نمایشگاه کتاب نقش مهمی در گسترش فرهنگ مطالعه دارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
نمایشگاه کتاب نقش مهمی در گسترش فرهنگ مطالعه دارد
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۲۵
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یا یادآوری اینکه دو میلیارد تومان بن کتاب برای دانشجویان به صورت یارانه ای اختصاص یافته،گفت: این مبلغ از سوی رییس جمهور برای 100 هزار نفر دانشجو در نظر گرفته شده است.

به گزارش هنرنیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانه ای وزارت فرهتگ و ارشاد اسلامی، «سید محمد حسینی» عصر سه شنبه در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیان داشت: امروز شاهد افتتاح مهم ترین رویداد فرهنگی کشور بلکه منطقه هستیم که در محیطی با صفا و معنوی در فضای معماری اسلامی - ایرانی برگزار می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حال حاضر در نوع خودش قابل مقایسه با نمایشگاه های بزرگ کتاب جهان مانند فرانکفورت است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: نمایشگاه کتاب نقش مهمی در گسترش فرهنگ مطالعه دارد .

حسینی به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه اگر لازم باشد هر روز برای تشویق و ترویج فرهنگ کتابخوانی یک ساعت سخنرانی کنم من یک ساعت و نیم سخنرانی خواهم کرد، اشاره کرد و افزود: رهنمودهای رهبری نشانگر اهمیت و توجه به مقوله کتاب و کتابخوانی در کشور است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به میزان سرانه مطالعه در کشور اشاره کرد و یادآور شد: شاخص مهم توسعه‌یافتگی، افزایش سرانه مطالعه و تولید کتاب است و اگر فرهنگ را به عنوان محوری‌ترین برگ هویتی ملت بدانیم راه توسعه فرهنگ ، ترویج مطالعه است.

حسینی به سخنی ازسقراط اشاره کرد و گفت: هنگامی جامعه فرزانگی می‌یابد که مطالعه ،کار روزانه افراد باشد و در ادامه وارد زندگی اقشار جامعه شده و افراد با کتاب مأنوس شوند. چرا که به رغم پیشرفت فناوری به دلیل ماندگاری زیاد، کتاب هنوز جایگاه ویژه‌ای دارد و در ادامه نیز خواهد داشت زیرا کتاب حافظه بشریت است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب را ابزار انتقال تمدن از نسلی به نسل دیگر دانست و افزود: مجموعه تاریخ مدون چند هزار ساله را در کتاب می‌‌توان یافت.

حسینی با یادآوری اینکه افکار بزرگان در پرتو کتاب زنده است تصریح کرد: این روزها مصادف با روز معلم و شهادت استاد مطهری است این روز را تبریک گفته و یادآور می‌شوم که بسیاری از افکار استاد مطهری با کتاب ماندگار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به حلاوت و تازگی خاص کتاب اشاره کرد و گفت: شاید در آغاز راه، کتاب خواندن برای جوانان و نوجوانان تکلیف باشد اما اگر این قشر مطالعه کتاب را ادامه دهند با آن انس یافته و کتاب طبیعت ثانوی آنها خواهد شد و اگر این چنین شد و افراد با کتاب مأنوس شدند یک کتاب مفید را بارها مطالعه خواهند کرد.

حسینی به وجود مشاهیر ، مفاخر ، اندیشمندان ، بزرگان ،فرهیختگان و اهل علم و ادب و همچنین وجود آثار بی نهایت مکتوب از آنها در کشور اشاره کرد و یادآورشد: همه اینها گواه بر این است که ایران اسلامی دارای پیشینه درخشان در توجه به علم ، دانش و ادب است.

وی گفت: در برهه‌ای از تاریخ و در عصر قاجار و پهلوی ، سلاطین بی‌فرهنگی بر کشور حاکم شدند از این رو ایرانیان از قافله علم عقب ماندند اما اندکی نگذشت که این عقب‌ماندگی جبران شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه توجه به کتاب و کتابخوانی در ایران برگرفته از آموزه های دینی است، افزود : در قرآن سه بار واژه اقرا، 255 بار واژه کتاب، 582 بار واژه علم به کار رفته است که خود اهمیت این مساله را نشان می دهد .

حسینی همچنین به نظر سنجی ژوهشگاه فرهنگ ، هنر و ارتباطات که سال گذشته در بیست و سومین نمایشگاه کتاب تهران انجام شد، اشاره کرد و گفت : 73.5 درصد از بازدید کنندگان، کمتر از 30 سال سن داشتند ، 70 در صد دارای تحصیلات دانشگاهی بودند و جالب اینکه 66 در صد آنان مجرد بودند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد : 60 در صد پاسخگویان گفته اند در حد زیاد و خیلی زیاد مطالعه می کنیم ، 32 درصد نمایشگاه بیست و سوم را برتر از نمایشگاه بیست و دوم دانسته اند و در نهایت نیز 48 در صد رضایت زیادی از نمایشگاه داشته اند که این افزایش میزان رضایت از برخورد و رفتار غرفه‌داران نشات می‌گرفت که امیدواریم میزان رضایت علاقه مندان در نمایشگاه امسال نیز افزایش یابد.

حسینی همچنین با استناد به آمارهای ارایه شده از سوی مراکز پژوهشی به تهرانی ها هشدار داد و گفت که غیر تهرانی ها بیشتر از تهرانی ها مطالعه می کنند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به همکاری 70 نهاد و وزارتخانه، 20 تشکل صنفی و چندین انجمن دوستی در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: در این دوره از نمایشگاه 230 نشست تخصصی در طول برگزاری نمایشگاه به همراه کرسی های آزاد اندیشی برگزار می شود.

به گفته حسینی، در نمایشگاه امسال با توجه به تحولات منطقه، سالنی با عنوان « پایداری و انقلاب اسلامی» ایجاد شده است.

وی غرفه ویژه حضرت فاطمه زهرا (س) و سالن ویژه برای کتاب های برگزیده اول، دوم و سوم در جایزه کتاب فصل، کتاب سال و جایزه ادبی جلال آل احمد را از جمله اماکنی که در این دوره از نمایشگاه کتاب ایجاد شده است ، عنوان کرد.

گفتنی است نمایشگاه بیست و چهارم کتاب تهران با حضور دکتر محمود احمد نژاد ریاست جمهوری، وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی، دادگستری ، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ناشران داخلی و خارجی در مصلی امام خمینی (ره) گشایش یافت.





کد خبر: 26595
Share/Save/Bookmark