ایجاد ژانر «پرسش و کاوش» در برنامه‌سازی‌های کودک و نوجوان
قائم مقام رییس مرکز تحقیقات صداوسیما پیشنهاد داد؛
ایجاد ژانر «پرسش و کاوش» در برنامه‌سازی‌های کودک و نوجوان
قائم مقام رییس مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما پیشنهاد داد، ژانر جدیدی در برنامه‌سازی‌های کودک و نوجوان به نام سبک و ژانر «پرسش و کاوش» ایجاد شود.
 
تاريخ : سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۸

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی سیما؛ دکتر عباس طارمی در نشست علمی مخاطبان نوجوان و فکرپروری که سه‌شنبه (۲۸ آبان ماه) با حضور مدیران، برنامه‌سازان و پژوهشگران در مرکز تحقیقات صدا و سیما برگزار شد. گفت: زنده نگهداشتن روحیه‌ کنجکاوی و تفکر در کودکان در ابعاد مختلف تربیتی، اجتماعی، فرهنگی و علمی باید در دستور کار برنامه‌سازی رسانه ملی قرار گیرد و به نیازهای این گروه‌های سنی با ساخت برنامه‌های جذاب، آموزنده، متنوّع و سرگرم کننده پاسخ داده شود.
در ابتدای این نشست هم دکتر عباس طارمی، قائم مقام مرکز تحقیقات، در سخنانی با اشاره به ویژگی‌های وضعیت جمعیتی و اقتصادی کشورمان در ۴۰ سال آینده، گفت: ما باید برای نسل نوجوان فعلی و نسل بعدی، سبک زندگی مطابق با مقتضیات زمانه خودشان تعریف کنیم تا آمادگی‌های لازم برای پیشرفت روزافزون کشور را کسب کنند.
او سپس به اهمیت اهتمام به فکرپروری و آموزش مهارت‌های حل مساله، ارزیابی استدلال‌ها، کشف و تحلیل مفاهیم، انتخاب بهترین تصمیم، مسؤولیت‌پذیری و ...به عنوان مقوله‌های مهم در تربیت کودکان و نوجوانان، بر نقش برنامه‌های رسانه ملّی در شکل‌دهی به افکار و رفتار کودکان و نوجوان (تربیت رسانه‌ای) تأکید کرد.
در ادامه دکتر مهرنوش هدایتی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به آموزش فلسفه برای کودکان و نوجوانان گفت: هدف این برنامه فراگیری چگونگی تفکر مستقل در راستای نیاز‌های جمعی بر اساس ملاک‌ها و معیار‌های معتبر و تصمیم گیری خود کودکان در امور و حل مسائل و مشکلات خودشان است. در این برنامه به تقویت چهار نوع تفکر که هم در زندگی شخصی، هم در زندگی اجتماعی و هم از لحاظ علمی به آنها نیاز است توجه می شود چرا که کودکان باید فرا بگیرند چگونه تفکر خلاق، انتقادی، تفکر جمعی و تفکر مسؤولانه داشته باشند.
هدایتی در ادامه با تاکید بر این که فلسفه برای کودکان به آنها کمک خواهد کرد تا نسبت به گذشته تفکری بهتری داشته باشند، افزود: در دوره‌های فلسفه برای کودکان آنها مهارت تفکر و تغییر نگرش را خواهند آموخت به طوری که این مهارت سبب بهبودعزت نفس و توانایی برقراری ارتباط سالم‌تر آنها با دیگران می شود.
در ادامه‌ جلسه دکتر سعید ناجی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی خاطرنشان کرد: به دلیل کثرت مشکلات و فزونی مسائل و دغدغه‌های افراد در جامعه کنونی و به دلیل غلبه فردگرایی در جامعه حاضر و افزایش روز افزون اطّلاعات و مّدها ما باید قدرت پردازش و تفکر را در کودکان تقویت کنیم تا آنها با توجه به آموزش هایی که فراگرفتن اقدام به تصمیم گیری و انجام امور داشته باشند و توانایی انتخاب بین خوب و بد، توانایی مقاومت در برابر فشارها و جوسازی ها، توانایی حل مسئله و پیدا کردن راه حل برای مشکلات و توانایی شناخت ارزش ها را داشته باشند.
وی همچنین عنوان کرد: فلسفه برای کودکان به آنها خواهد آموخت چگونه کشف کنند آنها فرا خواهند گرفت چه درست و چه چیز غلط است. چرا که تلاش آموزش فلسفه برای کودکان تقویت توانایی هایی همچون استدلال، قدرت تمیز، داوری، تفکری خلاق و انتقادی و مسئولانه است تا آنها بهترین و مناسب ترین تصمیمات را اتخاذ کنند.
ناجی با بیان شیوه‌های نوین آموزشی به کودکان یادآور شد: شیوه‌های گذشته و سنتی در آموزش و یادگیری کودکان امروزه تاثیر چندانی نداشته و آنها در این عصر بیشتر به صورت غیر مستقیم همچون انیمیشن، فیلم، نمایش و... مباحث را درک و استدلال می‌کنند؛ به عبارتی دیگر باید به کودکان اجازه کشف در مسائل علمی، اخلاقی و اجتماعی داده شود تا راحت‌تر مسائل درک شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مباحث اخلاقی باید توسط اشخاص و عواملی عنوان شود که خود مبادی اخلاق بوده و آنچه که خود سعی در تلقین و آموزش داشته را نیز خود باور و به آن عمل کند.

کد خبر: 49905
Share/Save/Bookmark