به گزارش خبرنگارسینمایی هنرنیوز؛ امروز نشست خبری نخستین جشنواره بینالمللی فیلمهای ویدیویی تهران با حضور «محمدرضا عباسیان» رییس موسسه رسانه های تصویری و دبیر این جشنواره ، با حضور خبرنگاران در ساختمان موسسه رسانه های تصویری برگزار شد.
در این نشست عباسیان اظهارداشت: امسال در جشنواره سی ام فیلم فجر شاهد بودیم که بخش ویدیویی از این جشنواره حذف شده بود و چون تولید حجم بالای فیلمهایی ویدیویی در کشوربود . به همین دلیل شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر به این نتیجه رسید که بخش ویدیویی را از جشنواره فیلم فجر جدا کند و جشنوارهای مستقل برای آن به وجود بیاورد.
وی افزود: درطول این سالها نبود توجه ویژه به فیلم ویدیویی و جشنواره ای که این گونه فیلمها بتوانند درآن به رقابت ودیده شدن بپردازند و اگرجشنواره ای برای این گونه فیلمها برگزار شود قطعا انرژی بیشتری برای تولید کنندگان آثار به وجود می آید متأسفانه در بخش ویدیویی پیش از این چندان توجهی در بخش تلویزیونی صورت نگرفته است و بیشتر جشنواره ها در این ارتباط از طریق شبکه های ارسال کننده فیلم ها برگزار می شد.
عباسیان تصریح کرد: بخش فیلمهای ویدیویی از زمانی به جشنواره فیلم فجر افزوده شدند که درسینمای کشورمان تولید فیلمهای سینمایی کاهش یافت و دوستان فیلمهای
” عباسیان: هم زمان با مبعث حضرت رسول اکرم (ص) یعنی بیست وهشتم خردادماه مراسم افتتاحیه جشنواره درتهران برگزار میشود “
ویدیویی را به ۳۵ تبدیل و در جشنواره به نمایش گذاشتند و بخش ویدیویی به جشنواره فیلم فجر اضافه شد، درصورتی که اهالی سینما و مردم بیشتر به بخش اصلی جشنواره فیلم فجر یعنی مسابقه سینمای ایران توجه ویژه ای داشتند بود و بخش ویدیویی مورد توجه قرار نمی گرفت.
دبیر نخستین جشنواره بینالمللی فیلمهای ویدیویی ادامه داد: شورای سیاستگذاری فیلمهای ویدیویی تهران تشکیل شده و طی حکمی مسئولیت برگزاری جشنواره به عهده من سپرده شد اما به دلیل برگزاری جشنواره و تلاش همه دوستان از جمله مؤسسه رسانههای تصویری معطوف به هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره فیلم فجر بود و از سوی دیگر موسسه برای اولین سال حامی مالی جشنواره فیلم فجر بود، به همین دلیل پس از برگزاری جشنواره اولین جلسه سیاستگذاری با حضور اعضای آن «جواد شمقدری»، «شفیع آقامحمدیان»، «سعید رجبی فروتن» ، دکتر «هادی ایازی»، دکتر «اصغر غلامرضایی»، «حسن اسلامیمهر» و من برگزار می شود.
وی ابرازداشت: سازمان صدا و سیما به عنوان یکی از ارکان اصلی تولیدات فیلمهای ویدیویی و تله فیلم در این جشنواره الزامی است و به دلیل اینکه جشنواره در تهران وبا نام جشنواره تهران برگزار می شود وما مشتاقیم که شهرداری تهران هم ما را در برگزار این جشنواره یاری کند
مدیر موسسه رسانه های تصویری خاطرنشان کرد: هم زمان با مبعث حضرت رسول اکرم (ص) یعنی بیست وهشتم خردادماه مراسم افتتاحیه جشنواره درتهران برگزار میشود و ما به دلیل اینکه نماد خاصی برای تهران نداشتیم، به البرز توجه کردیم و چون نماد و کاراکتر نمیتوانست برای جشنواره باشد و چنارستانهای تهران به خصوص برگ آن هم تداعیکننده پرچم کانادا بود. به همین دلیل با توجه به اعیاد شعبانیه و نگاه مذهبی که در یاس مستتر است از یاس به عنوان نماد این جشنواره
” دلیل اینکه نماد خاصی برای تهران نداشتیم، به البرز توجه کردیم و چون نماد و کاراکتر نمیتوانست برای جشنواره باشد و چنارستانهای تهران به خصوص برگ آن هم تداعیکننده پرچم کانادا بود و به همین دلیل با توجه به اعیاد شعبانیه و نگاه مذهبی که در یاس مستتر است از یاس به عنوان نماد این جشنواره استفاده کردیم “
استفاده کردیم و تمام بخشها هم به همین نام است.
وی عنوان داشت: جشنواره در بخشهای مختلف از جمله بخش ملی که شامل بخش اصلی با عنوان «رویش یاسها» برگزار میشود. این بخش در ۱۳ رشته جوایز خود را به آثاری که برای اولین بار توزیع و در جشنواره به نمایش درمیآیند و در سال ۹۰ و ۹۱ تولید شده است، ارایه میدهد و در بخش «خاطره یاسها» آثار منتخب عرضه شده در دهه ۸۰ را در نظر خواهیم گرفت و در ۸ بخش ؛« بهترین فیلم خانوادگی»، «بهترین فیلم کمدی»، «بهترین فیلم کودک و نوجوان»، «بهترین فیلم اجتماعی»، «بهترین فیلم حادثهای»، «بهترین فیلم از نگاه تماشاگران»، «بهترین فیلم انقلاب و دفاع مقدس» و «جایزه ویژه هیئت داوران» به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
عباسیان یادآورشد: ما بخش سینما ویدیو را داریم که مخصوص فیلمهایی است که به شبکه خانگی نمایش راه یافته اند که حداکثر ۱۰ اثر در این بخش پذیرفته میشود و به «بهترین فیلم اول»، «بهترین فیلم دوم» و «بهترین فیلم سوم» جوایزی اهدا و «بهترین ویدیو رسانه» و «بهترین کیفیت» عرضه به دلیل اهمیت به کیفیت فیلمها در این جشنواره جوایزی دریافت می کنند و ما در این جشنواره بخش بیداری اسلامی را هم خواهیم داشت . به آثار برگزیده جوایزی اهدا می شود.
وی در مورد بخش بین الملل این جشنواره هم تاکید کرد : در بخش بینالملل موضوع «خانواده» را داریم و ۴ جایزه برای این بخش در نظر گرفته شده و در این بخش آثاری مورد توجه قرار میگیرند که در شبکه نمایش خانگی حضور نداشته و با موضوعیت مطرح شده تولید و ارایه شوند و دراین بخش تلاش میکنیم در هر دوره از جشنواره به تولیدات ویدیویی یک کشور اروپایی توجه کنیم، امسال با رایزنیهای صورت گرفته که از جشنواره برلین آغاز شد به آثار برگزیده کشور ایتالیا توجه خواهیم کرد.
این مدیر جوان درادامه گفت: تلاش میکنیم با همکاری شهرداری تهران و با توجه به تعطیلی مدارس فیلمها را در فضای باز در پارکهای شهر تهران اکران کنیم و بازار فیلم ویدیو رسانه با برپایی چادرهایی برای ارایه فیلمهای شبکه نمایش خانگی با قیمت ویژه خواهیم داشت . همچنین تقدیر از یک مدیر دوبلاژ، تقدیر از یک واحد صنعتی تولید لوح فشرده و تقدیر از مدیر یک شرکت پخش را به عنوان برنامههای بخش جنبی این جشنواره خواهیم داشت.
وی درپایان در خصوص هیات داوران نخستین جشنواره بینالمللی فیلمهای ویدیویی اظهارداشت: صحبتهای بسیاری درخصوص هیاتهای انتخاب و داوری این جشنواره صورت گرفته وما هنوز به نتیجه قطعی نرسیدیم، قطعاً ازکسانی در این دو هیات استفاده خواهد شد که تخصص کامل در این حوزه داشته باشند .