رضا سعیدیپور که این روزها مدیریت تالار وحدت را عهدهدار است و به عنوان مشاور بنیاد فرهنگی و هنری رودکی نیز فعالیت میکند درباره وضعیت تمرین گروههای نمایشی در سالن تمرین طبقه هفتم تالار وحدت و پرداخت هزینه از سوی گروهها برای استفاده از این مکان گفت: اصولا از نمایشی که قرار است در تالار وحدت یا تالار حافظ روی برود، برای تمرین در سالن طبقه هفتم تالار وحدت اجارهای دریافت نمیشود. ولی نمایشهایی که قرار است در مجموعهها و سالنهای تئاتری دیگر روی صحنه روند و بخواهند از سالن تمرین طبقه هفتم تالار وحدت استفاده کنند، باید برای استفاده از این مکان اجاره پرداخت کنند.
وی درباره چرایی دریافت مبلغی بابت اجاره از گروههای تئاتری در ازای استفاده از سالن تمرین تالار وحدت با توجه به بضاعت گروهها و کمبود امکانات و سالنهای تئاتری یادآور شد: این اتفاق عجیبی نیست زیرا بنیاد رودکی غیر انتفاعی است و هزینههایش را از طریق فعالیتهای خود تأمین میکند. بنیاد رودکی آیین نامهای دارد که نوشته و ابلاغ شده است و طی آن سالن تمرین با هزینهای مناسب در اختیار گروههای نمایشی متقاضی قرار میگیرد.
سعیدیپور درباره اینکه تالار وحدت کمتر میزبان اجراهای تئاتری است و از این رو سالن تمرین در اکثر مواقع خالی است، توضیح داد: سیاستی که با حضور بنده در تالار وحدت داریم این است که همیشه در سانس اول تالار، اجرای تئاتر داشته باشیم و برای روزهایی که مناسب اجرای موسیقی هستند سانس دوم را به کنسرتهای موسیقی اختصاص دهیم. از این رو شاهدیم که تالار وحدت هم اکنون میزبان اثری از محمد رحمانیان است و بعد از آن مجددا نمایش «سقراط» به دلیل استقبال مخاطبان تا ایام فاطیمه روی صحنه میرود. سپس کار آقای هادی مرزبان و پس از آن هم نمایش خانم پری صابری در تالار وحدت اجرا خواهد شد. تالار حافظ نیز برنامههای نمایشی خود را دارد و گروههای این دو تالار در سالن طبقه هفتم تالار وحدت تمرین میکنند.
مدیر تالار وحدت درباره دریافت مبالغی از گروههای نمایشی متقاضی اجرا در تالار حافظ بابت برگزاری نشستهای رسانهای خود در این سالن نمایشی تأکید کرد: آخرین اتفاقی که در این خصوص رخ داد به حدود ۳ ماه پیش برمیگردد و دیگر در تالار حافظ، تالار وحدت و تالار رودکی برای برگزاری نشستهای خبری گروهها پول گرفته نمیشود و برگزاری نشستها رایگان است.
این مدیر فرهنگی و هنری فعال در بنیاد رودکی درباره چرایی دریافت چک از گروههای نمایشی که آثارشان را در تالار حافظ روی صحنه میبرند، یادآور شد: در تالار وحدت و تالار حافظ دو نوع قرارداد به گروههای نمایشی پیشنهاد میشود که گروهها به اختیار یکی از این دو نوع را انتخاب میکنند. یک پیشنهاد این است که گروهها کف فروش را در قالب چک به تالار حافظ میدهند و هر میزان فروش که از اجرای خود داشته باشند به خودشان تعلق میگیرد. قرارداد دیگر این است که ۷۰ درصد فروش گیشه به گروه و ۳۰ درصد آن به تالار تعلق بگیرد. در تالار حافظ اکثر گروهها پیشنهاد اول را قبول میکنند.
وی با اشاره به اینکه این نوع شرایط برای انعقاد قرارداد با گروههای نمایشی جنبه اقتصادی و درآمدزایی برای تالار وحدت و بنیاد رودکی ندارد، گفت: ما از این طریق هزینه برق، تأسیسات و نگهداری تالار حافظ و تالار وحدت را تأمین میکنیم.
سعیدیپور درباره این موضوع که تالار حافظ اقدام مناسبی برای تبلیغ اجرای آثار نمایشی خود در سطح شهر تهران انجام نمیدهد، توضیح داد: ما در خیابان شهریار تابلویی الکترونیکی را به تبلیغ اجراهای تالار حافظ اختصاص دادهایم و این در حالی است که برای همین تابلو نیز باید به سازمان زیباسازی شهرداری تهران عوارض پرداخت کنیم. اگر قرار باشد در سطح شهر تهران هم به تبلیغ آثار نمایشی بپردازیم باید هزینه بالایی را بابت عوارض شهرداری اختصاص دهیم که از توان بنیاد رودکی خارج است.