نشست خبری نخستین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی خلیج فارس صبح امروز 17 اردیبهشت ماه با حضور سید احسان قاضیزاده هاشمی دبیر جشنواره، سعید زمانیان دبیر اجرایی جشنواره و امیرحسین شفیعی روابط عمومی جشنواره در سالن کنفرانس مجموعه تئاترشهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست دبیر جشنواره تئاتر خیابانی خلیج فارس گفت: دهم اردیبهشت ماه روز ملی «خلیج فارس» نامگذاری شده است و به مناسبت این روز جشنوارههای متنوعی برگزار میشود، امسال نیز سومین سال است که به مناسبت این روز شاهد برگزاری جشنوارههای مختلف فرهنگی هنری هستیم که در این میان نخستین جشنواره تئاتر خیابانی با عنوان خلیج فارس برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: فراخوان جشنواره تئاتر خیابانی خلیج فارس اسفند ماه سال ۹۱ منتشر شد و آثار متعددی به این جشنواره ارسال شد و در موضوع بندی که برای این جشنواره داشتیم توجه ما به حفظ و حراست از فرهنگ ملی و محلی خلیج فارس، آثار فولکلور و پاسداشت شهدا بوده و مفاهیمی چون ایثارگری، حفظ هویت دینی وملی و حفاظت از نام خلیج فارس و تقابل با نامهای جعلی که برای خلیج فارس برایمان اهمیت داشته است.
قاضیزاده هاشمی افزود: این جشنواره از ۲۱ اردیبهشت ماه در کاخ گلستان افتتاح میشود که در این برنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور خواهند داشت و اختتامیه آن ۲۷ اردیبهشت ماه در برج میلاد خواهد بود. در این دوره از جشنواره از گروهها حمایت خواهد شد و فعلا مشخص نیست که جشنواره هر ساله و یا دوسالانه برگزار خواهد شد، اما اگر همتی باشد جشنواره هر ساله برگزار خواهد شد چرا که سیاست گذاریها در خصوص خلیج فارس باید این گونه باشد.
وی خاطر نشان کرد: در مراسم افتتاح این جشنواره از امیر دژاکام به عنوان یکی از فعالان تئاتر خیابانی چه در عرصه آموزش و چه اجرا تقدیر خواهد شد و در این جشنواره نیز منتخب آثار جشنواره تئاتر ساحلی را نیز داشتیم. جشنواره تئاتر خیابانی خلیج فارس در ۱۳ نقطه از تهران در بوستانها و میدان آزادی و جنب تئاترشهر برگزار میشود.
دبیر جشنواره تئاتر خیابانی خلیج فارس عنوان کرد: این جشنواره با همکاری و حمایت مرکز هنرهای نمایشی و معاونت هنری صورت میگیرد و امیدوارم مقدمهای باشد برای ارتقا تئاتر به خصوص تئاتر خیابانی. برگزیده نخستین جشنواره تئاتر خیابانی خلیج فارس در سی و دومین جشنواره تئاتر فجر حضور خواهد داشت. در مراسم افتتاح از ۳ اداره که تلاش بیشتری برای ترویج انجمن نمایش، ترویج نمایش در استانها و جذب مخاطب داشته تقدیر میشود و همچنین ۳ اداره که در این زمینه ضعیف عمل کردهاند معرفی میشوند.
سید احسان قاضیزاده هاشمی ادامه داد: در خرداد ماه برنامه ریزی داریم که در به مناسبت پنجاهمین سال قیام ۱۵ خرداد فعالیتهای فرهنگی هنری را در این روز خواهیم داشت در تهران، ورامی و پیشوا.
در ادامه این نشست سعید زمانیان دبیر اجرایی این نشست گفت: بعد از انتشار فراخوان بیش از ۱۰۰ اثر از ۲۲ استان متقاضی حضور در این جشنواره بودند که بیش از ۸۰ درصد آثار مربوط به تولیدات شهرستانها بودند، ۱۶ اثر در بخش رقابتی و ۶ اثر در بخش جنبی در این جشنواره حضور دارند و مجموع اجراها ۱۱۰ اجرا است.
وی افزود: از ۲۲ استان، ۱۱ استان آثارشان پذیرفته شد که این استانها عبارتند از هرمزگان، گیلان، بوشهر، همدان، قم، اصفهان، البرز، استان مرکزی، ایلام، تهران و آذربایجان شرقی.
دبیر اجرایی جشنواره تئاتر خیابانی خلیج فارس تاکید داشت: آثار توسط وحید لک، محمدرضا الوندو شهرام کرمی بازبینی شدند که کیفیت آثار کم نظیر بودو سعی شد آثار تکراری نباشند و ۷۰ درصد آثار تولیدی هستند.
در پایان از پوستر این جشنواره رونمایی شد.