باستان‌شناسی که جان خود را برای حفاظت از پالمیرا و میراث فرهنگی سوریه فدا کرد
به یاد خالد الأسعد:
باستان‌شناسی که جان خود را برای حفاظت از پالمیرا و میراث فرهنگی سوریه فدا کرد
خبر قتل فجیع باستان‌شناس سوری، خالد الأسعد توسط حکومت خودخوانده اسلامی (داعش)، برای جامعۀ جهانی به ویژه جامعۀ باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی بسیار دردناک بود. «جامعۀ باستان‌شناسی ایران» نیز به نوبه خود از مرگ این باستان‌شناس فقید اندوهگین است و فقدان وی را به خانواده و همکاران او در سوریه و دیگر نقاط دنیا تسلیت می‌گوید.
 
تاريخ : چهارشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۲
به گزارش هنرنیوز؛ خبر قتل فجیع باستان‌شناس سوری، خالد الأسعد توسط حکومت خودخوانده اسلامی (داعش)، برای جامعۀ جهانی به ویژه جامعۀ باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی بسیار دردناک بود. «جامعۀ باستان‌شناسی ایران» نیز به نوبه خود از مرگ این باستان‌شناس فقید اندوهگین است و فقدان وی را به خانواده و همکاران او در سوریه و دیگر نقاط دنیا تسلیت می‌گوید.

در متن تسلیت نامه «جامعۀ باستان‌شناسی ایران» آمده است:

خالد الأسعد آنچنان زندگی‌اش را وقف مطالعه و شناساندن شهر پالمیرا کرده بود که او را «آقای پالمیرا» می‌نامیدند. شهر پالمیرا نمایشگر آمیختگی فرهنگی شرق (ایران) و غرب (روم) است و تلاش‌های الأسعد در روند ثبت پالمیرا به عنوان میراث جهانی در یونسکو بسیار مؤثر و اساسی بود. وی تنها برای مدتی و برای تحصیل در رشته تاریخ و آموزش در دانشگاه دمشق مدتی از پالمیرا دور بود و پس از بازگشت، بیش از ۴۰ سال مدیریت امور آثار باستانی پالمیرا را بر عهده داشت. او طی فعالیت حرفه‌ای طولانی و فداکارانه‌اش انتشارات علمی چندی نیز دربارۀ این شهر کهن به نگارش درآورده است و همچنین دانشمندی خودساخته درخوانش کتیبه‌های آرامی پالمیرا بود.

الأسعد پس از پرهیز از همکاری با نیروهای داعش و خودداری از برملا کردن مخفیگاه آثاری که از پالمیرا به منظور محافظت خارج شده بودند، روز سه شنبه ۲۷ امرداد ۱۳۹۴ به طرزی فجیع اعدام شد. در حالی که فرصت داشت به راحتی همراه این اشیاء تاریخی از پالمیرا خارج شود، الأسعد انتخاب کرد که در پالمیرا بماند. پایان غم انگیز زندگی او نشان از شجاعت، تعهد و وفاداری ستودنی نسبت به حفاظت از میراث مشترک بشری دارد که در حافظه تاریخی منطقه و جهان ثبت خواهد شد. بی‌شک نام خالد الأسعد نه تنها به عنوان نگاهبان تاریخ و فرهنگ سوریه، بلکه نگاهبان میراث جهانی در یاد جهانیان باقی خواهد ماند.

«جامعۀ باستان‌شناسی ایران» اندوه خود را نسبت به فقدان این نگهبان میراث مشترک بشری و باستان‌شناس و پژوهشگر متعهد ابراز می‌نماید.
کد خبر: 82511
Share/Save/Bookmark