حجتالاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به حضور پررنگ کتاب در ادوار مختلف تاریخ ایران گفت: متأسفانه در طول تاریخ ایران، بیشترین صدمه را از قوم مغول به فرهنگ و کتاب ما زد، بهطوری که بسیاری از کتابخانههای ایران در دوره حمله مغول نابود شد و از این بابت یک خلاء بزرگ را حس میکنیم؛ البته بخشی از این خلا در همان دورتان با استقرار حکومت صفویه احیاء شد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری در ادامه به نقش علامه مجلسی در احیاء کتاب در کشور اشاره کرد و گفت: فارغ از سایر تألیفات ایشان، ۱۱۰ جلد بحارالانوار ایشان از منابع مهمی است که تاریخ اسلام را از طریق کتاب به نسلهای بعد منتقل کردند.
وی با اشاره به کتابهای «دا» و «من زندهام» از آنها به عنوان آثاری ارزشمند یاد کرد و گفت: کتاب یک شمشیر دولبه است. کتاب مفید را هرچه بخوانید ارزشمند است و نمیتوان برای آن قیمت و ارزشی تعیین کرد، اما اگر قلمی مسموم کتابی سمی نوشت و منتشر کرد، به همان میزان مضرر و غیر قابل جبران است.
حجتالاسلام محمدی گلپایگانی مقام معظم رهبری را بزرگترین مروج کتابخانه عنوان کرد و گفت: ایشان همواره کتاب میخوانند و آن را تبلیغ و توصیه میکنند، بطوریکه در جایی به بنده گفتهاند که «من شبی را بدون مطالعه کتاب سر به بستر نمیگذارم».