بهگزارش هنرنیوز از سیوهشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، روزبه رشیدی، رضا ریاحی، کلاوس اِشتاینِک، تورستِن فلایش و بادی مینک از آلمان، آنیتا کیاتکوفسکا-ناگوی از لهستان، لورا یو. مارکس از کانادا ، ویرجیل ویدریش، پیتر چِرکاسکی و میشلا گریل از اتریش، آرنه برو از دانمارک،لیا جوواناتزی بلترامی از ایتالیا ۱۲ سینماگر بینالمللی هستند که با حضور در نشستهای مجازی ۳۸-۲۰ سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، تجارب و دانش خود را به هنرجویان و فیلمسازان منتقل میکنند.
روزبه رشیدی
روزبه رشیدی متولد ۱۳۵۹ در تهران فیلمساز ایرانی - ایرلندی است و در موسسه آموزشی تکنولوژی دوبلین در رشته رسانه تحصیل کرده است.
وی همچنین موسس انجمن فیلم تجربی، تولیدکننده و معلم فیلمسازی تجربی در ورکشاپها و کارگاههای آزاد حرفهای است. او از سال ۲۰۰۰ مشغول فیلمسازی است و همزمان انجمن فیلم تجربی را در تهران تاسیس کرده است.
رضا ریاحی
رضا ریاحی متولد ۱۳۶۸ در تهران و در رشتهی هنرهای زیبا تحصیل کرده است. وی در ساخت و تهیه چند سریال و مجله انیمیشن همکاری فعال داشته و مهارتهای خود را در EESI (آنگلوم) و سپس در Ecole de la Poudrière (بورگ لس والنس) در کشور فرانسه تکمیل نموده است. او کارگردان و نویسنده چند فیلم کوتاه متحرک است که جوایز فراوانی کسب کردهاند و در پروژههای مختلف نقاشی و تصویرسازی نیز همکاری داشته است.
کلاوس اِشتاینِک
کلاوس اِشتاینِک متولد ۱۹۴۸ در ووپاتال آلمان فیلمساز تجربی، استاد دانشگاه و انسانشناس اجتماعی است. وی از ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۴ در در مونستر، وورتزبورگ و مونیخ در رشته روانشناسی و زیستشناسی تحصیل کرده و مدرک دکترای خود را در موسسه فیزیولوژی رفتاری مکس پلانک با مطالعات بینارشتهای و بینافرهنگی درباره اموال و املاک دریافت کرده است. او از ۱۹۷۴ به فیلمسازی مستند روی آورده و تا ۱۹۸۳ در دانشگاه فیلم و تلویزیون مونیخ در رشته فیلمسازی مستند به تحصیل پرداخته است. بعد از آن به عنوان مدرس کارگردانی مستند در مونیخ، لایپزیگ، بوزن، پکن، سریلانکا، آدیس آبابا، جنین و تهران فعالیت داشته است.
آنیتا کیاتکوفسکا-ناگوی
آنیتا کیاتکوفسکا ناگوی متولد ۱۹۸۶ در کراکوف لهستان است. او فارغ التحصیل روانشناسی از دانشگاه ورشو و انیمیشن از مدرسه ملی فیلم، تلویزیون و تأتر لهستان لودز است. او در فیلمهای خود با استفاده تجربی از تکنیکهای انیمیشن سنتی دنیاهای کوچک و محبوب خلق میکند و سه فیلم با نامهای Protozoa، Carnalis و Ab ovo ساخته است.
تورستِن فلایش
تورستِن فلایش متولد ۱۹۷۲ در کوبلنز آلمان است. او فیلم تجربی را نزد پیتر کولبکا در Städelschule فرانکفورت فرا گرفته و با گروه موسیقی خود «Malende» در برنامههای تأتری و موسیقایی نیز شرکت میکند. فیلمهای فلایش در جشنوارههایی نظیر جشنواره انیمیشن انسی، فیلم زیرزمینی شیکاگو، هنر رسانهای اروپا، فیلم ادینبورگ، درسدن، فیلم روتردام، فیلم کوتاه هامبورگ، فیلم میلانو، فیلم نیویورک، انیمیشن اتاوا و بسیاری دیگر به نمایش درآمده است.
ویرجیل ویدریش
ویرجیل ویدریش متولد ۱۹۶۷ در سالزبورگ اتریش، کارگردان، فیلمنامهنویس و فیلمساز است که در دانشگاه هنرهای کاربردی وین نیز تدریس میکند. فیلم کوتاه او Copy Shop نامزد جایزه اسکار شده است و آثار او در مجموع ۲۰۰ جایزه بینالمللی دریافت کردهاند. ویرجیل ویدریچ در پستهای مختلفی به عنوان مدیر پروژه، ایدهپرداز، طراح نمایشگاه یا مدیر هنری در خلق فیلمنامه فیلم کوتاه و بلند، موزیک ویدئو، هنر چیدمان، نمایشگاهها و موزهها و همچنین در پروژههای تحقیقاتی بینالمللی مشارکت داشته است.
پیتر چِرکاسکی
پیتر چِرکاسکی متولد ۱۹۵۸ در وین اتریش است. او از ۱۹۷۷ تا ۱۹۷۹ در دانشگاه وین به طور همزمان به تحصیل روزنامهنگاری و علوم سیاسی پرداخته و از ۱۹۷۹ فیلمسازی را آغاز کرده است. او در طول زندگی حرفهای خود در جشنوارههای متعددی شرکت کرده و همچنین از اعضای موسس تعاونی فیلمسازان جدید اتریش بوده که در سال ۱۹۸۲ شروع به کار کرده است. اثر او با نام «دستورالعملهایی برای نور و صدا» (۲۰۰۵) ، در جشنواره بینالمللی فیلم کن، اولین نمایش جهانی خود را به اجرا گذاشت.
میشلا گریل
میشلا گریل متولد ۱۹۷۱ در اتریش، در وین، گلاسکو و لندن (کالج گلدسمیت) تحصیل کرده است. وی از سال ۱۹۹۹ آثار متعددی در زمینه فیلم، ویدئو، هنر چیدمان و تصویرهای زنده خلق کرده است. آثار وی در ۵ قاره اجرا از جمله در MOMA NY، گالری ملی هنر واشنگتن، مرکز Pompidou Paris، موزه Reina Sofia مادرید، La Casa Encendida در بارسلونا، ICA لندن و بسیاری از سینماتکهای دیگر به نمایش درآمده است. میشلا گریل در سال ۲۰۱۰ جایزه هنرمند برجسته را از وزارت هنر و فرهنگ اتریش دریافت کرده است.
لورا یو. مارکس
لورا یو. مارکس متولد ۱۹۶۳ در کانادا و دارای مدرک دکتری مطالعات بصری و فرهنگی از دانشگاه روچستر و نویسنده و استاد دانشکده Grant State در دانشگاه سیمون فیزر است. از جمله نظریات او، تعریف مفهوم تصویر لمسی است که بر اساس آن، ارتباط تماشاگر با رسانهها بهجای دیدن، با لمس کردن رخ میدهد.
آرنه برو
آرنه برو متولد ۱۹۵۳ در فردریکسبرگ دانمارک است. وی معاون مدیر مدرسه ملی فیلم دانمارک و رییس بخش مستند و تلویزیون آن است. او به عنوان کارگردان و فیلمنامهنویس از مدرسه ملی فیلم دانمارک فارغالتحصیل شده است. برو در سال ۱۹۸۸ شرکت تولید فیلم «پنتا فیلم» را تاسیس کرد و به عنوان عضو هیات مدیره در آکادمی فیلم دانمارک، دفتر فیلم دولتی دانمارک، کمیته حقوق فیلم (آکادمی فیلم دانمارک)، اتحادیه کارگران فیلم و ... خدمت کرده است.
لیا جوواناتزی بلترامی
لیا جوواناتزی بلترامی متولد ۱۹۶۷ در تورنتو ایتالیا، کارگردان، نویسنده و تدوینگر است. او نویسنده 6 کتاب است و از ۱۹۹۲ تاکنون بیش از ۳۰ فیلم مستند با تمرکز بر آفریقا ساخته است. او در سال ۱۹۹۷ جشنواره بینالمللی سینما و گفتگوی بین ادیان "Religion Today" را تاسیس کرد. در سال ۲۰۱۶ مستند " Ukon the samurai " را ساخت که جایزه بهترین فیلم مستند را از جشنواره فیلم " RushDoc" و بهترین مستند بیوگرافی تاریخی را از جشنواره فیلم " StarDoc " در لسآنجلس دریافت کرد.
بادی مینک
بادی مینک متولد ۱۹۵۶ در لوکزانبورگ آلمان، هنرمند، فیلمساز و تهیهکننده است. او در رشته مجسمهسازی (آکادمی هنرهای زیبای وین) و فیلمسازی تجربی (دانشگاه هنرهای کاربردی) تحصیل کرده است. آثار او از مرز رشتههای مختلف هنری عبور کرده و در سینماها، جشنوارهها، موزهها، گالریها، فضاهای عمومی و شبکه جهانی وب به نمایش درمیآمدهاند.
اجرا و کارشناسی نشستهای مجازی ۳۸-۲۰ را عطا مجابی برعهده دارد. وی متولد ۱۳۶۳ در قزوین کارشناس ارشد «ادبیات دراماتیک» دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی و هنرآموخته دوره فیلمسازی انجمن سینمای جوانان ایران، عضو خانه سینما- انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) و مدرس سینما در انجمن سینمای جوانان ایران و فیلمساز است.
نشستهای مجازی ۳۸-۲۰ به همت معاونت فرهنگی و آموزش انجمن سینمای جوانان ایران همزمان با روزهای برگزاری سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در فضای مجازی و به طور رایگان برگزار میشود.
سیوهشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۰ (۱۹ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۱) برگزار میشود.
این رویداد برای اولین بار در تاریخ سینمای ایران واجد شرایط تایید آکادمی اسکار شناخته و معرفی شده است.