خسرو اميرصادقی تهيهكننده و بازيگر سينما و تلویزیون درگفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنيوز اظهار داشت: در تلویزیون باید یک سری ضوابط و قوانین در ساخت آثار تلویزیونی رعایت شود. چرا که تلویزیون وظیفه تولید فیلم و مجموعه های تلویزیونی برای ۷۵ میلیون مخاطب را دارد و باید از بودجه بیت المال به گونه ای آثار خود را تولید کند و بتواند رضایت همه را برآورده کند.
وی افزود: تلویزیون را به هیچ عنوان نباید با سینما مقایسه کرد. سینما هم چه به شکل دیجیتال یا نگاتیو هم مخاطب خاص خوداش را دارد و در مقابل تلویزیون هم جایگاه و مخاطب خاص خود را دارد. بنابراین نمی توان مخاطبی را که مالیات می دهد به دیدن یک گونه آثار خاص در حوزه تلویزیون وادار کرد. قطعا هم تلویزیون مانند سایر رسانه های دیگر یک سری وظایفی را دارد ، که نمی توان آن را با سینمامقایسه کرد.
نباید فقط به صرف دانشگاه بودن به صدا و سیما نگاه شود
اميرصادقی تصریح کرد: اگر بنابه نقد آثار تلویزیونی باشد ما باید ۹۰ درصد برنامه ها ، فیلم ها و سریال ها تلویزیون را باید خط قرمز کشیده و به دور بریزیم. بنابراین تلویزیون باید همه نوع سلیقه را جذب کند. حتی با این تفاسیر تلویزیون می تواند سریال های ضعیف و سطحی را نیز روی آنتن ببرد. نباید فقط به صرف دانشگاه بودن به صدا وسیما نگاه شود و انتظار داشته باشیم که فقط حرف های ادبی وفرهنگی مهم در آن زده شود. چرا که این رسانه باید رضایت همه مردم را از قشرها و فرهنگ ها مختلف جلب کند.
وی درادامه خاطرنشان کرد: می توان گفت یک ممیزی خاصی بین سینما وتلویزیون برقرار است. تاجایی که به صرف رایگان و مجانی بودن در خانه مخاطب به هر شبکه های که علاقه مند باشد، آن را تماشا می کند و در غیر این صورت سرگرمی دیگری را برای خود فراهم می کند. این درحالی است که این روزها تلویزیون ما اسیر یک سری مشکلات اساسی در جذب مخاطب شده است. تاجایی که اگر واقعا آمار شرافت مندانه ای از سوی صدا و سیما منتشر شود ، می بینید که آمار جذب مخاطب به ۲۰ درصد هم نمی رسد، این نشان دهنده این نکته مهم است که در طی این سال ها آمارجذب مخاطب در تلویزیون بسیار پایین آمده است.
متاسفانه مخاطبان ما از ۷ غروب تا نیمه شب به تماشای شبکه های ماهواره ای می نشینند
تهیه کننده فیلم های «پسر تهرونی» و «بله برون» اضافه کرد: از آنجایی که من به عنوان یک بازیگر و تهیه کننده سینما و تلویزیون در کنار مردم هستم ،متاسفانه می بینم که از ۷ غروب تا نیمه شب مردم به تماشای شبکه های ماهواره ای چون: جم کلاسیک ، فارسی وان و ... می نشینند و مجموعه های تلویزیونی و فیلم های این شبکه های را می بینند. و باز متاسفم این را بگوییم که کمتر کسی را می شناسم که سریالی مثل «حریم سلطان» را از شبکه های ماهواره ای تماشا نکرده باشد. این یک فاجعه تمام عیار برای تلویزیون ماست.
وی در ادامه یادآورشد: یکی از مشکلات مسولین ما این است که در کنارو بین مردم نیستند و نمی بینند که آنها دوست دارند چه نوع آثار در سینما و تلویزیون ساخته شود. ما که در بین مردم در پارک ، خیابان ، تاکسی، مترو، سینما و ... هستیم می بینیم که مردم چه دغدغه ها و علاقه ای به چه نوع آثار دارند و در این خصوص چه خبر است. به جرات می توانم که بگویم که از هر ۱۰ خانواده ایرانی، ۷ خانواده ایرانی وقت و زمان بیکاری و اوقات فراغت خود را با سریال ها شبکه های ماهواره ای سپری می کنند. آثار ضد فرهنگ ایرانی سرگرم می کنند.
هنرمندان ما با وجود محدودیت ها در سینما و تلویزیون شاهکار می سازند
امیر صادقی با اشاره به آثار مخرب شبکه های ماهواره ای بر ذهن و زندگی مخاطبان کشورمان ابرازداشت: ای کاش تنها مشکل سریال های شبکه های ماهواره ای ترویج خیانت بود، اما در این سریال ها آنچه که ضد فرهنگی، بی نظمی ، بی حیایی و هر چیز مبتذل را به خورد خانواده های ما داده و به نمایش می گذارند. متاسفانه یک نگاه کج سلیقه ای را در مدیران ما وجود دارد، باعث شده که مخاطبان به سمت این شبکه ها بروند. از سویی با وجود این همه محدودیتی که در سینما وتلویزیون ما وجود دارد، واقعا هنرمندان ما شاهکار می کنند که فیلم و سریال می سازند. اما برخی ها همین شاهکاررا هم از هنرمندان می گیرند و نمی گذارند که هنرمندان مردم را با آثار شان سرگرم کنند و باعث شوند که مخاطبان به سمت آثار شبکه های ماهواره ای گرایش پیدا نکنند.
با دیدن سریال های شبکه های ماهواره ای تن آدم می لرزد
وی یادآورشد: نمی توان به صرف اینکه سینما وتلویزیون حتما باید پیام و درس داشته باشند، مخاطب را از دیدن آثار سرگرم کننده محروم کرد. چرا که معتقدم درس و پیام باید در مدرسه و دانشگاه یاد داده شوند. بنابراین به نظرم سینما و تلویزیون باید داستان سرگرم کننده ای داشته باشد که در درون آن بتوان هر نوع پیام و اهدافی را به مردم دیکته و آموزش داد. با دیدن سریال های شبکه های ماهواره ای تن آدم می لرزد و جادارد واقعا راهکاری برای مقابله با این شبکه ها اندیشیده شود.
این بازیگر در مورد کم کاری خود در عرصه بازیگری هم عنوان داشت: مشغول بازی در مجموعه تلویزیونی «نون خامه ای» به کارگردانی «کاظم راست گفتار» بودم که متاسفانه کار به دلیل مشکلات مالی که صدا و سیما با آن دست به گریبان است، فیلمبرداری آن متوقف شده است. ضمن اینکه تله فیلم «بازنشسته ها» را هم این روزها در حال اکران عمومی در سینماها دارم.