تعیین ردیف بودجه‌ای مخصوص در سال ۹۵ برای میزبانی راهنمایان گردشگری جهان
قول رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری؛
تعیین ردیف بودجه‌ای مخصوص در سال ۹۵ برای میزبانی راهنمایان گردشگری جهان
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از حمایت مالی این سازمان جهت برگزاری گردهمایی سال ۲۰۱۷ راهنمایان جهان به میزبانی ایران خبرداد.
 
تاريخ : يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۰
مریم اطیابی- به گزارش هنرنیوز؛ مسعود سلطانی‌فر دومین سالی است که در جشن راهنمایان گردشگری شرکت می‌کند. این حضور از این لحاظ دارای اهمیت است که تا پیش از این با وجود برگزاری شش دوره از این گردهمایی بزرگ غیر دولتی، هیچ مقام مسئولی در حوزه گردشگری به این دعوت پاسخ نداده بود اما در دولت یازدهم؛ رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دو بار پی در پی در این جشن حضور یافت تا شاید این نکته را متذکر شود که برای وی و دولت یازدهم، حوزه گردشگری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از سویی دیگر حضور او نشان می‌دهد که فعالیت تشکل‌های غیر دولتی گردشگری هم برای وی دارای اهمیت است. 

اما جدای از این حضور، کانون سراسری انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری ایران موفق شده با کسب ۱۸ رأی حق میزبانی کنوانسیون فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری را برای سال ۲۰۱۷ میلادی بدست آورد،اقدامی بسیار مهم که ارتقا آبروی ایران برای تصویر سازی شایسته از قابلیت‌های فرهنگی، تاریخی، طبیعی و امنیت این سرزمین کهن را به همراه خواهد داشت. قطعاً برگزاری چنین جشنی دیگر بدون حمایت دولت و با هزینه این کانون غیر دولتی که برای برگزاری گردهمایی‌اش از تک تک اعضا مبلغی را دریافت می‌کند، میسر نخواهد شد. 

سلطانی‌فر در حاشیه برگزاری هشتمین گردهمایی راهنمایان گردشگری در پاسخ به پرسش خبرنگار هنرنیوز مبنی بر این که چگونه از راهنمایان برای برگزاری میزبانی راهنمایان گردشگری جهان در سال ۲۰۱۷ حمایت می‌کند، می‌گوید:« حضور ما در چنین گردهمایی‌هایی خود نشانه حمایت است.» و هنگامی که این پرسش مطرح می‌شود که برگزاری این جشن‌ها تا کنون با هزینه شخصی راهنمایان بوده است. آیا به جز حمایت معنوی، ردیف بودجه‌ای مشخص برای سال ۹۵ در خصوص برگزاری این گردهمایی مهم در نظر خواهید گرفت به خبرنگار هنرنیوز پاسخ می‌دهد:« ما صددرصد از این رویداد مهم حمایت مالی خواهیم کرد و در بودجه سال ۹۵ این مسأله مورد توجه خاص ما قرار خواهد گرفت.» 

به گزارش هنرنیوز، ایران درحالی موفق شد با کسب ۱۸ رأی حق میزبانی کنوانسیون فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری را برای سال ۲۰۱۷ میلادی در برابر رقبایی چون دانمارک و سنگاپور بدست آورد که سنگاپور ۱۱ رأی و دانمارک نیز سه رأی در این رقابت کسب کرده است. 

در نامه‌های ارسالی حمایت از کانون سراسری انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری ایران در کنوانسیون بین‌المللی راهنمایان گردشگری که از ۲۶ ژانویه (ششم بهمن‌ماه) تا ۳۰ ژانویه - (دهم بهمن ماه) در شهر پراگ‌ برپا شد، حمایت مسعود سلطانی‌فر- رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگردی، مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری، ابراهیم پورفرج رییس جامعه تورگردانان ایران، جمشید حمزه زاده رییس جامعه هتلداران ایران، بانک «گردشگری»، آژانس‌های مختلف و در رأس آنها « ایوار» و جمعی از استانداران استان‌های هدف برای میزبانی راهنمایان گردشگری در سال ۲۰۱۷ دیده می‌شود. و اکنون نوبت بدان رسیده تا پس از کسب این رأی، حمایت‌ها جامه عمل بپوشد. 

هرچند گفته شد که تعداد راهنمایان خارجی در گردهمایی دو سال دیگر ۳۰۰ نفر است اما اکنون مشخص شده این تعداد بین حداقل ۲۰۰ و حداکثر ۶۰۰ نفر قابل تغییر است چرا که برنامه کنوانسیون به گونه‌ای طراحی شده که دو سال دیگر، روز ۲۵ ژانویه این گروه وارد ایران می‌شود و از یک سو توری دو روزه پیش از آغاز کنوانسیون برای آنها برنامه ریزی خواهد شد، سپس از ۲۸ ژانویه تا ۱ فوریه آغاز کنوانسیون و همایش‌های آن است و پس از آن تا ۷ فوریه تورهای پس از پایان کنوانسیون برگزار می‌شود و بسته به انتخاب مقصد توسط این راهنمایان، تعداد آنها متغییر خواهد بود. 

با توجه به این که در کنوانسیون امسال ۳۵۰ راهنما از ۴۱ کشور جهان حضور داشتند، به نظر می‌رسد تیم مذاکره کننده که برای نخستین بار از سوی ایران در این جلسات شرکت داشت، کاری بس بزرگ انجام داده است چرا که معمولاً عرف دیپلماسی چنین است که برای برگزاری این گونه مراسم‌ها و همایش‌ها ارگان‌های دولتی صبر می‌کنند تا نوبت ایران فرا رسد اما این گروه در حالی که هنوز نوبتش فرا نرسیده بود و نخستین تجربه خود را رقم می‌زد ، توانست پرچم ایران را بالا ببرد و افتخار میزبانی را کسب کند، آن هم با توجه به مشکلات خاورمیانه، جنگ‌های داخلی و حضور گروه تندرو داعش که انتخاب کشوری از خاورمیانه را برای میزبانی بسیار دشوار می‌کند. اکنون ایران توانسته رأی اعتماد لازم را کسب کند اما پس از این ماه عسل شیرین چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا شش ماه دیگر که خانم روبی روی نائب رییس فدراسیون راهنمایان گردشگری جهانی به ایران قدم می‌گذارد، مسئولین و گروه‌های حامی که امضا خود را پای نامه‌هایشان نهاده‌اند از کانون سراسری انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری ایران حمایت خواهند کرد؟ آیا این حمایت در حد یک امضا باقی خواهد ماند یا نه تنها مسئولان گردشگری که تمام مسئولان نهادهای ذی ربط اعم از استانداران، شهرداران، شورای شهرها، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، وزارت کشور، وزارت راه، سازمان هواپیمایی، سیستم حمل و نقل شهری و بین راهی، بانک‌ها و اسپانسرهای مهم و بزرگ در کنار مجلس شورای اسلامی و در رأس همه ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهرداری تهران به حمایت از این جشن بسیار مهم خواهند شتافت؟ برگزاری چنین گردهمایی بی شک تأثیر شگرفی در حضور گردشگران سراسر جهان به ایران خواهد داشت. اما در فرصت کوتاه دو ساله چگونه این نهادها به کمک یک نهاد غیر دولتی خواهند آمد و اثبات خواهند کرد که ایران کشوری امن و میزبانی بسیار خوب برای گردشگران خارجی خواهد بود؟! آیا چنین تصویری از ایران محقق خواهد شد؟ فدراسیون تا کنون دو بار میزبانی را از کشورهایی که موفق به کسب رأی اعتماد شده‌اند به دلیل عدم حمایت‌های لازم و نداشتن استانداردها و زیر ساخت‌های مورد نیاز گرفته است که یکی از این کشورها اسرائیل( به دلیل ناامنی ) بوده است. آیا ایران یکی از بهترین برگزار کننده خواهد بود یا سومین کشوری که این فرصت را از دست خواهد داد؟


کد خبر: 79425
Share/Save/Bookmark