به گزارش هنرنیوز، ۲۰خرداد مصادف با ۱۰ ژوئن روز جهانی صنایع دستی است. امسال بیست و پنجمین نمایشگاه صنایع دستی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی صنایع دستی از ۲۰ خرداد الی ۲۵ خرداد در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود. به دلیل برگزاری دو نمایشگاه صنایع دستی کشورهای عضو اکو و کشورهای غرب آسیا همزمان با نمایشگاه صنایع دستی ۲۰ خرداد ماه، مسوولیت برگزاری آن به معاون صنایع دستی استان تهران سپرده شد. شهرام مریخی، معاون صنایع دستی استان تهران در ۱۷ اردیبهشت در گفت و گو با رسانهها اعلام کرده بود :« حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای برگزاری این نمایشگاه در نظر گرفتهایم که تاکنون مبلغی از آن برای برگزاری نمایشگاه به ما اختصاص داده نشده است. بارها برای پرداخت این بودجه مکاتبه کردهایم، اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم.» اما در نهایت این مسولیت با پرداخت ۵۰۰ میلیون تومان در ۲۲ اردیبهشت به پویا محمودیان – مدیر کل صادرات صنایع دستی سپرده شد.
هرچند تا چند روز گذشته سخن از پولی شدن غرفهها و حتی تحریم نمایشگاه توسط برخی از هنرمندان به میان بود اما محمودیان ضمن گلایه از شایعات اینچنینی بر تعامل ریاست سازمان میراث فرهنگی با معاونت صنایع دستی تأکید دارد و از رایگان بودن غرفههای مختص هنرمندان خبر میدهد.به گزارش هنرنیوز، قرار است این نمایشگاه از ۲۰ تا ۲۵ خرداد ماه امسال برپا شود. هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه باید به ارائه صنایع دستی صرفا ایرانی بپردازند و کالاها از بستهبندی خوب و باکیفیتی برخوردار باشند. شرکتکنندگان باید دارای اقلام تبلیغاتی چون کاتالوگ و بروشور و سایت و لوح فشرده باشند. همچنین کارشناسان معاونت صنایع دستی در هر استان، کار قیمتگذاری روی فرآوردههای دستی را انجام میدهند و باید روی تمامی کالاها، قیمت نصب شود.
غرفه هنرمندان رایگان استپویا محمودیان - مدیرکل صادرات معاونت صنایع دستی و دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی- دربارهی تصمیم نهایی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای برپایی غرفهها توضیح میدهد:« توجه به این نکته ضروری است که این سازمان با کمبود بودجه مواجه است اما ریاست این سازمان نهایت تلاش خود را برای برپایی هرچه بهتر این نمایشگاه کرده است. بنابراین امسال هم ما برای هنرمندان ۳۰۵ غرفه رایگان را همانند سالهای گذشته در سالنهای ۸ و ۹ دایر کردهایم. و طی نامهای در ۲۸ اردیبهشت از کلیه مدیران استانی درخواست کردیم هنرمندان واجد شرایط را معرفی کنند. فقط امسال سازمانها مانند بانکها، کمیته امداد، بهزیستی، دانشگاهها و همچنین تجار، بازرگانان، صادرکنندگان و فعالان بخش خصوصی و... که خارج از مجموعه صنایع دستی هستند برای حضور باید پول پرداخت کنند. سالن ۲۷ اختصاص به این قسمت دارد که متقاضیان با پرداخت کف هزینه بدون ذرهای بهره و سود (مبلغ ۷۶۲ هزار تومان) به مدت ۶ روز۱۲ متر غرفه دریافت میکنند.»
مدیرکل صادرات معاونت صنایع دستی و دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی از استقبال غرفههای فروشی خبر میدهد و اظهار میکند:« اگر بتوانیم سالنهای اینچنینی را در سالهای آینده افزایش دهیم از محل درآمد آن برای بهبود وضعیت هنرمندان استفاده خواهیم کرد.»
او همچنین از حضور ۹۰۰ هنرمند ثبت نامی در این نمایشگاه خبر میدهد و میافزاید: « سالن ۲۷ که مختص فروش است ۹۷ تا ۱۰۰ و سالن ۸ و ۹ در مجموع ۳۰۵ غرفه دارد که این دو سالن کاملاً رایگان در اختیار صنعتگران و هنرمندان قرار میگیرد. اسکان ۲۴ هنرمند شش استان مانند کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان هم رایگان است.»
تلاش برای اسکان رایگانهرچند هتل محل اقامت هنرمندان مانند سالهای گذشته رایگان نیست اما به گفتهی محمودیان براساس رایزنیهای صورت گرفته با مسوولان این هتل مقرر شده اتاقها با قیمت مناسب در اختیار صنعتگران قرار گیرد. البته با برخی از ارگان ها و نهادها هم صحبت شده تا هنرمندان از خوابگاهها و مهمانسراهای آنها به صورت رایگان بهرهمند شوند.
تبلیغات اهرم فروشوی تأکید میکند: هر آنچه از هزینه باقی مانده است روی تبلیغات متمرکز کردیم تا فروش هنرمندان را افزایش دهیم. به همین دلیل به تمامی وزارتخانهها و اتاق بازرگانی نامه زدیم . روی سایت اتاق بازرگانی ایران و چین تبلیغات نمایشگاه موجود است. و از همه درخواست کردیم علاوه بر حضور و خرید هدایای مورد نیاز برای طول سال از بخش صنایع دستی ، به تُجارشان نیز اطلاع دهند.
محمویان اضافه میکند: از سازمان توسعه تجارت هم درخواست کردیم به تمامی تجار و هیأتهای تجاری که در این ایام در ایران حضور دارند، اطلاعرسانی شود. همچنین به تمامی بانکها اطلاع رسانی شده است و تقریباً روی تمام سایتهای بانکها تبلیغات صنایع دستی موجود است و از همه بانکها برای خرید صنایع دستی به عنوان بخشی از جوایز دعوت کردیم.
تلاش سلطانی فراو همچنین از امضای ۳۱ نامه توسط ریاست سازمان میراث فرهنگی خطاب به استاندارها خبرداده و میافزاید: استاندارها بعد از وزارت امور خارجه بالاترین سطح تعامل را دارند لذا حضور آنها و تجارشان باعث بروز اتفاقات خوشایندی در حوزه صنایع دستی خواهد بود. همچنین نامههایی به امضای آقای سلطانیفر به وزارت امور خارجه و شورای عالی ایرانیان ارسال شده است. از طرفی ایشان مستقیماً با رییس صدا و سیما هم وارد گفت و گو تعامل شدند تا حین برگزاری نمایشگاه ، حضور هنرمندان را پر رنگتر پوشش بدهند. و تا آنجا که امکان دارد تبلیغات صنایع دستی در این ایام رایگان باشد.»
محمودیان همچنین از نامهنگاری با انجمنهای مختلف پزشکی برای خرید از این نمایشگاه خبر میدهد تا پزشکان هم صنایع دستی را جزو هدایای نفیس کنگرههای ملی و بینالمللی خود قرار دهند.
غرفه رایگان مهمانان خارجیمدیرکل صادرات معاونت صنایع دستی همچنین به رایزنی با «همراه اول» جهت انتشار پیامکهای رایگان تبلیغاتی صنایع دستی اشاره میکند و میافزاید: «علاوه بر تمرکز بر روی تبلیغات جهت افزایش فروش، ما امسال مهمانان خارجی مهمی داریم که هزینه حضور آنها را نیز باید متقبل شویم. چهار نفر از هیآت رییسه شورای عالی صنایع دستی در ایران حضور پیدا خواهند یافت.»
وی تعداد غرفههای مهمان خارجی را ۱۰ غرفه اعلام میکند که کشورهایی مانند ارمنستان، ترکیه، افغانستان، الجزایر و کشورهای غرب آسیا را به صورت رایگان در بر میگیرد.
او اضافه میکند: علت رایگان بودن غرفهها آن است که متقابلاً اگر ما هم در آن کشورها نمایشگاهی برپا کردیم هنرمندان ایران هم هزینهای پرداخت نکنند. در عین حال به مسوولان ذی ربط این کشورها نامههایی ارسال شده تا در صورت تمایل تجارشان برای خرید صنایع دستی ایرانی به آنها اطلاعرسانی لازم انجام شود.
وی همچنین از تهیه اپلیکیشنی که با ورود به نمایشگاه فعال میشود و نقشه محل استقرار غرفهها را نشان میدهد، خبر داد.