شعرهای چاپنشده سیدحسن حسینی آماده شد
تاريخ : يکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۲۱
مجموعهای از سرودههای آیینی سیدحسن حسینی که در هنگام حیات این شاعر مجال انتشار پیدا نکرد، با همت خانواده او و با همکاری انجمن شاعران ایران تدوین شده است.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ایسنا،شعرهای آیینی منتشرنشده سیدحسن حسینی تدوین شد. به گفته فاطمه راکعی، مدیرعامل انجمن شاعران ایران این اثر با مقدمه ساعد باقری درباره شعر و مؤلفههای شاعری سیدحسن حسینی تا نمایشگاه کتاب سال آینده ارایه میشود.
همچنین پیشتر، خانواده حسینی از ارایه ترجمه کتاب «فن الشعر» اثر احسان عباس با ترجمه او با نام «شعر و آینه» به ناشر اطلاع داده بودند. اخیرا این اثر با عنوان «شعر و آینه؛ تئوری شعر و مکاتب شعری» از سوی انتشارات سروش منتشر شده است. کتاب یادشده به نقد و تئوریهای شعر میپردازد که با ترجمهی حسینی در سال 68 به صورت پاورقی در مجله سروش منتشر میشد و پس از سالها با گردآوری طاهره زند - همسر این شاعر فقید - از سوی نشر یادشده عرضه شده است.
همسر سیدحسن حسینی پیشتر گفته بود که بعد از درگذشت حسینی، او این ترجمه را گردآوری کرده و در اختیار قیصر امینپور گذاشته و کتاب به همراه اصل آن به موسی بیدج داده شده که این مترجم با مقایسه ترجمه و اصل کتاب، مقدمهای در نقد ترجمه حسینی نوشته است. در این کتاب هم حسینی مانند سایر ترجمههایش، حواشیای بر کتاب نوشته است.
سیدحسن حسینی فروردینماه سال 1335 به دنیا آمد و 47 سال بعد در نهم فروردینماه سال 1383 از دنیا رفت. «همصدا با حلق اسماعیل» (مجموعهی شعر)، «برادهها» (نثر ادبی)، «بیدل، سپهری و سبک هندی»، «گنجشک و جبراییل» (مجموعهی شعر عاشورایی)، «مشت در نمای درشت» (معانی و بیان در ادبیات و سینما)، «گزیدهی شعر جنگ و دفاع مقدس» (با انتخاب و توضیح)، «نوشداروی طرح ژنریک» (مجموعهی شعر طنز)، «طلسم سنگ» (مجموعهی نثرهای عاشورایی)، «شقایقنامه» (نثر عاشورایی)، ترجمهی «حمام روح» (جبران خلیل جبران) و «نگاهی به خویش» (گفتوگو با شاعران و نویسندگان معاصر عرب همراه با موسی بیدج) از جمله آثار منتشرشدهی سیدحسن حسینی است.