سید محمد بهشتی:
من محلل قانونیام
رییس جدید پژوهشگاه مهمترین مشکل در پژوهشگاه را نبودن امکان فعالیت و پژوهش دانست و تأکید کرد: ما مشکلات اضافهکاری و جا نداریم، مشکل ما این است که نمیتوانیم کار کنیم. از شما سپاسگزارم اگر به ما اجازه کار بدهید.
تاريخ : سه شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۸
سید محمد بهشتی در مراسم تکریم و معارفه ریاست پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی گفت:از ۶ شهریور ۷۶ تا کنون احساس نکردم از سازمان رفته باشم. ممکن است مورد غضب قرار گرفته باشم اما هرگز نرفتم . امروز نه معارفه من و نه تودیع آقای گلشن است چرا که نه ایشان از سازمان میروند و نه من به سازمان میآیم هردو همان بودیم که هستیم.
او اضافه کرد: اگر معذوریت قانونی نبود، آقای سلطان فر و من ترجیح میدادیم آقای گلشن باز هم در این مسند باشند، اما چه کنم که من به عنوان محلل قانونی وارد شدم .
وی بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی در طول ۸ سال گذشته لطمات زیادی دیده اما بیشترین صدمات متوجه پژوهشگاه بوده است چرا که اگر سازمان بیمار تصادفی بوده، پژوهشگاه بیمار تصادف غیرقابل شناسایی بوده است.
بهشتی تأکید کرد: ایجاد آرامش و ثبات مهمترین کار برای پژوهشگاه است و شاید حق این باشد که تا مدتها توقع یک فعالیت نرمال از آن نداشته باشیم. همه باید کمک کنند تا این دوران تلخ را پشت سر بگذاریم و به درستی به نقشی که پژوهشگاه دارد بپردازیم.
رییس پژوهشگاه با طرح پرسشهایی چون پژوهشگاه کجاست؟ نقش آن چیست ؟و چه وظایفی دارد؟ افزود: ما برای امر حفاظت خیلی ارزش قائلیم. در شرایط جنگ هم بحث حفاظت تعطیل نمی شود اما مهمترین گام برای حفاظت پژوهش است.
وی با بیان این که مهمترین وظیفه پژوهشگاه مدیرت پژوهش است، نقش پژوهشگاه را در سازمان مانند نقش گندم در وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: این وزارتخانه زمانی که میخواهد کارنامهی خود را به دولت ارائه کند، میزان کشت کل گندم در کشور را ارائه میکند و عملکرد خود میداند. در برخی موارد نیز وظیفهی پژوهشگاه همین است. به همین دلیل، من به کمک آقای گلشن آمدم و معتقدم او همچنان در پست خود پابرجا است. البته نباید تقسیم روزی توسط «میکاییل سازمان» (آقای مکارم حسینی - معاون توسعه مدیریت سازمان -) را نیز از یاد برد.