مسعود فروتن در گفتگو با هنرنیوز:
آمدنم جلوی دوربین اجباری نبود/ هنرمندان جنبه نقد پذیری ندارند
کارگردان پیشکسوت تلویزیون و مجری برنامه « یادگاری» گفت: آمدنم جلوی دوربین اجباری نبود. به من پیشنهاد مجری گری شد و من هم پذیرفتم.
تاريخ : چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۷
مسعود فروتن کارگردان با سابقه تلویزیون با حضور در غرفه « هنرنیوز» در نمایشگاه مطبوعات در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون هنرنیوز در مورد شکل گیری برنامه « یادگاری» و اینکه چرا وی بعد از نزدیک به ۴۰ سال سابقه کارگردانی تلویزیونی، وارد حوزه مجری گری شده است افزود: آمدنم جلوی دوربین اجباری نبود به من پیشنهاد مجری گری شد و من هم پذیرفتم و خوشبختانه مردم هم ،نحوه اجرای من را در برنامه یادگاری پذیرفتند و بعد از آن پیشنهادهای دیگری از جمله پیشنهاد بازیگری در کارهای سینمایی و تلویزیونی به من شد و سعی می کنم که بهترین آنان را انتخاب کنم.
کارگردان تلویزیونی مجموعه « مثل آباد» اضافه کرد: کار ما به گونه ای است که هر هنری از ما بر بیاید تلاش می کنیم آن را به بهترین نحو انجام دهیم. من خودم سالهای سال کارگردان تلویزیونی بودم و همیشه به بازیگرانم می گفتم که جلوی دوربین خوب و درست حرف بزنید. حالا که خودم جلوی دوربین قرار گرفتم باز هم همین دغدغه را دارم که به درستی حرف بزنم و اگر جمله ای را اشتباه بیان کردم سعی می کنم دوباره آن را اجرا کنم. خیلی از گویندگان، هنگامی که جمله ای را غلط می گویند معتقدند مگر چند نفر این جمله را شنیده اند؟! اما برای من حتی همان تعداد اندکی که ممکن است غلط من را شنیده باشند هم مهم هستند لذا سعی می کنم دوباره آن جمله را اجرا کنم. چرا که درست حرف زدن به معنای احترام به شنونده و بیننده است.
مسعود فروتن ادامه داد: روزی فرهاد آئیش به من گفت تو در برنامه یادگاری تنها یک مجری نیستی بلکه با خودت ۴۰ سال فرهنگ را حمل می کنی و اگر حمل بر خودستایی نشود دیدم این جمله چقدر می تواند درست است.
وی در مورد شکل گیری برنامه «یادگاری» و اینکه آیا مجری گری کار سختی نیست اظهار داشت: هر کاری را اگر دوست داشته باشید سخت نیست حتی اگر قرار باشد معدن را حفاری کنید.البته سابقه اجرای من به ۵ سال قبل و به برنامه تلویزیونی «رادیو هفت» برمی گردد. آن زمان به من پیشنهاد شد که در این برنامه قصه بخوانم و من تعجب کردم که چرا به من که سابقه اجرا در تلویزیون ندارم چنین پیشنهاد شده است؟ و آنان گفتند به دو دلیل، اول اینکه نوع و جنس صدای شما با همه متفاوت است و دوم اینکه لحن مهربان شما به درد قصه گویی می خورد و این حرف برای من خیلی جالب بود.بنابراین من سابقه اجرا داشتم و الان حدود یک سال و نیم است که با برنامه یادگاری کار می کنم و بعد از آن هم ، کارهای دیگری به من پیشنهاد شد و در یک برنامه چالشی به نام «زندگی روی پرده» مجری بودم.
مجری برنامه «یادگاری» با بیان اینکه خیلی از سریالها و برنامه هایی را که در یادگاری نشان داده می شود. من خودم کارگردانی کردم تصریح کرد: تهیه کنندگان این برنامه اصرار داشتند کسی باید این برنامه را اجرا کند که سابقه کاری اش به اندازه قدمت همین برنامه های پخش شده باشد. بنابراین دست اندرکاران برنامه یادگاری خودشان هم فکر نمی کردند که این برنامه این همه مورد استقبال قرار بگیرد. خیلی خوشحالم از حضور در این برنامه چرا هنگامی که عکس العمل مردم را می بینم خستگی از تن به در می رود. من واقعا عاشقانه کار می کنم. چون می دانم مردم این برنامه را دوست دارند.مردم با دیدن برنامه «یادگاری»انگار دارند صفحه آلبوم خانوادگی خودشان را ورق می زنند.
به گفته مسعود فروتن ، ۵۲ قسمت دیگر برنامه یادگاری در حال ضبط تلویزیونی است و شاید این اجرای این برنامه حالا حالاها ادامه داشته باشد.
این کارگردان و مجری تلویزیون با اشاره به برگزاری نمایشگاه مطبوعات گفت: امسال تصور می کنم مخاطبین نمایشگاه مطبوعات نسبت به سالهای قبل کمتر شده است. هرچند که در کشور ما در روزهای پایانی هر چیزی شلوغ تر می شود.اما
معتقدم نمایشگاه مطبوعات کشور به یک مکان دائمی نیاز دارد و باید در طول سال چنین گردهمایی وجود داشته باشد. من در اینجا شاهد برخی از مجلات هستم که قبلا آنان را ندیده بودم. لذا اگر یک مکان دائمی برای مطبوعات وجود داشته باشد هم برای اهالی مطبوعات و هم برای مخاطب بهتر است. اینجا سالی یکبار است و نمی تواند خیلی تاثیرگذار باشد.کارگردان مجموعه تلویزیونی « آیینه» افزود: باید تبلیغات بیشتری برای این برگزاری نمایشگاه بشود و جای وسیعی تری را برای مطبوعات در نظر بگیرند تا هر رسانه ای حق داشته باشد برای نمایش کارهایش و پذیرایی مهمانانش جای بیشتری داشته باشد.ضمن اینکه پیاده روی برای رسیدن به محل نمایشگاه مطبوعات قدری زیاد است. باید فکر اساسی برای یک نمایشگاه کرد اینجا مصلای تهران است. جای نمایشگاه کجاست؟ مصلای جای عبادت و نماز است.
مسعود فروتن در مورد فضای نقد در کشور اظهار داشت:
بدی فضای نقد این است که اگرمن به عنوان منتقد، یک فیلمی را نقد کنم یک گروه با من بد خواهند شد. محیط هنری ما جنبه نقد پذیری ندارند. همه خیال می کنیم از چارلی چاپلین، یک کمی کمترهستیم! و اگر کسی فیلمی را نقد کند تصور می کنیم که از روی تنگ نظری بوده است.باید فرهنگ پذیرش نقد را بیافرینیم.ما سینماگر و منتقد خوب در کشور زیاد داریم اما متاسفانه سینماگر ما منتقد را قبول ندارد و منتقد ما هم سینماگر را قبول ندارد.