اکبر صحرایی نویسنده در خصوص شناخت کم نوجوانان نسل حاضر از دروان جنگ و دفاع مقدس گفت: اعتقاد دارم که نسل اول انقلاب تفریح و بازی نداشتند، و بازی و تفریح این نسل جنگ و انقلاب بود. این نسل با آغاز انقلاب و شروع جنگ تحملی به جبهه میرفتند تا در درون جبههها مردان خود ساخته و با تجربهای شوند. اما نسلهای بعدی خصوصا نسل جدید، تفریحات دیگری برای خود داشتند که بسیار متفاوت از آن سالها است.
او در خصوص رمان تازه خود که قرار است برای گروه سنی نوجوان نوشته شود و موضوع آن به یکی از شخصیتهای رمان قبلی او باز میگردد، عنوان کرد: به نظر من هر یک از شخصیتهای آن رمان که دوستان، همراهان و اطرافیان شهید مرتضی جاویدی بودند، پتانسیل نوشتن یک داستان را دارند. داستان جدید من به ابراهیم یکی از شخصیتهای رمان «تپه جاویدی و راز اشلو» مربوط است.
وی گفت: ابراهیم به توصیه مصطفی برای نشان دادن مسیر به گردانهای پشت سر، از تنگه به ایران بازگشت و مسیر را به نیروهای ایرانی برای ورود به خاک عراق نشان داد. در داستانی که در حال حاضر مشغول نوشتن آن هستم، نوجوانی که به نسل اخیر تعلق دارد به همراه خانوادهاش روانه کردستان میشود و در آنجا با رفتن به درون غاری و آویختن پلاک یکی از شهدا به گردن، با خروج از غار به سال ۶۲ و زمان جنگ پرتاب میشود.
او در ادامه افزود: معتقدم برای خوانش و جذب خواننده در داستان بایستی از عناصر داستانی استفاده کنیم و یکی از این عناصر داستانی نیز تخیل است. اگر من داستانم را از سال ۶۲ آغاز میکردم، برای نوجوان امروزی چندان جذاب به نظر نمیرسید. اما با استفاده از این شیوه نوجوان امروزی راحت میتواند با سالهای جنگ ارتباط برقرار کند.