آنتی، بیوتی و آنتیبیوتیک/ نمایشگاه آثار بهاره و بنفشه فریس آبادی در دنا افتتاح شد
نمایشگاه مولتی مدیای "آنتی بیوتی ک" با آثاری از بهاره و بنفشه فریسآبادی در گالری دنا افتتاح شد.
تاريخ : شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۴
به گزارش هنرنیوز؛"آنتی بیوتی ک" عنوان نمایشگاه مولتی مدیای بهاره و بنفشه فریس آبادی است که شب گذشته در گالری دنا افتتاح شد. در این نمایشگاه ۱۶ اثر مولتی مدیا به همراه یک ویدئوآرت ۱۰ دقیقهای از این دو هنرمند به نمایش گذاشته شده است که در حقیقت نقاشی روی دیجیتال پرینت هستند.
بهاره فریس آبادی یکی از دو هنرمند این نمایشگاه درباره این آثار به گفت: ما درباره آنتی بیوتیک که صحبت میکردیم دو واژه به گوش ما میخورد، یکی بیوتی و دیگری آنتی، اما یکی سری توضیح پزشکی درباره آنتی بیوتیک نیز به دادههای ما افزوده میشود و ملغمهای را از این سه عنصر یعنی "آنتی"، "بیوتی" و انبوهی توضیح پزشکی و علمی ایجاد میکند. اما کاری که ما کردهایم این است این سه را به بستر جامعهشناسی بردهایم و آنجا با آنها مواجه شدهایم.
وی ادامه داد: در این کانسپت ما این آدمها رابه آنتی بیوتیک و میکرواورگانیسم تقسیم کردهایم؛ هر دو اینها خود به دستههای گوناگونی تقسمی میشوند و مثلا آنتی بیوتیکها گاه به شکل سطحی مورد استفاده دارند و همه فکر میکنند آنها را میشناسند، بسیاری از افرادی که درتاریخ هنر و فرهنگ جهان وجود دارند نیز همینطور هستند، همه فکر میکنند آنها میشناسند و خواندهاند و هیچ کس به خود زحمت نمیدهد آنها را عمیقا درک کند. در واقع همانطور که گاه آنتیبیوتیکها برای مصرف سطحی و غیر استاندارد استفاده میشوند، شخصیتهای فرهنگی نیز دچار چنین موقعیتی شدهاند و به تولید دوباره درباره آنها نیاز است.
این هنرمند درباره انتخاب مولتی مدیا برای کار روی این مجموعه نیز اظهارکرد: من نقاشی خواندهام و بنفشه موسیقی، اما این موضوع برای ما موقعیتی خاص به وجود آورده است که از مدیاهای مختلف برای کارمان استفاده کنیم. ما مدیاها را با هم ترکیب کردیم تا تاثیر کانسپت را افزایش داده و مفهوم را به شکلی متفاوت به مخاطب برسانیم. به همین دلیل مولتیمدیا مناسبتریم قالب برای کار ماست و به علاوه مولتی مدیا برای ارائه مفاهیم پیچیده بهترین مدیا نیز هست.
بنفشه فریسآبادی درباره انتخاب جملههایی از نوشتههای شخصیتها به عنوان عنوان آثار نیز گفت: این جمله که همگی به انگلیسی هستند در واقع به جنبه آنتیبیوتیک و تاثیرگذاری اجتماعی و تاریخی این چهرهها اشاره دارند. انگلیسی بودن این جملهها نیز به این دلیل بود که معنای این جملات با ترجمه تغییر میکرد به همین دلیل ترجیح دادیم تا جملهها را به شکل انگلیسی استفاده کنیم.
بنفشه فریس آبادی نیز درباره انتخاب این شخصیتهای خاص توضیح داد: بخشی از این افراد به شکل رندوم انتخاب شدهاند، اما بخشی نیز به دلیل وجود واژه بیوتی در عنوان مجموعه انتخاب شدهاند. ما به طور نسبی کارکترهایی را انتخاب کردهایم که زیبایی ظاهری تعریفشدهای ندارند. به عنوان مثال آلبرکامو به لحاظ زیبایی سطحی چهره با سارتر قابل مقایسه نیست. در بخش نقاشی آثار یک سری المانهای اضافه به تصویر این اشخاص اضافه شده است. این افراد به لحاظ فکری در جایگاهی قرار دارند که مهم نیست چه چهرهای دارند اما این بازی برای ما جذاب بود که گرچه آنان به لحاظ فکری "آنتیبیوتیک"های جامعه هستند اما در لایه سطحی "آنتی بیوتی" محسوب میشوند.
وی همچنین درباره اینکه چطور دو نفر برای ارائه یک پروژه مشترک به اجماع رسیدهاند نیزگفت: من و بهاره در واقع یک نفر هستیم و یک مسیر مشترک را در فکر طی میکنیم. ما در واقع کاملکننده هم هستیم و تا کنون پیش نیامده است که درباره این موضوع به مشکل بربخوریم و مثل دو نفر متفاوت با موضوع برخورد نمیکنیم.
در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: "پیش از روشن شدن کانتکست یا زمینه بحث، هر تعریف علمی یا غیر علمی، هر نظریه یا فرضیهای را میتوان از منظر دلخواه مطالعه کرد، در زمینه دلخواه قرار داد و از آن نتیجه دلخواه را گرفت. به راحتی میتوان یک تعریف بیولوژیک را یک تعریف جامعهشناسی تلقی کرد و برعکس!
در واقع پیشفرضهای ذهنی میتوانند مستدلترین و علمیترین مباحث، را به بیراهههای عجیب و غریب بکشانند و با اعتماد به همین پیشفرضها میتوان مقالات بلندبالای باورپذیر اما غیر مستدل ارائه کرد.
در پروژه "آنتیبیوتی ک" نتیجهگیری مشابهی صورت گرفته است. واژه آنتی بیوتیک چه از لحاظ اجزای کلامی و ظاهری و چه از بابت معانی و تعاریف علمی، در کانتکستی متفاوت و دلخواه قرار داده شده و مسیر متفاوتی را طی میکند. ذهن با اتکا به داشتههای کم و بیش خود به نتایج و تعاریف جدید واژه و معنا میرسد.
لابیرنتهای متعددی برای رسیدن به تصاویر جدید ایجاد میکند. فرعیهای بیشماری برای اتصال این لابیرنتها میسازد و تحلیلهای پیچیدهتری از مسائل ارائه میکند. کلمه، دادههای معنایی-دستوری که از زبان در ذهن مانده، لهجه، لحن و نهایتا منطق منحصر به شخص میتواند هزاران پروژه شبیه به این را بازآفرینی کند. ابتدای این مسیر اما فرضیهای است غیر مرتبط یا ثبت و ضبط سهوی موضوع در ذهن. فرض کنیم که شما هرگز املای صحیح واژه آنتیبیوتیک را ندیدهاید!"
در آثار این نمایشگاه نقاشیهایی روی دیجیتال پرینت از چهره نویسندگان و هنرمندانی مانند ویرجینیا وولف، پیر پائولو پازولینی، لئو تولستوی، ژان پل سارتر، لوئیس بونوئل و... به نمایش گذاشته شده است.
بهاره فریسآبادی متولد ۱۳۵۷ د رتهران و فارغالتحصیل رشته نقاشی است. او انتشار مجموعه شعر "بنشههای لای برف" و شرکت در چندین نمایشگاه گروهی نقاشی را در کارنامه هنری خود دارد.
بنفشه فریسآبادی متولد ۱۳۶۰ در تهران و فارغالتحصیل رشته موسیقی است. او در زمینه ادبیات و نقاشی فعالیت دارد و مجموعه شعر "چند دقیقه بعد از انتحار" از او منتشر شده است. او به همراه بهاره فریس آبادی اجرای پروژه مولتی مدیای "این اتفاق نادری است، از من عکس بگیر" در سالن دا را نیز در کارنامه خود دارد.
نمایشگاه "آنتیبیوتی ک" تا ۱۴ دی ماه در گالری دنا به نشانی خیابان سپهبد قرنی، بالاتر از چهار راه طالقانی، کوچه سوسن، پلاک ۴ برگزار میشود.