تا با آنها به تفاهمی برسیم تا شأن آن افراد حفظ شود قرار شده که اگر آثاری دارند که به نظر ما ارزشمند است حق کپی رایت آن را به ما واگذار کنند و همچنین در ادامه همکاری از بدهی آنها کم شود. عدهای هم وجود دارند که خودشان مدعی هستند طلبکارند و باید مراحل قانونی آنها طی شود و به نتیجهای برسیم.
وی در ادامه مشخصاً درباره پروژه لاله گفت: ما با کارگردان این اثر جلساتی را برگزار کردیم اما به هیچ عنوان به نتیجه مشخصی نرسیدیم و ایشان حرفهایی میزنند که وجاهت قانونی ندارد و مدارکی که ما در دسترس داریم نشانی از اداعای ایشان ندارد. در نهایت این فیلم یک موجود ناقص الخلقهای است که روی دست ما مانده است و نمیدانیم که باید با آنچه کار کرد فیلمی که با بودجه بیت المال ساخته شده است باید تکلیفش مشخص شود این موجود ناقص الخلقه اصلاً مشخص نیست که چه کسی پدر و مادر او است در نتیجه برای حل این مشکل طبق بندی که در قرار داد مرکز با کارگردان فیلم سینمایی «لاله» آمده است سازمان سینمایی حَکَمی را مشخص میکند و حرف نهایی را وی باید بزند و این داور علیرضا رضا داد دبیر جشنواره بین المللی فیلم فجر است که ما خودمان را متعهد میدانیم به حرفهای ایشان و تصمیمی که میگیرند عمل نماییم و علاقه مندیم که عسی نیکنژاد کارگردان فیلم سینمایی «لاله» هم این رفتار را پیش بگیرد.